Alkohol

Príspevok v téme: Alkohol
niekto702

Ahojte... Som kresťanka a chcem sa pokúsiť opiť sa, lebo neviem, aké to je. Áno, možno si myslíte že je to čudné, zlé alebo niečo také. Ale prosím, neodsudzujte ma za to. Takže otázka znie: Bude hriech, ak sa o to pokúsim?

Dopredu ďakujem za odpovede a ospravedlňujem sa za prípadné gramatické chyby.

Iveta Michael

No ja praveže vino nepijem vobec .. je mi odporne, vtedy na tej vernisaži sme pili Jagermaister ... omg :-) osobne mam radšej Bechera čas od času si ho aj doprajem .... s mierou :-)

Preteba

Iveta Michael, rozumiem tomu, že keď je oslava, vypiješ, nie jeden, ale dva poháre vína a nesadne:) že sa pripiješ trochu, ale nie si hľadať dôvod na opitie. Kresťana nepoznáš, len podľa reči, takých je na mraky, ale podľa toho, či tak aj žije.

Iveta Michael

PreTeba

Ale niekedy ma človek dovod sa opit ... a to určite nie je hriech pokial do toho nespadne tak že by stratil kontrolu nad pitim ... aj ja som sa raz opila a teda poriadne, s kamoškou som bola na jednej vernisaži .. z ktorej ma doviezli autom že som nevedela o sebe ach .. :-) ale to bol už extrem ..
Samotne pitie pod kontrolou podla mňa nie je žiadny taźky hriech...

Buki

Nechcu byt zly ale rimokatolici su toxicki ludia. Najveci odpad krestanstva. Aj jehovisti su mozno lepsi ako rimokatolici. Ono o vecine veci sa neda povedat ci su zle alebo dobre. Ide skor o mnozstvo a sopsob uzitia. Napr. drogy, jedy a lieky su tie iste latky len pouzivane v inych mnozstvach pri inych okolnostiach. Rovnsko nie je zdrave veganstvo ano prezirat sa mastnym masom. Ide o spravne vyvazenie a brat vsetko s mierou. Rozhodne nie je dobre sa ozierat kazdy den no je to lepsie ako sa zabit. No je to zle ked sa spravis vdaka tomu nejaku blbost. Je to o okolnostiach. Nic nie je ciernobiele.

Antichristian

Veď kresťanstvo nezakazuje pitie alkoholu... Keď sa nemylim. Veď aj Ježiš premenil vodu na víno, aby mali čo chlastat na svadbe. Na omšiach farári tiež si dávajú omšove :) Tak smelo do toho! :D