Zdravím. Je tu niekto, kto vidí aj hlbšie súvislosti medzi výberom partnera a nami samotnými? Neverím, že existuje zlý partner. Verím, že aj ten "najhorší" len zrkadlí to, čo nemám ja v sebe usporiadané. Lenže čím som si zaslúžila tohto, neviem. Rád ma ponižuje spôsobom, ktorý ma zraňuje. Ak sa nesmejem alebo ho pozorním na nevhodné správanie, podľa neho sme nekompatibilní, lebo nerozumiem jeho vtipom. Ak je medzi nami akýkoľvek problém, vždy môžem zaň ja. Hovorí mi, že ak sa budem inak správať, inak hovoriť, inak si myslieť, inak túžiť, bude všetko v poriadku a budeme konečne kompatibilní....Začínam nenávidieť to slovo. Prosím vás, existuje niekto, kto mi povie, čo mi tento partner chce povedať (po duchovnej stránke). Čo mám robiť aby sme konečne začali byť komatibilní a pritom sa nepretvarovali. Chcela by som veľmi v tomto živote zvládnuť problém s ním, lebo už to trvá jeden život (v minulom živote som sa utrápila od žialu, tak veľmi mi ublížil). Chcem to vyriešiť lebo chcem konečne normálneho nemanipulatívneho partnera. Ale ako, keď všetko je moja vina (podľa neho) a až sa ja zmením, zmení sa aj on? Skúšala som to xxx ráz, lenže ja cítim, že konám takmer vždy správne a v súlade so svojím svedomím a srdcom, nikdy mu nerobím napriek, že to on ma využíva, má na mňa požiadavky a správa sa ako k handre
Prečo som si do života pritiahla práve jeho?
Čo ti chce tento partner povedať, po duchovnej stránke? Že máš konečne začať používať vlastný mozog a uvedomiť si jedno, Kde sa nedá, sa nedá. Kompatibilný vzťah nie je o tom, že sa jeden zmení v obraz a požiadavky toho druhého. To je o manipulovaní, presviedčaní a násilí. On, ako manipulátor, nedokáže akceptovať teba ako bytosť, nedokáže ťa milovať, mať ťa rád..to by ťa musel pochopiť. Nič z toho nerobí. ty sa samozrejme môžeš snažiť pochopiť jeho..že je to slabá bytosť. ale s veľmi silným obrazom, ako máš ty konať a akou máš byť. Môžme sa už teraz staviť, že takou nikdy nebudeš a tvoj vzťah bude len o trápení, znásilňovaní samej seba. Ak mu prestaneš slúžiť, živiť ho svojou dušou, vymení ťa za druhú.
Sama pises,ze ak ho upozornis na nevhodne spravanie.....tym myslis to ponizovanie ci aj nieco ine?co v nom vyvolava ponizovanie?ako sa pred tym spravas ty?
Je to jednoduche.
Nemas sa menit kvoli nikomu. Mas byt sama sebou a bud hrda na to, kto si a aka si.
Ked ten clovek chce na tebe zmenit vsetko, nechce teba, chce niekoho ineho.
Nemozete byt kompatibilni. Ked sa mu nepaci, aka si, posli ho prec.
Neprisposobuj sa. Musis verit, ze ta niekto dokaze a bude chciet milovat taku, aka si a prave preto. Ked tomu uveris, uz nebudes pritahovat takychto.
Mas sa naucit postavit sama za seba a milovat sa taka, aka si. Ked chces na sebe sama menit vela veci, chcu to aj ini.
ech, ferihitka, tebe pomôže len lopatou po hlave.
Ale tak dajme tomu, že teda nie si f. Niekedy ti partner ukazuje, že máš mať svoju hrdosť a sebaúctu a zo vzťahu jednoducho odísť. Alebo ti tvoj vzťah ukazuje, že si masochistka a v utrpení si rochníš (normálne a spokojne by si žiť nedokázala). Alebo si na partnerovi len závislá a neschopná fungovať samostatne. Sú veci, ktoré dokážeš na sebe zmeniť keď si sama a pri spoločnom fungovaní s partnerom to akosi nejde alebo ide extrémne ťažko... Podľa mňa ti ukazuje, aká si slabá. Na to, aby si mala normálneho partnera, potrebuješ, ehm, byť normálna. Nie si.
Ja by som sa namiesto otázky PREČO pýtala radšej TOTO CHCEM? Páči sa mi takto žiť ďalších 50 rokov?
Zjavne si nepochopil....ja ho menit nepotrebujem. On chce menit mna. Ze ak sa ja zmenim, bude so mnou spokojny. Ak ja budem inak hovorit, mysliet si, spravat sa, tak budeme konecne kompatibilni. Nikdy nehovori o tom, co mozeme obaja dat do vztahu, vzdy len to, co mam dat do vztahu ja....
Vsetci chlapi ti povedia,ze ked ty chces nieco na chlapovi zmenit tak ste nekompatibilni :D Mala by si si najst takeho,ktoreho nebudeš mat potrebu menit.