Verite v to, ze ak su si muz a zena sudeni, tak budu spolu, aj ked netvoria par? Verite v to, ze ich duse su v spojeni, aj ked spolu nie su? Ked jeden na druheho myslia, tak to citia, aj ked nie su spolu? Existuje laska bez podmienok, cista prirodzena?
Spojené duše muž a žena
Vanda4...ďakujem. Prepáč, popis tejto témy by bol tak rozsiahly, že k tomu by skôr bola vhodná publikácia možno o sto a viac stranách. Hi.
Vedel by som o tom hodne rozprávať, ale nie takto. A už ma to unavuje, zaoberal som sa tým dva a pol roka. Viem len, že nejde o žiadnu Božskú ani osudovú lásku. Ide o podvod prírody na človeka. Každý normálny vzťah dobre fungujúci je úplne na inom princípe. Tomuto ale človek rád uverí, netreba nič robiť, vznikne to odrazu a s veľkým emočným nábojom. Potom aj s pomocou pamäte môžu vzniknúť takéto patologické prípady. Samostatným stavom sú ešte zamilovanosti vo fungujúcich vzťahoch. Dobre utajené môžu fungovať aj desiatky rokov. Pričom manžel nikdy nemal žiadnu šancu. Takže normálne zamilovanosť zaniká prirodzene tak, že mozog prestáva dodávať drogy, alebo príde druhá a premaže prvú, alebo s tým človek žije ako tá žena čo som písal hore. Extrémne končí psychickou poruchou alebo ako nenaplnená láska aj samovraždou. Neodhalená vo vzťahu ako osudová láska-epizóda.
S emóciami. Ako s toho von neviem. Ovplyvniť chémiu a pamäť ktorá dokáže pôsobiť desiatky rokov sa asi ani nedá.
Pepe 42, mudry prispevok, ale pri citani sa clovek zamota... Co je potom vychodiskom z takej situacie? Ako to riesit? Odist zo sucasneho vztahu, ked chemia cloveka taha k inej osobe?
loveman1, Jana Lukacova... Spojené duše muž a žena, Nemôžem tie momenty dostať z hlavy, Na dne, Platonicky zamilovaná? Ako sa "odmilovat"? To všetko sú identické vlákna, napísané rôznymi slovami. Riešenie je tiež stejné. Rozumom totiž neriešiteľné. Človek sa do toho dostane a je v kaši. Obrazne, príroda má v mozgu každého človeka akoby dve fľaše napr. ocot a sóda na tenučkej šnúrke. U človeka hormóny. To je pasca. Je jedno čím sa tá šnúrka prereže, ale v tomto prípade je to na základe emócií. Obsah fľiaš sa zleje a nastáva búrlivá reakcia. Neprirodzené šťastie, obrovská žiadostivosť na sex, stúpa libido. Ten kto to spustí ostáva v pamäti tak dlho, ako to okolnosti vyžadujú. V takej podobe ako si ho mozog vysníva. Pretože je to ako jazda na aute veľkou rýchlosťou a zrazu do protismeru vybehne v zátačke auto. Adrenalín vybehne odrazu, stúpne tep a tlak cez 200. Ďalej pokračuje chemicky riadená slepota gumuje v hlave všetko nepotrebné, upravuje partnera a v čom je ten povestný zázrak? Že príroda nepoužíva fyzickú silu, ale chemicky donúti človeka robiť to čo od neho vyžaduje a ešte mu dáva aj presvedčenie, že to robí z vlastnej vôle. Tu by ale bolo ešte treba študovať mechaniku ľudskej pamäte. Hlúposť a podvod. A tak vznikajú situácie popísané v hore uvedených vláknach. Určite sa nedajú riešiť rozumom. Tá chémia sa rozumom nedá poraziť. Ľudia radi budujú vzdušné zámky, ale v tých sa bývať nedá. Tak aj spriaznené duše budú šťastné najmä na základe správnych rozhodnutí a k tomu treba inteligencia, vyzretá osobnosť partnerov a obrovská dávka tolerancie. Láska nevzniká, láska sa vytvára životom z malých zrniečok šťastia aj nešťastia. Preto je vzácna. Presne ako múdrosť. Mladý človek môže byť inteligentný ale nie múdry. Múdrosť, to sú zhutnené skúsenosti. Nadobúdajú sa životom. Neviem, či sa zakladateľ témy zamyslí. Ospravedlňujem sa za dĺžku.
Áno existuje, ja verím aj na minulé životy, no vela ludom sa to zdá absurdné, tak o tom radšej už nikde nerozprávam.. Neviem ako presne si myslela to, že na seba navzájom myslia, ako môže jeden vedieť, či na neho ten druhý myslí? Ja to mám práveže v snoch, mám tam človeka (muža), ktorého som dlho dlho hladala aj v skutočnosti, myslím reálnom živote a našla som ho tam kde som najmenej čakala a teraz sa výdavame skoro každý deň (nemyslím to tak že sme spolu ale je v mojom okolí), on má ale už svoju rodinu - ženu a malé dieťa... ale stále verím že sme si súdení, no nehávam to iba na osud :-) takéto niečo človek nedokáže ovplyvniť v reálnom živote, na to sú tu tie vyššie sily...
toto su vsetko take upokojujuce myslienky ale skutocny zivot je uplne o inom... len snilek a rojko ako autor temy si moze mysliet ze take nieco existuje
loveman1:...spriaznené, spojené duše, tj. intenzívne spojenie s niekym iným je skúsenosť, ktorá býva jedným z najväčších učiteľov na našej ceste životom...to však neznamená, že dvaja spriaznení ľudia budú automaticky spolu...prežívanie "spojených duší" je jedna vec a vzťah (vo fyzickej realite) druhá. To, či budete mať (plnohodnotný) vzťah so svojou "spriaznenou dušou" závisí najmä od rozhodnutí, ktoré obaja urobíte...
loveman1...čítal som len otázku a pár posledných príspevkov. Nebolo treba, viem si ich predstaviť, lebo odpoveď je hneď od prispievateľky Vanda4 . Ide skutočne o nedokončený vzťah. Toto sa stáva keď sa z nejakých príčin preruší vzťah v nevhodnej fáze zamilovanosti. Jeden z partnerov umrie, zakážu rodičia a nanútia iného do manželstva a podobne. Hlavne keď ešte pvosobí FEA fenyletylamín. A možno už aj oxytocín. Mvožeš mať aj svoju rodinu, deti a bude sa Ti to stále vracať. Mozog je vtedy ešte chemicky pekne povedané upravený. Zamilovanosť vzniká v zlomku sekundy a preto pripadá ako osudová láska. Nejde o nič len o chémiu a všetko sa to chová ako éterická láska. Že ide o hlúposť svedčí to, že to trvá len dočasne. Potom vzťah, ak sa udrží, funguje len na základe inteligencie a vyzretej osobnosti partnerov. Tak ak by si chcel prísť o terajšie manželstvo, rozveď sa. Ale záruku na to druhé máš minimálnu. Problém čo teraz máš, mvože trvať do smrti. Zatiaľ viem o dĺžke takéhoto stavu cez tridsať rokov.
...Nebezpečí FEA je i v tom, že vyvolává "chemicky řízenou slepotu". Příroda vám potřebuje zatajit, že ta vaše "úžasná holka" je ve skutečnosti blbá jak vantroky a má na břiše špek. Jinak byste jí totiž neudělal dítě. Kvůli rauši z FEA si ji idealizujete. Když potom hladina FEA poklesne, nastupuje realistická "fáze prozření". Zhruba po roce a půl se sám sebe ptáte: „Je fakt tak skvělá? Chci s ní zůstat?"
Zdroj: g.cz
Ak toto naozaj existuje, ako zistiť či to isté cíti aj ten druhý, ak sa nemáte možnosť spýtať? Vy cítite silný magnetizmus, pri tej osobe je vám tak, ako nikde a pri nikom inom. Stačí pohľad do očí, letmý dotyk. Ale môže byť, že to druhá strana takto vôbec nevníma? Alebo nie až na takej duchovnej úrovni? Dá sa to nejak vyčítať, či zistiť bez rozhovoru?
Ano existuje ... ale pokial je to take intenzivne a silne rozhodne urob niečo ... hlavne bud ferovy vo vztahu, good luck!
Si to ty Palino?