Tučná dcéra- pomóc!

Príspevok v téme: Tučná dcéra- pomóc!
Tucnadcera

Ahojte. Moja 15 ročná dcéra od decembra dosť pribrala (tehotná nie je).
Ani žiadne problémy so štítnou a pod. Veľmi miluje jedno a rozjedla sa mi. Teraz vyzerá ako buchtička a rozhodli sme sa,že jej nájdem spôsob ako schudnúť. Moja dcéra nie je proti. Ak by sama nechcela schudnúť,nenútila by som ju.
Vedeli by ste mi však poskytnúť nejaké rady ako sa stravovať a pod?
Taktiež by som chcela požiadať aj o cvičenie. Behanie neznáša a v tomto počasí od nej nechcem,aby šla von na korčuliach či čo. Kúpili sme si takú pomôcku. Na tom cvičí. Ale taktiež som na nete našla 30 dňové výzvy na nohy a brucho. Drepy,výpady a pod. Fungujú? Skúšal ich niekto?
Moja dcéra je vysoká 165 cm,nohy má okolo 65cm,bruško 90cm... Myslíte,že by jej to pomohlo? Za každé rady a tipy ďakujem.

marek1264861

Vynulujem tuto diskusiu. Zaplat je fitko a osobneho trenera. len on ma dostatok vedomosti ohladom stravy a cvicenia. garantujem ti, ze jej zmeni zivot. ak ona bude chciet. ina cesta neexistuje. tak ako ho zmenil mne. chlapi sa za mnou otacaju.

Jjjjjjohny

Tak ak začala priberat až v 15 - pokiaľ sa bavíme o pôvodnom príspevku, tak je to z časti aj jej vina že sa nevie ovládať a priveľa je alebo sa dostatočne nehýbe. V tomto veku sa už na rady rodičov kašle. Dievčatá rozkysnu - niektoré a potom to už ťažko ide dole.

swistica

V pripade tucnych deti vidim chybu na strane rodicov, najmä matky. Pozorujem dve varianty. Prva je: tucna matka, tucne dieta (väcsinou i tucny otec) - jednoznacne zle stravovacie navyky v celej rodine. Druha varianta: tucna dcera, stihla, pekna, upravena matka - v tomto pripade nech mi nikto netvrdi, ze ak sa matka vie upravit a vyzerat dobre, nevie dat do poriadku aj svoju dceru. Tuna podla mna ide o ziarliovst zo strany matky. Takze kym v prvom pripade "staci" upravit stravovanie a sportovat, v tom druhom pripade k tomu treba asi zahrnut aj psychologa. Pripadne by to toho celeho mal vstupit aj otec. Deti vsak za obezitu urcite nemozu.

tomas 12345

lojniss :

Súhlasím s vynechaním pečiva, ale cukry podľa mňa vysadiť netreba. A aj to pečivo by sa podľa mňa málo vysadiť postupne pretože človek je na to pečivo už zvyknutý a ťažko si telo od toho odvyka.

ahjajjaj

v prvom rade nech si vlastné dieťa neprirovnáva k prasnici! Tá malá - bez ohľadu na rozmery, za to nemôže! Je taká, ako jej dávala jesť. Zrejme sa celá rodina nesprávne stravuje a potom tým to dieťa trpí. Nech zmení jedálniček celej rodine a nie hučí na dieťa, ako vyzerá. Je mi nanič z takýchto matiek a z toho, ako svojím prístupom ubližujú vlastným deťom.

lojniss

Tak v prvom rade nech obmedzi sladke a pecivo. Zacne viac sportovat a myslim, ze jej mlade telo sa s tym rychlo vysporiada, kedze jej este dobre travi a funguje metabolizmus.

petronneta

Dievča je vo vývine a lamentovanim nad jej postavou z nej vyrobíte bulimicky alebo anorekticku. Ona ešte narastie a vtedy to nebude tak zle. Konzultujte s detskou lekárkou a prihláste ju plávať. Ide o jej psychiku. Ničím ju nedeptat, take dievča v puberte si bude schopné aj ublížiť, keď postavou nedokáže vyhovieť predstavám podporovať priateľstva, starať sa o radosť v duši, zdravá výživa a cvičenie. Iná rada tu nie je. Preboha, neznicte si dieťa len preto, že nemá dobrú postavu.

petronneta

Dievča je vo vývine a lamentovanim nad jej postavou z nej vyrobíte bulimicky alebo anorekticku. Ona ešte narastie a vtedy to nebude tak zle. Konzultujte s detskou lekárkou a prihláste ju plávať. Ide o jej psychiku. Ničím ju nedeptat, take dievča v puberte si bude schopné aj ublížiť, keď postavou nedokáže vyhovieť predstavám podporovať priateľstva, starať sa o radosť v duši, zdravá výživa a cvičenie. Iná rada tu nie je. Preboha, nézni te si dieťa len preto, že nemá dobrú postavu.