Takže momentálne som prváčka na strednej a strašne ma trápi 1 vec, a to taká, že sa so spolužiakmi nedokážem rozprávať normálne... ako doma napríklad medzi rodičmi, tak uvoľnene. Neviem prečo, ale nedokážem sa vôbec uvoľniť, a často si myslím, že všetci spolužiaci sú niečo viac ako ja... dosť sa podceňujem a vlastne ani neviem prečo. Keď sa zamyslím, aké majú iní ľudia problémy, že napr. bojujú s rakovinou alebo tak... a mňa trápi iba taká maličkosť. Som jediná taká "divná" ? Lebo v mojej triede ani v mojom okolí nikoho takého nepoznám. Ale áno, rozprávam sa so spolužiakmi, síce nie som ukecaná ale prehodím zopár slov vždy. Ale to aj tak preto, aby si nemysleli, že som nejaká namyslená alebo tak... ale v skutočnosti by som bola celý čas ticho, i keď nenávidím samotu. Divné nie ? Proste to kecanie ma niekedy fakt ubíja... Som jediná taká iná ? Lebo keby som náhodou toto povedala mame, tak ma asi pošle na psychiatriu ako ju poznám :D A v dnešnej dome, mám pocit, že nikto takýchto ľudí nechápe. Každý by mal byť ukecaný a extrovert. Strašne veľa mesiacov ma to už trápi. Proste nechcem vyčnievať z kolektívu a kvôli tomu robím všetko preto... ale nie som to ja :( A stavím sa, že keby nejakému spolužiakovi poviem že mám taký problém, tak ma vysmeje, že nie som normálna.
Som tichšia ako ostatní spolužiaci
Zivot si treba uzivat moja
By si sa cudovala, introvertov je viac ako extrovertov, v tejto dobe sa aj ludia boja komunikovat, lebo vsetci sa snazia byt dokonaly a niektori ludia sa beru pri takych menejcenne... ale treba pochopit ze to nie je spravne... vzdy si poloz otazku, o kolko je ten clovek viac odomna? O nic... je to takisto clovek, ktory robi to iste co ty, nema zazracne schopnosti ze vie lietat a pod. takze sa vobec nezhadzuj pred nimi a urcite sa nepretvaruj... ked s nimi jednoducho komunikovat nechces, je ti to neprijemne-tak s nimi nekomunikuj a ked uz sa s nimi bavit budes, tak na nic sa nehraj, bud uvolnena, ved nech si myslia co chcu, ja nevidim dovod preco by si o tebe mali mysliet nieco zle... ale aj tak, ved je normalne ked si iba teraz nastupila na strednu ze sa este tak otukavate-ved novy kolektiv, mozes sa citit napeta lebo ich este tak dobre nepoznas, ale prave keby si sa teraz pretvarovala, bola v krci cely cas ci nahodou nepovies nieco zle, tak po case to z teba opadne a potom sa budu cudovat ze si sa zmenila... takze bud vzdy sama sebou a uvolnena lebo napetie je z cloveka citit ....
Zo začiatku na strednej som sa snažil držať s kolektívom ale nebolo to dobré , ako píšeš jednoducho sa necítiš sama sebou. Dnešná doba moc nechápe introvertov to je pravda , poradil by som ti buď sama sebou , ja som takto dlhšiu dobu a cítim sa lepšie. Ide o to aby si sa sama dobre cítila , keď chceš rozprávať tak rozprávaj , nenúť sa. Ak nechceš tak nerozprávaj , viem je to nepríjemné ale myslím že je vás tam viacero takých , mnohí si ráno nasadia masky a v škole za nich funguje alterego takže to na nich nevidíš. Až teraz v tretom ročníku som sa napríklad viac skamarátil s dvoma spolužiakmi čo taktiež moc nemusia kolektív a to mi úplne stačí.
Obe možnosti majú svoje plusy a mínusy .. ale teraz by som vždy zvolil byť samým sebou aj keby som mal ostať úplne sám.
Musíš sa sama rozhodnúť čo je pre teba lepšie , môžeš skúsiť zo začiatku držať s kolektívom a neskôr byť pomaly sama sebou , hlavne si dávaj pozor na dôveru k spolužiakom.
Mám pocit že nenávidíš osamelosť , nie samotu , samota je pre introvertov často krát dobrá ale keď prerastie v osamelosť tak už je zlá.
Držím palce a prajem ti hodne šťastia.
Obaja ste introverti ako aj ja :) aj takych ako my treba, extroverti potrebuju publikum :) .
A s tym podcenovanim.. to moze byt socialna fobia, ale tu vyriesi jedine socializacia, ziadny psycholog za teba medzi ludi nepojde. Len ty sa musis dookola "otuzovat" v spolocnosti ludi, az dovtedy, kym nenajdes svoje ja, nedokazes v zivote veci, za ktore si samu seba zacnes vazit a prestanes sa potom vnimat ako menejcenna. To chce vela casu. Introvert ale zostanes :) , to neznamena ze medzi spravnymi ludmi by si sa niekedy nemohla dokazat odviazat ako doma ;) .
Ja som taký istý a to už mám za sebou základnú aj strednú. Tiež málo toho narozprávam, ale ak dobre spoznám ľudí, keď viem o nich viac tak nemám problém sa s nimi rozprávať.
Ja som zas na strednej mal pár takých spolužiakov, ktorý bolí podobný ako ja a nakoniec z nás vznikla dobrá partia. Povedal by som, že ak nájdeš ľudí sebe podobných tak nebudete mať problém sa o niečom rozprávať :D
Z mojich skúsenosti je to tak, že keď som s niekým kto je extrovert, ktorý veľa rozpráva tak len počúvam a sem tam niečo poviem :D a vlastne to je tak aj pri cudzích osobách