Ako sa da zastavit exekutor?

Príspevok v téme: Ako sa da zastavit exekutor?
exekucia

Dobry den. V zivote som nemala nastastie problem s exekuciou,ale kamarat ma exekuciu-splatil vsetko,ale exekucia pokracuje dalej. Ako ju on moze zastavit? Volal exekutorovi,ze je uz vsetko vyrovnane splatene.Ten zas volal dotycnej osobe-ktora tu exekuciu na kamarata podala.Ale zastavit exekuciu ta osoba odmietla. Ako sa moze kamarat v takejto situacii branit? Lebo takto stale plati+este percenta aj exekutorovi. Dakujem vam za kazdu radu a pomoc..

Omen

Nie,Tvoj priateľ je povinný, takže n e m ô ž e! Oprávnený je ten, komu patria peniaze. Takže podať návrh môže on a exekútor!!!

Nech ti ukáže Exekučný príkaz a ty skontroluj, či má vyplatené VŠETKY položky uvedené v ňom (tak sa dozvieš pravdu), a to :
1. pohľadávku (istinu) v sume ...,
2. úrok z istiny od ... do zaplatenia!!!,
3. trovy konania,
4. trovy právneho zastúpenia,
5. súdny poplatok za vydanie poverenia,
6. trovy právneho zastúpenie vo veci exekúcie,
7. náklady pre exekútora,
8. odmena pre exekútora.

Pozor, exekútor uvádza len PREDBEŽNÉ trovy exekúcie!!!

exekucia

Omen. Chcem sa ta prosim este opytat k tomu,co si napisala - "Akonáhle je vyplatená, mal by ju sám ukončiť." Nie!!! Exekúciu ukončiť nie je v právomoci exekútora, aj keď je už vyplatená! To je len a len v právomoci súdu, ktorý ju svojím uznesením z a s t a v u j e! Je to presne ten istý súd, ktorý vydal poverenie na exekúciu, a to na návrh exekútora alebo opráveného!

Tak ak je to takto,ze je uz vsetko splatene-ma dat ten moj kamarat navrh na sud na zastavenie exekucie? On to splacal urychlene,myslim,ze mi vravel,ze 3x po 400€ splatky. Ved takto moze platit predsa stale,donekonecna-a to mu potom kto vrati co zaplati navyse? Naozaj nemam ziadne skusenosti s exekuciami,zarazila ma preto tato tvoja informacia.Dakujem ti

Preteba

Omen, ospravedlňujem sa, ak som napísala zle. Exekučný príkaz je z dlžnej sumy, úrokov, odmena exekútora, ako si sama napísala. To keď sa splatí, je vyplatené. Ešte ďalší úrok? Exekúcie, ktoré mali moji známi mali presne toto stanovené, vyplatili a bodka. Zastavilo sa to.

Omen

Preteba, žeby to bolo inak? ; )

@ "Exekútor by mal mať stanovenú presnú sumu exekúcie." Nie!!! Úroky predsa bežia, kým sa celá sumu nevyplatí!

@ "Akonáhle je vyplatená, mal by ju sám ukončiť." Nie!!! Exekúciu ukončiť nie je v právomoci exekútora, aj keď je už vyplatená! To je len a len v právomoci súdu, ktorý ju svojím uznesením z a s t a v u j e! Je to presne ten istý súd, ktorý vydal poverenie na exekúciu, a to na návrh exekútora alebo opráveného!

@ "Dotyčný by musel podať ďalšie exekučné konanie, keby chcel pokračovať." Nie!!! Žiadne pokračovanie v tej istej veci sa už n e k o n á!!!

Defcon

Myslim, ze zavadza priatel. Exekutor si nedovoli prist o job tym, ze by pokracoval v exekucii a rovnako by nikdy nepovedal priatelovi, ze na zastavenie exekucie je potrebny suhlas veritela....
Teda priatel evidentne klame.