Chystám sa psychológovi, mam otázky na vás...

Príspevok v téme: Chystám sa psychológovi, mam otázky na vás...
19r

Dobry vecer. Chcem sa spytat, bude ma psycholog odsudzovat alebo bude ochotny pomoct mi aj ked si za tie problemy co mam, mozem sama? No teraz za ne trpim.
Dalsie moje problemy su nechut do zivota. Prepadaju ma casto chvile kedy si uvedomim zr vlastne nemam pre koho zit. Nastane vo mne akasi prazdnota a zacnem plakat. Potom ze sa citim zbytocna, som bojazlivej povahy a citlivej. Nikdy nezapadnem do kolektivu. Vzdy a vsade som piate koleso na voze. Sebavedomie nemam ziadne. Nikdy o mne nikto nestál a velmi ma trapi moj vyzor. Citim sa neskutocne zbytocne. Neviem tento pocit zo seba dostat. Predstavujem si ako umieram, napr ako sa obesim alebo utopim a vtedy ma zaleje stastny pocit pretoze viem ze zivot raz skonci. Samozrejme zabit sa nezabijem kvoli otcovi. Mam ho rada ni tieto problemy nedokazem nikomu povedat, len niekomu kto ma nepozna (psycholog).
Trapi ma buducnost. Niesom vobec pekna anu sebavedoma, ked mi niekto povie nieco zle alebo nieco zle urobim, rozplacem sa. Nenavidim to na sebe ze som taky zbabelec. Neviem s tymto bojovat. Myslite ze mi psycholog pomoze ? Plus hadky rodicov. Pocula som od mojej mamy ked sa hadala s otcom, ze ma nechcela a ze ma mala omylom, ze je na mna uz stará. Potom povedala otcovi aby skapal. Tieto slova sa mi dostali hlboko do pamete a zacinam sa coraz viac uzatvarat do seba. Chcela by som s rodinou viac komunikovat ale nejde to lebo niesom stastna.

Anonym_93436

*Môžu mať nejakú chorobu ktorá im znepríjemňuje život

Ešte raz sa ospravedlňujem za chyby a ach , tlapkám sa po čele keď vidím koľko krát sa opakujem ale dúfam že to dôležité z toho pochopíš.

Mimochodom ak ti nesadne psychológ tak vyskúšaj iného , nie každý ti sadne , to je ta sympatickosť :)

Prajem ti hodne šťastia aby sa ti darilo.

Dobrú noc prajem , vypínam sa :D

Anonym_93436

Krása je hlúposť , realita funguje tak že niektorý ľudia sú nám sympatický a iný nie ... Niekomu sú sympatické chudšie ženy , niekomu vyšportované ženy a inému človeku zase ženy ktoré sú viac pri sebe. Nie všetci sme rovnaký a nie každému sa páči to isté. Takže buď sama sebou , je dôležité aby si sa sama cítila dobre a spokojne.

Tým pádom je dôležité prijať samu seba , pozri každý máme chyby a nedokonalosti lenže je dôležité ich prijať lebo nás robia tým kým sme a keď ich prijmeme , svoje nedokonalosti ale aj svoje kvality potom môžme na oboch pracovať. To čo nám vadí pomaly otesávať ako sochár sochu. Si originálna , všetci sme a na tom záleží.

Prijmi samu seba a keď tak spravíš potom príde aj sebavedomie , pozri záleží len na tebe , na nikom inom , názory iných nie sú podstatné , ak je to kritika tak prijmi ju , to zlé odhoď a z ostatného sa uč. Nie si zbytočná , niektorý ľudia sme hold samotári , nezapadáme do kolektívov ale to nám nebráni v budovaní samého seba a pracovaní na sebe.

Nehnevaj sa na ostatných ľudí , niektorý sa narodili do nie moc dobrých životov a hnevá ich to , cítia nenávisť a vypúšťajú ju v podobe hnevu k ostatným a tým ubližujú. Je to taký začarovaný kruh.
Môžu mať nejakú chorobu ktorá im znepríjemňuje , mohli byť šikanovaný alebo majú taktiež doma problémy. Na mamu sa nehnevaj , tiež si musela prejsť zlými chvíľami a teraz je z toho nešťastná kedže niektoré tie situácie v sebe potlačila ale vynárajú sa späť. Taktiež ju mohli zle ovplyvniť jej rodičia tým že oni ju nechceli a takto sa to prenieslo na ňu. Scénarov je mnoho ale treba to brať do úvahy. Preto im odpusť lebo nie je to ich vina , každý sme iný a každý znášame to zlé inak.

Preto zapracuj na seba prijatí , tým príde aj sebavedomie a tým že odpustíš ľuďom čo ti ublížili aj zo seba dostaneš hnev a nenávisť voči iným pretože ta ti najviac ubližuje no najme odpusť sama sebe , všetci máme chyby , všetci robíme chyby a od toho chyby sú aby sme sa z nich učili , čo sa stalo stalo sa , hlavu hore ... pouč sa z svojich chýb a z chýb ostatných tým pádom ich nebudeš robiť v buducnosti a takto budeš môcť rásť a budovať samu seba .. Takto sa človek buduje , robí chyby , učí sa z nich a ešte dokonalejšie keď sa učíš aj z chýb ostatných.

V živote prídu zlé situácie , zlé dni ale tie sú od toho aby nás niečo naučili , takže sa z nich pouč a všetko zlé nechaj plávať preč.
Ak sa toto naučíš potom budeš zvládať život omnoho lepšie.

Ži pre seba , nie pre iných ľudí ... ak tak sprav to čo ja , daj si jednoducho zmyslom života .. mať šťastnú rodinu ktorá bude mať splnené sny. Za týmto si idem ja. Znova nie si zbytočná , si originálna a verím že aj silná keď si prišla do bodu kedy si chceš nechať pomôcť.

Ohľadom cvičenia , dobra strava , dobrý spánok a dobré makanie na sebe , vtedy vybuduješ hmotu ale rob to len ak sa chceš cítiť lepšie , znova .. len kvôli sebe , nie kvôli niekomu inému , to je priorita.
Ak sa teraz cítiš dobre tak ako si tak kašli na názory iných pretože len na tebe záleží.

Ah jemine , trocha som sa rozpísal , za chyby sa ospravedlňujem dosť mi padajú oči od únavy :D a tak isto aj ak sa milion krát opakujem ale na koniec ... odpusť , príjmy samu seba ( tým začneš budovať aj sebavedomie ) a hlavu hore .. ak už ťa nebaví byť v tom smútku tak zmeň myslenie , postav sa z dna a rozhliadni sa , uvidíš mnoho krásneho ako na dne. Pozitívne myslenie prichádza vtedy keď sa rozhodneme že už nechceme byť na tom dne a stále v nešťastí , vtedy zmeníme pohľad na svet , ver mi je to lepšie a pomáha to.

Aby si aj vedela nepíšem to len tak , taktiež som mal depresie v respektíve aj občas mám smutnejšiu náladu ( možno častejšie ale to je jedno :D ) , bol som na dne , taktiež som stále sám a mám deň čo deň bolesti .. píšem to preto aby si chápala že s tebou súcitim a viem ako sa cítiš. Preto aj viem že si silná a dokážeš zmeniť svoj život k lepšiemu , ak chceš kludne mi napíš ne email , hneď ako tvoju správu uvidím odpíšem , môžme sa o živote porozprávať viacej , vekovo som na tom taktiež podobne.

Držím palce a prajem ti hodne šťastia.

Omen

Pozri, dievča, všetci máme nejaké problémy a všetci si za ne môžeme sami. Problém má aj tvoja mama a otec. Takže v tomto nie si sama. Ak tie problémy nedokážeš zvládať sama, tak sa pokojne obráť na psychológa. Ten ťa nasmeruje, ale tú najťažšiu prácu musíš spraviť sama. Musíš chcieť, veriť si, nestrácať nádej a nevzdávať sa po prvých neúspechoch.

Minulosť nerieš, tú už nezmeníš!!! Do budúcnosti neutekaj, tam ešte nie si!!! Musíš si urobiť poriadok v duši a naučiť sa žiť v prítomnosti - TU a TERAZ!!! Riešiť problémy tak, ako prichádzajú, vyrovnávať sa s nimi, bojovať a vždy, keď padneš, aj vstať!!! A začať sa mať RADA!!! : )

NaRovinu

Poznám taký citát: ,,Ak prestaneš vnímať svet podľa toho, čo sa ti páči a čo sa ti nepáči a začneš vidieť veci, aké skutočne sú, nájdeš vo svojom živote viac pokoja."

- Patrick Jane (Mentalista)
Nádherný citát.

nicollette12

To akoze teraz cely zivot sa budes riadit podla ostatnych? Aj keby ti hovorili hoci ako, tak nikdy nesmies podlahnut ich reciam, chod si sama za seba, si osobnost, samostatna jednotka, nezijes pre druhych, zijes pre seba v prvom rade... a ked sa tak budes citit lepsie je to len a len tvoja vec... a to ze si vychudnuta, co tym myslis? Nie je to nahodou tak, ze ti to ti ludia naondili do hlavy a teraz si to myslis uz aj ty sama o sebe? A aj keby to bolo moc zle, zas podotykam - ked sa tak citis dobre, si zdrava a vies existovat, tak preco sa riadis ich recami? Ak sa to nabuduce zas stane ze si niekto do teba bude chciet rypnut, urob to aj ty, ten clovek co rype urcite tiez nie je dokonaly a ma urcite este aj viac chyb na sebe ako ty sama, to vacsinou tak byva, ze zakomplexovani ludia si svoje komplexy riesia na slabych jedincoch ktory im nic nepovedia a potom placu po nociach kvoli tomu- presne ako ty... tak im ukaz, ze taka nie si, ze sa vies za svoju osobu postavit, aby vedeli, ze si svoje komplexy maju liecit inde... Ale ak sa chces fakt zmenit, necitis sa dobre vo svojom tele ani psychicky, musis kvoli tomu aj nieco spravit, ako si uz poznamenala, ze cvicit ta nebavi- lenze inak sa to neda si zmenit postavu, spevnit a nabrat nejake svalstvo- ini to za teba neurobia... a to iste aj psychika- ak aj budes k tomu psychologovi chodit, musis pracovat v prvom rade sama na sebe, ten psycholog to takisto za teba neurobi, on je len pomocna barlicka a clovek ktoremu sa mozes vyrozpravat ale neurobi za teba tie pokroky, musis ich spravit ty sama, ale to musis aj ty chciet... najprv si to uvedom, ze ci to naozaj chces a chces na sebe pracovat, lebo inak je aj ten psycholog zbytocny, iba tam minies peniaze za bezvyznamne sedenia, alebo za chvilkovy pocit pohody, ktory ak nezacnes na sebe pracovat, sa zas zmeni na este horsi pocit ako predtym....cize z toho vyjdes tak, ze ti ani psycholog nepomoze....vela stastia

Preteba

19r, píšeš, že Ťa trápi budúcnosť a trápiš sa minulosťou. Kde máš dnešný deň? Zameraj sa na to, čo chceš a je teraz, tým ako teraz myslíš, čo teraz robíš, si tvoríš svoju budúcnosť. Si uviaznutá v ľútosti, počula si, čo povedala mama, verím, že je to ťažké, tiež som počúvala také reči a nielen počula. Odpusti svojej mame, iste Ti nechcela ublížiť, len vyjadrila svoju bolesť a trápenie, ktoré mučí zase ju. Skús sa jej opýtať, čo ju trápi, možno je tiež na tom tak ako Ty a nikoho jej problémy nezaujímajú.

19r

Nicollette- ano celebrity su pekne lenze vacsinou su zmalovane a uz si viem predstavit ty rieci typu vyzeras zmalovane ako ku... a ani by som sa tak namalovat nevedela. V podstate sa neviem namalovat ani obycajno len neviem kde sa to naucit. Videa nepomohli. Plus mam vychrtlú postavu, kosť a koža. Denne sa ma v škole pytaju či jedavam. Vzdy som bola odporne vychudnutá, ziadne prsia ani zadok. Aj som cvicievala ale nebavilo ma to.
Kuko1- to som rada ze ti pomohla. Urcite tam pojdem ked naberiem aspon štipku odvahy.
cozosebou- odkial si?

kuko1

Mne pomohol psycholog. Vypočula si ma urobila testy a vyhodnotila že nie som chorá na nervy, len som mala horšie obdobie. Dávala mi otázky na ktoré sama si vlastne sama odpovedala a prišla som na svoje chyby. Otvorila mi oči a hlavne neodsudzovala ma. Neviem ale kamarátka v tomto možno nie je to pravé orechové-dokonca nemyslím že by kamarátka bola dobrá bútľavá vŕba..