Nenávidím svoj život,psychológia nepomáhajú

Príspevok v téme: Nenávidím svoj život,psychológia nepomáhajú
Lea252

Mám 17 moji rodičia sú rozvedení no žijú spolu , moja mamka je nerváčka a chytí sa každej príležitosti vyvolať hádku, otec začal piť, s peniazmi na tom nie sme najlepšie .. čo sa môjho života týka tak nemám moc kamarátov a vastne som v priebehu miesaca prišla o väčšinu tých dobrých ,ktorým som verila, v triede nemám vôbec nikoho a priateľ? O takom niečom môžem len snívať keďže som uplne nudná nezaujímavá a navyše seriózne šaredá... Nič ma nebaví a úprimne ani mi nič nejde nemám žiadne koníčky ani zaujmy, neviem čo chcem robiť po škole... neznášam svoj život a bola som u niekoľkých psychológov no úplne zbytočne a už neviem čo robiť,budem vďačná za každú jednu radu...

Depkoid

Ako ti moze pomoct cudzi clovek-psycholog alebo nejaki ludia z fora, ked ty sama nechces a cakas kto co za teba urobi? Dievca, ja som bol v takych dusevnych sra*kach, ze to si nevies predstavit. A nefnukal som, necakal som, ze mi psycholog ci psychiater pomoze. Vedel som, ze prvy krok musim urobit ja. Prestat obvinovat ludi okolo mna za to, ze mam pokazeny zivot. Prestat cakat, ze ma niekto zazracne "vylieci" bez toho, aby som ja musel pohnut prstom. Uvedom si, ze si zodpovedna za to, ako zijes. Nie za to, ze tvoji rodicia nemaju peniaze alebo za to, ze su dusevne slabi a nezvladaju svoje problemy. Nie, za to nemozes a to ani neries. Aj ked sa ta to dotyka. Ty si ale zodpovedna za svoje myslienky a postoj k zivotu. Uvedom si to a pracuj ma sebe. Nema zmysel sa hnevat na rodicov. Oni su zodpovedni zas sami za svoje postoje. Ty mas jedina v rukach kluc od vlastneho stastia

online999

autorka uplne ta chapem a je mi to strasne luto co sa ti deje... moje detstvo a mladost boli presne take iste ako tvoje ... boze preco nasa spolocnost kazdeho tlaci do toho mat deti ked im ludia len pokaslu zivot? Mat dieta nieje pre kazdeho malo by to byt len privilegium pre ludi co si to zasluzia a vedia detom vytvorit podmienky!

Cyts

Tiez som to zazila. Neostavalo mi nic ine len vydrzat. Vydrzat kym neskonci stredna a pojdem na vď- intrák. Slovo intrak bolo to jedine co ma drzalo pri zivote. Bolo to oslobodenie a az vtedy som zacala zit spokojne a nie zo strachu.

uzivaj si

O chvilu budes mat 18 rokov, zacni si uzivat zivot, sexuj :P, a jeden z nich pri tebe raz ostane..., a vela veci sa ti postupom casu same ukazu, postupne sa bude pred tebou "dlazdit" cesta, po ktorej pojdes.

hurmikaki

máš 17, nájdi si brigádu aby si sa nenudila... naučiš sa pracovnym navykom, zarobiš si penaize, ked ajtak píšeš ze s peniazmi na tom ste zle, byva zvykom ze v takej situacii deti brigaduju, aby odlahcili rodinny rozpocet, aby si si handry, kozmetiku za svoje kupovala, naučis sa hospodariť s penaizmi...
a čo robiť po skole...? tak snád to čo studujes, snád to nestudujes len tak zo srandy...

ked sa budeš lutovat, fnukať, tak ti ziaden psycholog nepomoze...

nesed doma na riti, chod sa aspon kazdy den večer prejsť na hodinku... aby si bola na cerstvom vzduchu, prospeje to tvojmu zdraviu, pleti,..
a frajera v tomto veku absolutne nepotrebujes, snad sa nechces dat nabuchat este pred maturitou,...
najprv skola, potom práca, vlastne byanie... - to nech su tvoje priority... → a tvoj zivot bude jednoduchsí...

nicollette12

Preco tvoji rodicia ziju spolu, ked sa nenavidia? Podla mna je o dost lepsie hlavne pre teba, keby ako normalny dospely ludia zacali uvazovat sli od seba, teba by usetrili traumy z roznych vztahov, az dokonca strachu zo vztahov, oni si asi neuvedomuju ako to na teba vplyva, pride mi to nezodpovedne, ved nemas 5 rokov aby spolu ostali zit a pred tebou hrali ako sa miluju ked sa nenavidia.... a este otec alkoholik- super nic lepsie nemoze byt.... nech idu od seba a navrhni im to ty- nie navrhni! Vykric im to... povedz ze uz nie si male dieta aby zostavali kvoli tebe v spolocnej domacnosti, ved nie si slepa ani hlucha...... tvoje problemy su kvoli tomu... nonstop pocuvat ich hadky, potom sa pozries na otca opiteho, to ti nevadi? Chod za nimi a povedz im aby isli od seba, to nema zmysel aby spolu byvali aj po rozvode....

Jana Lukacova

Lea252:..neupadajte do sebaľútosti...potrebujete iba prejaviť, to čo prežívate, to, čo vo Vás vyvolali situácie, ktoré ste prežila...bohužiaľ, psychológovia vo väčšine prípadov pritom neuplatňujú účinný prístup, ktorý človeku naozaj pomôže...ak sa budete chcieť porozprávať, pokojne mi napíšte, rada pomôžem (pristupujem k pomoci ľuďom inak ako psychológovia/psychiatri)

Preteba

Lea252, to je na dlhé rozhovory, ale nedaj sa strhnúť prístupom rodičov. Nech sa Tvoj život neodvíja od ich pádov. O chvíľu si dospelá, nájdi si zmysel a cieľ života a podľa toho si usporiadaj myšlienky a choď za tým.