To je strašné, to už na tomto svete nikto nelieči zadarmo? Ved to je pomoc ludstvu, ludom, za to by sa nemalo platit. Čo má robiť človek ako ja ked je chorý a nemá peniaze? Doktori mi nepomohli tak musím hladať liečitela ale aj tam treba platit. Nájde sa niekde niekdo kdo za všetko hned nepýta peniaze? Zarábam tak málo že to nemám z čoho zaplatit.
Prečo sa liečitelom musí platit?
Odpoved je jednoducha. Liecitel alebo kludne psychoterapeut ti dava to co je najvzacnejsie, svoj cas a skusenosti,oboje je velmi limitovane. Aby sa naucil, musel svoj cas investovat do vzdelania, ucenia sa, pochopenia ako co funguje a pocas toho ziskaval skusenosti. Casu mame obmedzene mnozstvo, preto pokial ho vyuzil na studium, ten cas ma svoju cenu. Pokial nasledne ma s tebou nieco robit, tak isto mina cas a vedomosti a za tie treba zaplatit.
Uplne rovnako ako ty v praci, ak pracujes. Zamestavatelovi predavas svoj volny cas, bezne 8 hodin denne a svoje skusenosti. Tiez si za oboje nechas zaplatit.
Pokial by mal terapeut robit zadarmo, niekto ho musi ubytovat, dat mu najest, napit, platit auto a benzin, obcas mu kupit listky do kina, posilovne, atd. Pokial by si to chcela zadarmo, ubytujes ho?
Ak skutočne máš problémy, prečo ich nenapíšeš sem? Tu nikomu platiť za nič nemusíš. Možno sa tu nájde niekto, kto ti dobre poradí.
Chudobna - skutocnym liecitelom sa nema platit. Lenze takych je malo. Uvedom si, napriklad ja sice niesom liecitel, ale viem dost, ze by som ludom pomahal. Aj to robim cez fora, a tak. Ale... i ja potrebujem peniaze na zivobytie. Musim si zarobit. Kolko casu a energiu mi ostava? Malo. Ja za to nepytam nikdy peniaze, ale nemam cas. Su to hodiny casu, aj ked pomaham jednej jedinej osobe.
A trosku si namyslas, ak budes chciet a mne sa bude chciet najdem ti rovnocenneho partnera, a budem sa pozerat ktory je lepsi v hre so slovickami.
Ano, bohabojny clovek bude zdarma rozdavat svoje rady, skusenosti, schopnosti a potom pojde lapat vzduch. A chleba si kupi za co? Tak najdi liecitela, co nie je bohabojny :D Neviem odkial mas vobec, ze liecitelia su automaticky bohabojni, ale ok.
Nie, jasnejšie nič nepoviem, všetci (okrem jedného) odo mňa dostali, som s výsledkom spokojný a budem si spať spokojne. A keď im je.ne znovu, znovu dostanú. Nepochopíš ma, ok, mne je to úplne jedno.
Tak ja neviem mne okrem rodicov nikto nic zadarmo nedal. To je zivot. A ty pedag pis jasnejsie svoje nazory.
Ono, niekedy treba porozmýšľať a zamyslieť sa nad tým všetkým. Však rozmýšľajte aspoň 15 sekúnd nad tým, čo kto hovorí a potom poznáte pravdu i nepravdu. V podstate je to jedno, ako to tak sledujem. Mne to môže byť všetko u prdele...
Ja po lieciteloch uz nechodim, to je kazdeho vec, kto sa preco rozhodne, ale on musel tiez na sebe pracovat, a ta nauka o lieceni nebola zadarmo. Asi si kupoval knihy o bylinkach a studoval to.
A ty od neho nieco chces preco by ti to mal davat zadarmo. To chod potom k mniskam oni sa modlia.