Prečo mi nikto nikdy nepovedal, že celý život/svet sa točí okolo peňazí?

Príspevok v téme: Prečo mi nikto nikdy nepovedal, že celý život/svet sa točí okolo peňazí?
ssssjg

Prečo? Prečo všetci tie falošné sebaklamlivé reči o morálke, pomáhaní iným, čnostiach, viere v Boha atd.? Toto nie je reálny život. Je to len rozprávka, ktorá vás nepripraví na život rovnako ako škola vás naučí len poslúchať a muklovať a doživotne sa drať v práci za pár €.

PENIAZE. To, o čom ste povedali, že nie je všetko, JE VŠETKO. Zničili mi a kompletne rozvrátili rodinu. Ako? Vdaka peniazom a sexu s lacnými ženami sa otec vykašlal na rodinu a vlastné deti. Vdaka peniazom, bola moja mama na všetko sama. Vdaka peniazom dnes robí v práci, aj ked má zrejme nejakú vážnu chorobu. Vdaka peniazom sa s bratom roky nebavíme, lebo žiarli, že existujem a že raz sa so mnou bude musieť deliť o to málo. Vdaka peniazom a otcovmu nezáujmu sa z neho stal psychicky labilný, agresívny človek, a nie je vylúčené, že v budúcnosti aj kriminálnik. Vdaka peniazom sú v našej rodine nepokoj, hádky a rozvrat. Vdaka peniazom som už aj ja dnes rozhodnutá pošpiniť svoju morálku a je mi to jedno.

Moralisti a veriaci: ste klamári a žijete vo falošnej ilúzii. A poviem vám, prečo to robíte. Lebo ste posratí z posmrtného života. Len preto dodržiavate nejaké pravidlá a zákony. Lenže ak ste si nevšimli, Boh, aj ked verím, že existuje, na vás zvysoka kašle. On si prišiel len pre svojich vyvolených (pre tú menšinu), ak ste si nevšimli. Ostatných už dávno niekam predurčil tým, kde ako a kedy, komu sa narodili. Ste slepí, ak to nevidíte. Celý život ste len zastrašovaní a sú vo vás vyvolávané falošné pocity viny, už len preto, že ste sa narodili ako poškodený tovar (inak by ste predsa nemuseli byť pokrstení a pozbavení tej špiny, nie?) To ON vás učí, že byť šťastným, pokojným a spokojným je hriech. Že máte žiť ako otroci a večne niekomu niečo trpieť. Že sa nemáte právo tešiť zo života. Že máte slúžiť ľudom, kt. by vás radi utopili v lyžičke vody pri najbližšej príležitosti. Že už nemáte právo na lásku, ked ste sa raz v živote sekli a rozviedli. Démonizujete peniaze, ale dobre viete, že každé ráno vstávate kvôli nim. Mnohí nie preto, aby žili, ale aby prežívali.

ssssjg

Ku*va je tá, čo ťa spravila. Peniaze sa dá nemorálne získať aj inak. Takže si daj pohov, si len typická slovenská závistlivá špina. Ano, mám na to ksicht aj telo, ale dnes sú aj iné možnosti, vieš? Za to, že ty nemáš? Tak si liečiš komplexy na anonymnom fore medzi ludmi, čo tu anonymne riešia svoje životy/chcú sa poradiť? Chod sa radšej obesiť, Takej špiny ako si ty je tu 90%.

Alkaaa

Skus si zarobit vlastne peniaze uspechom nie tym co mas medzi nohami. To ti vydrzi velmi kratko. A skoncis na okraji spolocnosti co asi uz si.

Alkaaa

Jaaaj dalsia k*rva co ide trtkat za peniaze a chce vsetkych presvedcit, ze peniaze su to najdolezitejsie :D aby mala lepsi pocit.

ssssjg

Mýliš sa, Alka. Ja sa k nim dostanem, aj ked nemorálne. To som iba chcela trošku podkúriť všetkým sebaklamlivým, moralistom, veriacim a tým, čo žijú vo falošnej ilúzii a od detstva k nej vedú aj iných. Niečo ako keby ich odmalička učili, že v realite to funguje rovnako ako v telenovelách. Tá istá lož. Je mi len ľúto, že mi to nikto nepovedal. Pretože ja to budem hovoriť každému, či malému či veľkému. Lebo som len stratila čas, vierou v niečo, čo nejestvuje.

Alkaaa

Neviem naco je tato tema dobra alebo co nou chces povedat. Teraz budes vyplakavat, ze ti do huby nepadaju pecene holuby? Ze sa musis vypracovat a nemas znamosti? Teraz budes nasrata na cely svet, ze nie si povolanie dcera? Takyto ludia ako ty maju cely zivot hovno lebo jedine co vedia je sa stazovat a vyplakavat.

Ovcee

Nemas pravdu, nie len peniaze, ale peniaze, sex a vyzor. To je jedine, na com dnes zalezi. Pozrite sa okolo seba, nezakryvajte si oci. Je to pravda. Ak nejaky Boh existuje preco sa pozera na utrpenie, tyranie zvierat, znasilovanie malych deti?

Jana Lukacova

ssssjg: peniaze nie sú same o sebe problém, nie sú ani "dobré" ani "zlé" sú iba prostriedkom výmeny...problém z nich robíme my ľudia, tým, že ich naháňame ako zdroj svojho šťastia, ako cieľ nášho života...peniaze Vám rodinu nerozvrátili, ale problémy (nevysporiadané emócie) Vašich blízkych, ktoré si v peniazoch zosobňovali...a teraz trpíte aj Vy sama...

ssssjg

Preteba: ak si si nevšimol, ani ja, ani ty sme si nevybrali, kam sa narodíme. Tak kto za to môže? Ja? Či ty? To nie je len moja rodina. Ved sa obzri aj širšie okolo seba. On dáva rodiť ľudom do tohto sveta, do tejto spoločnosti. Každému s iným príbehom a inými/rozdielnymi šancami. Vieš kto nechce poznať pravdu? Vy slepí veriaci, čo na slovo poslúchate farárov, veríte SLEPO a vôbec nad ničím neuvažujete, nič nespochybňujete. Len slepo príjmate, súdite a moralizujete. To áno, ale Bohu by sa zrejme nepáčila cesta, kt. idem k nim. Za to mu neprekáža posielať ľudí do sveta, kde sú peniaze bohom. Vplýva na nich okolie, rodina, rovesníci, médiá, všetko čo vidia okolo seba.

Pokiaľ je moja chyba to, kde a komu som sa narodila, tak áno, je to moja chyba.

Pokiaľ je moja chyba to, že som na tomto svete, tak áno, je to moja chyba.

Ty nevieš zas nič a zas len moralizuješ. Ja študujem, snažím sa ako viem, mame pomáham ako viem. Ale nemám známosti. A chcem sa osamostatniť. Plat, kt. by som dostala za normálnu prácu mi nestačí na to, aby som sa naveky odpútala od závislosti od akéhokoľvek muža do budúcnosti. A presne to chcem. V ceste proti všetkému, čo som vždy chcela, mi stál len Boh a jeho smiešne zákazy a príkazy aj ohľadom toho,ako máš/nemáš súložiť či použiť wc pomaly. Ste chorí a zákerní ľudia. Sami plní strachu z posmrtného života, preto poslušne plniac tie príkazy/zákazy.

Oki. Aj peniaze, aj charakter. Ale kto môže za to, že som dostala práve takého otca? No povedz. Aj to je moja chyba že, drahý vymytý mozog?

BJ_2

ssssjg - nemas pravdu. Su ludia, ktori na peniaze kaslu, kapitalizmus ale priniesol kult penazi. Zvolila si ho vacsina. Ja nikdy nie. Keby som sa mohol vratit do 89, kedy som bol este maly chalan, a bol by som tam dospely, tak jednoznacne som proti rozbitiu ceskoslovenska aj socializmu. Pamatam si tu dobu, peniaze vtedy znamenali malo. Kapitalizmus dalej produkuje chamtivu generaciu, ktora sa zruti. To su hlavne ludia, na ktorych sa stazujes. Su to neveriaci. Ateisti. Neviem preco neodlisujes tieto komunity, socialistov, kapitalistov, a veriacich, pre ktorych peniaze niesu nic, a nemaju ich radi, len su chyteni v pasci pouzivat ich. Vsetkych hadzes do jedneho vreca. Falosni veriaci niesu veriaci. Len tak na okraj. Aby si ich zase nehodil do jedneho vreca.