Prečo som si do života pritiahla práve jeho?

Príspevok v téme: Prečo som si do života pritiahla práve jeho?
Pintereska

Zdravím. Je tu niekto, kto vidí aj hlbšie súvislosti medzi výberom partnera a nami samotnými? Neverím, že existuje zlý partner. Verím, že aj ten "najhorší" len zrkadlí to, čo nemám ja v sebe usporiadané. Lenže čím som si zaslúžila tohto, neviem. Rád ma ponižuje spôsobom, ktorý ma zraňuje. Ak sa nesmejem alebo ho pozorním na nevhodné správanie, podľa neho sme nekompatibilní, lebo nerozumiem jeho vtipom. Ak je medzi nami akýkoľvek problém, vždy môžem zaň ja. Hovorí mi, že ak sa budem inak správať, inak hovoriť, inak si myslieť, inak túžiť, bude všetko v poriadku a budeme konečne kompatibilní....Začínam nenávidieť to slovo. Prosím vás, existuje niekto, kto mi povie, čo mi tento partner chce povedať (po duchovnej stránke). Čo mám robiť aby sme konečne začali byť komatibilní a pritom sa nepretvarovali. Chcela by som veľmi v tomto živote zvládnuť problém s ním, lebo už to trvá jeden život (v minulom živote som sa utrápila od žialu, tak veľmi mi ublížil). Chcem to vyriešiť lebo chcem konečne normálneho nemanipulatívneho partnera. Ale ako, keď všetko je moja vina (podľa neho) a až sa ja zmením, zmení sa aj on? Skúšala som to xxx ráz, lenže ja cítim, že konám takmer vždy správne a v súlade so svojím svedomím a srdcom, nikdy mu nerobím napriek, že to on ma využíva, má na mňa požiadavky a správa sa ako k handre

Len Ja

OMEN,paci sa my Tvoj nazor,reakcia k teme pre tuto mladu kocku.Tiez ma nieco trapi a potrebovala by som nech niekto nezavisli posudi....mohla by som Ti niekam napisat? Dakujem

Jana Lukacova

Pintereska:

tak ako píšete, partner Vám zrkadlí to, čo v sebe nemáte vysporiadané...je dobrým manipulátorom, vyciťuje z Vás Vašu neistotu a namiesto toho, aby sa zameral na seba a svoj „problém“ radšej Vás pekne vmanipuloval do toho, že Vy nie ste v poriadku a potrebujete sa meniť, aby vzťah fungoval a boli ste "kompatibilní"...inak povedané prenechávate mu svoju vlastnú silu, na ktorej sa on priživuje...

To, čo potrebujete, je vyniesť na povrch svoj hnev a prejaviť ho, pomôže Vám to obnoviť Vašu vnútornú silu a ukázať priateľovi jasné hranice (pokojne aj štýlom „fuck of“)...možno to ním zatrasie natoľko, že sa zameria na seba a bude svoje vlastné problémy riešiť, možno však nie a Vy si tak každopádne ušetríte roky trápenia...

..milovať niekoho a žiť vo fungujúcom, spokojnom vzťahu sú 2 odlišné veci...človek môže toho druhého milovať, ale tým, že v sebe nemá svoje problémy vysporiadané mu zároveň môže aj ubližovať (rôznymi formami)...to prvé sa jednoducho prihodí a nevieme to ovplyvniť (že sa do niekoho zamilujeme), to druhé závisí od rozhodnutí, správania oboch partnerov...

BJ_2

Pintereska - ma to jedeny vyznam. Aby ti ublizil. Pretoze, inak ostanes v nevedomosti, nebudes to menit. Ale ked ti ublizi, hlbsie sa zamyslis nad tym, preco sa ti to stalo. Preco mudra zena by to dokazal rozpoznat skor, a nevybrat si takeho, ale ty nie. Cize, ta to upozorni na vlastnu nevedomost, nevyvinutost charakteru, osobnosti. Je to dosledok, zakon. Nemoze to byt inak. Nemoze mat rovnako dobreho partnera aj mudra zena, aj ta, ktora mudra nieje. To da logiku. Je to ako ked nevies, ze ohen pali, a napriklad dieta sa dotkne horuceho sporaka. Preco sa mu to stalo? Lebo nevedelo, ze ohen pali. Mali ho to naucit rodicia, ale nenaucili ho to. Alebo im neuverilo. Takto to je aj v partnerskej otazke. Zmudriet nemozes zadarmo, musi to byt utrpenie. Cize, zena, ktorej chyba mudrost, musi trpiet,a odtrpi si to vacsinou tym, ze kvoli tuzbe po rodine a dietati, si pusti k sebe partnera, ktory jej ublizi. Nemoze byt odmenena rovnako, ako mudra zena, ktora najde lasku na cely zivot. Je to zakon vedomosti a nevedomosti, bielej a ciernej. Jedna ma nebo, druha ma peklo. Lebo mudrost a hlupost, vedomost a nevedomost, su v protiklade, takze jedna musi prinasat nebo a druha peklo.

Omen

Pintereska, si chápavé dievča. : )

Kľúčové slovo v tvojom prípade je " že sa snažíš", nesprávne "jeho"!
Pod nosom máš toto - seba!!! Zameraj sa do seba, seba sa snaž pochopiť, to, čo chceš ty,...
Najdôležitejším človekom v tvojom živote si totiž ty sama!
Toto je vzťah, ktorý ti viac berie, ako dáva. Ty si už niekde inde, ako on. Nie vždy sa nám dostane odpovede, prečo to je tak. Tá odpoveď nie je ani tak podstatná, oveľa dôležitejšia je prežitá udalosť. Na vlastnej koži.

Pintereska

Ktw, Noaco, dakujem. Mate rozumny pohlad na vec. Uz uz uz sa pracuje na sebe aj v inom smere, nie ho len pochopit a pritom "zabijat" seba :) Anjelik* ty vies tak super veci opisat :D Clovek si vela uvedomi a aj sa zasmeje. Mozno je toto moja lekcia prijatia. Prijat veci take ake su. Aj ked su horsie. A som si ista, ze casom sa ukaze, preco to muselo takto dopadnut :) On ma este velku cestu pred sebou, reaguje momentalne len tak, ako moze reagovat. Takze nehnevam sa na neho, len uz sa mi neda dalej takto fungovat. Kedze mozem mat niekoho na mojej "vlne" :)

Pintereska

Zabkakatka, nebudem na temu minulych zivotov diskutovat s niekym, kto na ne ocividne neveri :) Mysli si pokojne, ze mam nejaku diagnozu :) Dalsi, dakujem za tvoje slova. Myslim, ze sa to zacina pomaly lepsit. Pretoze aj ked som tuto temu zalozila len vcera, veci riesim uz dlhsie. Dala som si od neho odstup, nekontaktujem ho, on mna tiez nie....padli tu aj take slova, ze ma nemiluje atd. Toto je velmi diskutabilne, lebo som opisala len jeho zle vlastnosti, nic dobre. Takze tu mate zrejme pocit, ze je to bezcitne hovado. Ale to samozrejme nie je. Lenze teraz mam pocit, ze keby som cokolvek dobre k nemu napisala, tak ci tak uz bude "vo vasich ociach" hovado

dalsi

"Ja som sa uz zbalila a odisla od neho,... Nie som nijak na nom zavisla, ani financne ani tak, ze potrebujem partnera vyslovene len k sebe. ... nepotrebujem ho nasilu ... ...chcem silou mocou aby "pochopil"."

Skvele, takze si samostatna, ale co ta potom, co on ma pochopit. To ty musis pochopit, ze s takym clovekom je fakt len skoda stracat cas, skoda mu venovat pozornost, svoju silu. Kym ty hlupo riesis jeho pochopenie, tak ti uz mohol uniknut niekto zaujimavy... Kolko zbytocnej pozornosti venujes jemu, tolko jej aj stracas...

Vo vztahu sa nema ani jeden partner menit, mozno len malinko,, ale nie v tolkych veciach ako pises. Vsak sama to myslim rozumies. On to mozno aj chape, preco by nechapal, ale jemu vyhovuje mat chuderu, na ktorej si bude hladit ego, to je cele. Je jedno koho bude mat, takto sa bude spravat k akejkolvek. Vzdy si najde dovod na ponizovanie, ver mi.

Zabkakatka

Cooo??
Wtf?
Ze v minulom zivote si tie trpela,prosim ta,to mas odkial?mas asi nejaku diagnozu,nic v zlom..ci ti to niekto povedal?partner je manipulator,nech sa zmeni on,aby ste boli kompatibilni....to co su za bludy kurnik tu stale na tom fore?

Ktw

Noaco, hovoris velmi spravne. Uplne s tebou suhlasim, konecne clovek co ma rozum :). A pintereska, partner odzrkadluje to co v nas chyba. Mozno ze si si takeho pritiahla preto, lebo v minulosti ti zrejme nejaky muz ublizil a odtoho momentu si podvedome pritahujes takych manipulatorov. Väcsinou byva spustacom a jadrom celeho problemu problematicky otec..moj osobny nazor. Je tomu tak aj u teba?