Tyrane dieta - udanie

Príspevok v téme: Tyrane dieta - udanie
Starostlivy123

Ak by ste od susedov poculi kazdodenny krik, hrube nadavky a bitie dietata, ktore krici, ze nech ho nebije a videli by ste obcas, ze ma modriny na tvari, nahlasili by ste to s tym vedomim, ze ho mozu tej rodine odobrat do domova? Urobili by ste to alebo by ste sa do toho nestarali, navyse ked ste tej susedke uz do oci povedali, ze o tom viete a ona by to drzo poprela, ze to nie je pravda... (susedka zije sama s tym dietatom).

Emily opat

Prepac, ale na co akože čakáš? Pod nosom týrajú dieta a ty sa pýtaš co máš robiť? A môžeš spávať? Ked vieš ze niekoho slabšieho tam mlátila? Okamžite treba kontaktovať socialku, políciu a nesmie sa to skončiť nejakým vysumenim do stratena! To dieta si samo pomôct nedokáže!!!!!!!

Matka1

Otazka je, ci ide naozaj o tyranie a ci v skutocnosti to dieta doma nevyvadza az tak ze matka si s nim nevie rady ...
Ak podla vas ide o tyranie a ste toho svedkom opakovane, volajte okamzite policiu, bezodkladne!!

simiona

Iveta Michal, to asi nie je dobrý nápad, lebo ho môže začať týrať potichu? A pripraví dieťa aj seba na výsluch, čo má hovoriť. Súhlasím s dinkou. Ono sa nevie samo ubrániť pred agresívnym dospelým.

Dinkaa

Ziadne cakanie, ci pohrozenie susedke, by som nerobila. Okamzite by som volala socialku a policiu...Tu niet o com diskutovat, ci sa nestarat, ci starat. Treba okamzite konat. Aby niekto tyral dieta "pod mojim nosom" a ja by som zvazovala, ci sa mam starat ci nie...tak to nie. Spomen si na pripad Lucky z Bratislavy. Susedia potvrdili, ze nie raz poculi krik z bytu...ale nechceli sa starat. Radsej si zapchat usi. O dva roky neskor nasli Lucku mrtvu v posteli...Pripad Gustika, ktory niekolko rokov nechybal ani ucitelkam, ani doktorke, prosto nikomu...az ho nasli mumifikovaneho na povale domu. Uz sa zobudte. Radsej okolo toho urobit haloooo ale mat ciste svedomie. Lebo ak by sa nebodaj stalo cosi podobne, zarucene uz nebudete mat pokojny spanok

Dinkaa

Ziadne cakanie, ci pohrozenie susedke, by som nerobila. Okamzite by som volala socialku a policiu...Tu niet o com diskutovat, ci sa nestarat, ci starat. Treba okamzite konat. Aby niekto tyral dieta "pod mojim nosom" a ja by som zvazovala, ci sa mam starat ci nie...tak to nie. Spomen si na pripad Lucky z Bratislavy. Susedia potvrdili, ze nie raz poculi krik z bytu...ale nechceli sa starat. Radsej si zapchat usi. O dva roky neskor nasli Lucku mrtvu v posteli...Pripad Gustika, ktory niekolko rokov nechybal ani ucitelkam, ani doktorke, prosto nikomu...az ho nasli mumifikovaneho na povale domu. Uz sa zobudte. Radsej okolo toho urobit haloooo ale mat ciste svedomie. Lebo ak by sa nebodaj stalo cosi podobne, zarucene uz nebudete mat pokojny spanok

Iveta Michael

Ja by som tej susedke povedala napriamo že ak si ešte raz niečo všimnem .. alebo začujem silny plač a krik tak zavolam policiu ... alebo ešte lepšie, ak to naozaj robi že ho fyz.tyra tak si počkam a tu policiu tam pošlem nech ju usvedčia - policajti nie su hlupi a myslim že by dokazali situaciu hned vyhodnotit a riešit dalej ...

Myslitel8

Dieťa v rodine - dieťa preč z rodiny. Taký zásah, že je dieťa odobraté z rodiny sa nerobí len tak zo dňa na deň. Nemalo by sa to tak robiť.
Najskôr by mali byť rodičia nejako kontaktovaní a mali by sa vyjadriť k veci, mala by sa tá vec nejako prešetriť - čo sa v praxi skutočne vôbec nikde a nikdy nerobí...tak to je. Alebo vie niekto o nejakom inom príklade? Pochybujem. Skutočnosť je taká, že sa takéto udalosti týrania detí rodičmi berú ako nejaká filozofia karmy - dieťa sa narodilo do takej rodiny, kde je týrané, pretože to vyplýva z jeho karmy - musí si týmto prejsť. Je to niečo normálne. Je to niečo v poriadku. Takto sa to berie v našej spoločnosti. Rodič má vždy posledné slovo - ...
Vec môže však byť aj iná: rodičia sú týraní deťmi. Že sa toto nedeje? Omyl. Je to denná bežná skutočnosť.
A ďalší príklad by mohol byť, keby dieťa bolo týrané rodinou a potom, keď to prežije a vyrastie bude týrané už ako starý človek zase svojou rodinou... Skrátka "sranda".

Dndjskenfnckwmw

Robila by som všetko preto,aby jej ho odobrali. Ale ak by sa dalo, adoptovala by som si ho... Ni vy to možno nemôžete/nechcete. Treba všam to dieťa zachrániť. Bude trpieť viac u nej,keď bude týrané,ako v deckom domove. A navyše,tyranizácia ho môže poznačiť.