Prosim,neodsudzujte ma za to,co teraz napisem. Pokuste sa ma prosim pochopit... Dakujem.
Ano,som este len 15 rocne decko co uz chodi na ss.
Od mala som bola na zs sikanovana. Presla som si bitkou,nadavkami,ohovaranim,vyclenovanim z kolektivu ako niekolko inych ludi... Doma sa nasi niekolko x hadali a aj hadaju,co ma prilis mrzi. Nehadaju sa kvoli podstatnym veciam. Mama napriklad zabudne kupit nieco ocovi a on po nej zacne hucat. Niekedy az tak velmi ze sa mami zastanem a on mi vyhrozuje bitkou. Ked som bola mladsia,vela x som dostala ale to iba take po zadku ci po tvari. Take vychovne,co davaju skoro kazdy rodicia... Vela krat sa stane,ze sa im postazujem o skole,nemam sa tam o koho opriet ked ma tam nemaju radi. Ucim sa dobre,snazim sa byt otcorena a pod. Ale tym ze mam najlepsie znamky,nemaju ma spoluziaci radi. Tak nasim zalujem. alebo sa skor len chcem vyrozpravat. Nasi to nidky neriesili. A oni mi vynadaju,ze sa mam branit. Lenze ak som jedina v celek triede,bez kamosov,ako sa mam sama branit? Nieco poviem,je to zle. Ked si v skole presadzujem nejake poznatky napr. Z dejepisu,robia vsetko preto aby ma pred ucitelmi zhodili... Proste taka obycajna vec v skole... Nasi to nikdy nezazili a nevedie ake to je.
Doma mam sestru a brata. Su v rovnakom veki,dvojicky. Maju 10 rokov. Vela x sa stanr ze mi zacnu nadavat. Su este mali ale vsetko im prejde. Rodicia nic. A aj toto chapem. Pri prvom decku to tak asi budem mat aj ja
Ide o to,ze uz takto dalej nechcem. Vecer mam zachvaty placu a nemozem prestat ked si poviem... Mam kamarata ale s nim o tomto nemozem hovorit. Nemozem mu povedat za rodicov,ze sa otec sprava hnusne. Aj ked,nemyslite si,ze je len hnusny. Dava mk strechu nad hlavou,jedlo a tak. To je predsa jasne. ale chyba je vo mne. Asi som typ cloveka,co je fakt problemovi. Psychologovi som uz chodila ale on ma poslal dalej. V liste co pisal nasim hovoril,ze toto vsetko je zo sikany. Sikanovali ma uz od 1.triedy. Bola som baculka.
Ale nevedel ze nemam rada zivot. Pride mi velmi tazky a neprajny. Kazdy vravi,ze zivot je svina. A asi maju pravdu. Prosim,pomozetw mi zmenit pohlad na vec,aby ma mali radi a hlavne aby prestal byt oci hnusny? Ako sa mam cez to vsetko preniest??? Dakujem,prosim,neodsudzujte ma
Uz nechcem
tomáš podľa mňa to tiež nie je dôvod na nenávisť
Nechce sa mi verit ze ta v triede nemaju radi len preto ze mas dobre znamky. To si azda na skole kde chodia sami trojkari styrkari a tretina treidy prepadava?
Preco nechodis na nejake gymnazium ked hovoris ze si mudra ? Tam ta urcite nikto nebude sikanovat pre dobre znamky.
Co sa rodicov tyka tazko neako ti poradit, neviem ti v tom poradit, to si musis ty sama vyriesit s nimi, skus popisat daco blizsie o tvojich vztahoch v rodine .
Ahoj, je to skoda, ze sa nemas komu vyzalovat, ale ber to tak, ze kazdy ma problemy a nikto uz nechce pocuvat tie cudzie. Rodicia maju vlastne problemy , ci uz rodinne, do ktorych ty nevidis, urcite i zdravotne problemy, starosti kolo chodu vlastnej domacnosti, tak zabudaju na to hlavne, aby si vsimli, ako sa maju ich deti, co ich trapi a miesto lasky, na ktoru tie deti cakaju, z nich urobia fackovacich panakov..a vlastnu frustraciu si tak vybijaju na tych bezbrannych a nevinnych. Raz budes aj ty mama, rodic vlastnym detom , skus si z toho zobrat ponaucenie, co v zivotr robit nechces a nebudes, mas este mladsich surodencov, skus si najst cestu ku nim teraz, hraj sa s nimi, rob s nimi to, co maju radi, uvidis, ze zivot bude omnoho krajsi ako doteraz, tie roky co stravite teraz spolu, to uz sa nikdy nevrati, aby si na domov mala krajsie spomienky..
Presne , toto by dievca v tvojom veku nemalo riesit a rodicia by sa mali zamysliet nad svojimi hadkami pred detmi... to isto nie je len zo sikany, vela tam robi aj to, ze sa nemas komu vyrozpravat a rodicia ta neberu vazne, proti vychovnej facke nic nemam, ked si zasluzis, tak chapem, ale ked sa chces zastat mami, tak by sa mal tvoj otec uvedomit... uz len z toho principu, ze si este dieta a nemala by si taketo veci pocuvat a riesit..a to iste aj tvoji surodenci, mozu si z toho poniest pekne traumy do zivota ako aj ty... ak sa chcu hadat, nech sa hadaju ak ich to bavi ale nie pred vami... asi nevedia urobit razny krok ak maju vo vztahu problemy ak nezadrzia hadku aspon pred vami, tak by mali ist od seba, sice to moze byt pre vas ako deti tazke, ale aspon to nebude dalej pokracovat a nebudete to mat stale pred ocami na beznom poriadku.. tvoji rodicia by sa mali kazdopadne zamysliet ci to je vhodne sa stale hadat a ci nie je lepsie riesenie rozvod...
Ahoj zlatko. Na svoj vek rozmýšľaš veľmi vyspelo a to je problém. Mala by si byť pojašená. Si ešte mladučká. Ja by som ti poradila,aby si rodičom nič nevravela. Skús kamaráta. V škole sa na nich normálne vykašli. Je to ťažké. No ignorácia nepomôže. To viem z vlastnej skúsenosti. Čo sa týka domova,bože. Ako môže niekto vychovávať deti,keď sa správa takto. Moja, musíš zabojovať. Aspoň do 18 a potom zmiznúť. Ale skús navštíviť ešte psychológa. Možno by ti mohol pomôcť. Neboj sa. Dáš to.