Ak by ste od susedov poculi kazdodenny krik, hrube nadavky a bitie dietata, ktore krici, ze nech ho nebije a videli by ste obcas, ze ma modriny na tvari, nahlasili by ste to s tym vedomim, ze ho mozu tej rodine odobrat do domova? Urobili by ste to alebo by ste sa do toho nestarali, navyse ked ste tej susedke uz do oci povedali, ze o tom viete a ona by to drzo poprela, ze to nie je pravda... (susedka zije sama s tym dietatom).
Tyrane dieta - udanie
Téma fake zrejme
Znie to ako vymyslena tema. Zrazu uz pocujes aj remen a vykriky nebi ma remenom, ale stale nevies ci je tyrane?
Ak je to pravda, nemas o com vahat. Policiu zavolaj v momente, ako ho zas bude mlatit, a bez ohladu na to chod cim skor na miestne oopz/socialku a tam im vsetko do detailov nadiktuj.
Starostlivy123 byvas iste v cinziaku ked to vsetko dobre pocujes. Ini susedia nepocuju nic? Dohodni sa so susedmi, nebudes v tom aspon sama. Nakoniec vies o nej dost, dokonca aj kolko zaraba......
Ake pokecanie s nou?? Ste normalny? Hrat sa na psychologa a riesit stavy chorej zeny? :D Ano, sadnite si na kavicku, ponuknite jej svoju "odbornu" pomoc a spaste svet....A este ak niekto pochybuje, ze si dieta vymysla...fuha...su aj vychcane deti ale tie deti zvycajne nesu iste znaky spravania a toto decko ich nema zrejme. Treba upovedomit ucitelky, socialku, psychologa, oni sa s dietatom porozpravaju a daleko lepsie a odbornejsie urcia, ci je tyrane, ci si to len "vymysla" . Ale ako si vymysli modriny a hrube nadavky od matky, ktore pocuju vsetci naokolo, to neviem....o par rokov tu bude tema "moja matka ma tyrala a ja ju nenavidim" a vtedy sa tu zbehnu samozvani psychologovia a budu velice radit ako "zabudnut"....
Kafe - ona zaraba cez 2000 eur, ma VS a robi pre EU. Je sama bez chlapa a asi preto tak vystraja, ale to ju neospravedlnuje! Dieta ma 11 rokov. Viem, ze uz z jednej prace bola vyhodena za nevhodne spravanie sa k podriadenym. Oba potrebuje psychiatra, ale kedze si to sama nechce uznat, tak ju tam nikto nedonuti ist. S nou sa rozpravat neda, ani vlastna rodina ju kvoli jek neznesitelnosti nenavstevuje. Ani kamaratky nema, susedia ju nemaju radi, lebo sa sprava autoritativne a povysenecky. A to dieta mlati remenom podla tych zvukov birky a toho ako dieta v tom kriku krici, ze : Nebi ma remenom! Dieta je zivsie, ale to nikomu nedava dovod sa takto k nemu spravat a ked to ona sama nezvlada, tak sa ho predsa moze vzdat a nie s nim takto zaobchadzat!
starala by som sa do toho. Ale nie spôsobom nahlásiť to sociálke, či volať políciu. Pokecala by som krátko o tom, čo si myslím, že ak niečo nezvláda (finančne), som ochotná jej pomôcť ale len ak je ochotná robiť ona niečo so sebou a zmeniť svoje správanie k dieťaťu. To ale vyžaduje vedenie niekoho znalého, psychológa čo sa venuje takýmto ľuďom. Matka sa potrebuje naučiť ventilovať svoje emócie inak a možno si aj zariadiť život tak, aby sa venovala AJ SEBE, nie len robote a dieťaťu.
Môžeš kľudne aj ty zavolať na linku pre týrané deti a spýtať sa, čo môžeš urobiť, ako matku osloviť a nasmerovať iným, kľudnejším smerom.
A až ked by toto všetko zlyhalo a matka na drzovku nechce svoje správanie meniť, potom by som volala políciu a kontaktovala sociálku. Ale určite nie anonymne!
Tiež si treba dávať bacha, lebo deti sú skutočne vychcané. Osobne poznám prípad, kedy susedia zavolali políciu, lebo decko vrieskalo jak o život a vyzeralo to že ho týrajú doma. Rodičia vytrasení, lebo krpaté decko, nezvládateľné, drzé, skákalo im po hlave a nedalo sa s ním nič robiť, len ho nechať ziapať. Nie vždy je za krikom dieťaťa týranie.
Rozhodne by to malo vidiet okolie a nielen suseda. Ak je dieta v skole ci v skolke, tak ucitelia by si tie modriny na tvari mali vsimnut a iste by im nemalo uniknut ani zmenene spravanie dietata. Ak je to vyslovene tak pocut ako tvrdi suseda, tie zvuky by nahrat.
Ele, to je jedno!!!!! Ci vidis nejaky rozdiel medzi 3 rocnym, 7 rocnym alebo 13 rocnym tyranym dietatom??
Nepises kolko ma to dieta rokov, ci je doma s mamou alebo chodi uz do skolky.
Ono to je v živote niekedy tak, že niekedy treba niečo spraviť, či to dopadne pre teba dobre alebo zle sa uvidí časom. Každopádne niečo urob, na to isto návod netreba.