Som tichšia ako ostatní spolužiaci

Príspevok v téme: Som tichšia ako ostatní spolužiaci
Kajuskaa

Takže momentálne som prváčka na strednej a strašne ma trápi 1 vec, a to taká, že sa so spolužiakmi nedokážem rozprávať normálne... ako doma napríklad medzi rodičmi, tak uvoľnene. Neviem prečo, ale nedokážem sa vôbec uvoľniť, a často si myslím, že všetci spolužiaci sú niečo viac ako ja... dosť sa podceňujem a vlastne ani neviem prečo. Keď sa zamyslím, aké majú iní ľudia problémy, že napr. bojujú s rakovinou alebo tak... a mňa trápi iba taká maličkosť. Som jediná taká "divná" ? Lebo v mojej triede ani v mojom okolí nikoho takého nepoznám. Ale áno, rozprávam sa so spolužiakmi, síce nie som ukecaná ale prehodím zopár slov vždy. Ale to aj tak preto, aby si nemysleli, že som nejaká namyslená alebo tak... ale v skutočnosti by som bola celý čas ticho, i keď nenávidím samotu. Divné nie ? Proste to kecanie ma niekedy fakt ubíja... Som jediná taká iná ? Lebo keby som náhodou toto povedala mame, tak ma asi pošle na psychiatriu ako ju poznám :D A v dnešnej dome, mám pocit, že nikto takýchto ľudí nechápe. Každý by mal byť ukecaný a extrovert. Strašne veľa mesiacov ma to už trápi. Proste nechcem vyčnievať z kolektívu a kvôli tomu robím všetko preto... ale nie som to ja :( A stavím sa, že keby nejakému spolužiakovi poviem že mám taký problém, tak ma vysmeje, že nie som normálna.

cc

A nemáš náhodou pocit, že si nikto, že nikam nepatríš?
A nemáš náhodou pocit, že nevieš, aký má tvoj život zmysel?

cc

dôvod prečo to nedokážeš je v tvojej chemickej podstate, ako funguje tvoje telo.
Dá sa to zmierniť tréningom a prípadne užívaním urč. vitamínov a minerálov.

Kajuskaa

@Jana Lukacova úplne ste to vystihli...v škole sa neustále kontrolujem čo robím, ako sa tvárim. Proste sa nedokážem uvoľniť.

Jana Lukacova

Kajuskaa:..v škole nie ste uvoľnená, tak ako doma medzi rodičmi, pretože sa snažíte situáciu kontrolovať, ako píšete, robiť to, čo ostatní pritom to sama nechcete...prijmite to, aká ste, je to úplne v poriadku, budete uvoľnená, tak ako doma a budete sa so spolužiakmi rozprávať vtedy, kedy budete chcieť niečo povedať...nasledovanie davu (to, čo robia iní) nám v živote skutočné šťastie neprinesie ;)...o.i. ľudia, ktorí majú potrebu neustále "kecať", častokrát unikajú pred tichom (tj. pred sebou a svojimi problémami)..

Kajuskaa

@syliwiana no vieš, v dnešnej dobe keď je niekto taký tichší tak je považovaný za divného. Z vlastnej skúsenosti to poznám :D