Uzkost depersonalizacia

Príspevok v téme: Uzkost depersonalizacia
Prosimpomoc22

Ahojte, mam 22 rokov a uz asi 2 roky sa trapim... Vsetko to zacalo panickym zachvatom ktory prisiel z nicoho nic samozrejme ze vtedy som este nevedela co to je, nasledovalo mnozstvo vysetreni stitna zlaza, ekg a celkove vysetrenie srdca.. Nastupilo krutenie hlavy, pocit nestability akoby vsetko bolo nerealne, tak som sla na magneticku rezonanciu hlavy, imunologicke vysetrenie kompletne..Vsetko negativne.. Neviem sa poriadne uz ani rozpravat s mojimi najblizsimi, mam pocit akoby som prestala vnimat a citit akoby mi preskakovalo.. Niekedy su lepsie dni niekedy horsie ale uz neviem co mam robit.. Prosim co pomohlo vam? Zachvaty paniky uz nemam velmi casto ale ta derealizacia ma ubija, je to najhorsia vec co ma v zivote mohla stretnut myslim na to takmer non stop ked rano vstanem aj ked idem spat..

Preteba

Dp8, máš pravdu, že hlavnú príčinu musí autorka hľadať sama, ale Tvoj postoj,, ja na to čas nemám" bol dosť... keď chcem niekomu pomôcť, tak si na neho čas nájdem. Niekedy potrebuje človek niekoho, kto pri ňom stojí, pýta sa, podporí ho a povzbudzuje, aj keď len písomne.
Toľko je chorých ľudí so slabou psychikou a prečo? Lebo nik nemá na nich čas, nikoho nezaujímajú ich problémy a sami to nezvládajú. Buďme ľudia so srdcom, nie múdre knihy.

DP8

nicollette12 - tak prosim ta prečítaj si to znova, lebo radim pravý opak. Lieky ani liečba neexistuje, takze ziadny psychiater ani psycholog jej urcite nepomôže. Tak netusim preco ma napadas prave mna.
A za druhé, tvoje domnienky su len stale tvoje domnienky. Ak si to nemala, nerad v témach, o ktorých nic nevies a mas len “pocit”. S pocitmi si vyjdi s kamoskou na dobre vínko, ale radiť takto ochromenemu (v prenesenom slova zmysle), aby si spravil prechádzku alebo na jeden vikend vypol su absurdne. Autorka to ma 2 roky, ak si to prehliadla, upozorňujem na to teda znova. Ziadny vikend ci prechádzka jej nepomoze, to garantujem. Skúšať ist moze, ale ani ten dobry pocit z toho mat nebude, to garantujem tiez ;-)
A ja sa tu nehrám na nic viac ci menej, len usmernujem človeka s tymto hnusným ochorením. Chcela sa o tom nieco viac dozvedieť. Ja tiez neriadim ludom v ničom, co nepoznam. Ani keby to mal moj najbližší člen rodiny, kým si sam clovek tym neprejde, nevie co to je za pliaga ani z rýchlika.

V mojom príspevku je uz dost nasmerovaní, ale odporúčam komplexne vyšetrenia ako neurologia, imunologia, endokrinologia...vo väčšine prípadov ide o skrytú chorobu z týchto smerov.
Odporúčam to riesit iba v pripade, ze si je clovek istý a vylúči na 100%, ze nejde o psychosomaticky stav (teda stav vyvolaný zo psychiky), hlavne teda marihuana ci drogy vylúči teda uplne ako prve(!)
Vačšinou je tato diagnoza prave opakom - teda somatopsychickeho razu. Teda telo sa uz nedokáže chrániť a vyvolá cez neurotransmitery a nervové zakončenia obranný mechanizmus prežitia = depersonalizaciu/derealizaciu. Stav je porovnateľný, ako ked je clovek “nonstop v promile”...pre zdravého vysvetlím stav konkretne autorky asi tak, ako by bola “opitá” 2r v kuse bez prestávky (nie opica), ale bez toho euforickeho stavu. Plus ďalšie mnohospektralne symptomy ako nespavosti, tlaky v hlave, vyčerpanosť, strata pamäte, nemožnosť sa sústrediť, neschopnost odpočívať, napätie, strata v čase, citlivosť na svetlo, znížená sensibilnost, strata myšlienok, emocii (dobrých aj zlých), motivácie, bezmocnosť. A je toho este celkom dost, vserko sa mi pisat vazne nechce.

Držím palec.

Rene1337

Nicol z velkej casti mas pravdu. No Dp,Dr pokial clovek nezazije na vlastnej kozi aky je to stav nechces zit je to hlupo povedane mimotelove vnimanie citova otupenost nieco ako opitost bez euforie mozgova mlha zvana brain fog. Jednoducho sa to niekomu spusti a ostava to uz rano pri prebudeni. A je v tomto stave hovorit niekomu navod ist do prirody a byt v pohode je nerealne. Cele zacina uz v nervovom zlyhavani neurotrasmiterov zle travenie,absorcia,otrava tela nanosy liekov zlej stravy atd. Nedostatok melatoninu,serotoninu,gaba,noradrenalinu.zdroj problemu mozu byt rozhadzane hormony.
Najvacsi a skyty zabijak ako som uz povedal je korizol. Andrenalna unava s nim spojena stres do toho zly spanok nemusim pokracovat. Zacni likvidovat stres nasad ocistu tela a nizsie uvedene produkty si dohladaj. Prechadzky v prirode su plus no v tyxh stavoch to clovek ani nevnima. Dpdr odisla vela ludom sama pokial odstranili stres a prestali na to mysliet aj ked je to vtipne a takze zaroven.

nicollette12

DP8 - aj by som ti nieco na tento tvoj prejav napisala, ale nebudem sa zdrzovat pisanim slohoviek cloveku, ktory si mysli ze je najmudrejsi na svete :) asi sa snazis len dokopat autorku na psychiatriu, ale tak to dnes je, to dnes robia vsetci doktori, ja si ale myslim ze keby autorka zmenila svoj pristup k zivotu tak by sa zmenilo vela veci, poznam osobne nejedneho cloveka, ktory sa vyliecil zmenenim postoja k zivotu celkovo kludne aj z tazkych depresii, len na tom treba makat a nie den, preto si radsej ludia chodia pre lieky ktore ich len otupuju a chodia potom ako zive mrtvoly povonku....

Prosimpomoc22

DP8 - dakujem a mozem sa opytat prechadzal si si tym? A ak ano dokazal si sa z toho dostat von ak si odstranil hlavnu pricinu? Myslis ze mam navstivit psychologa nech mi pomoze alebo rovno psychiatra? Tabletky naozaj brat nechcem ale mam pocit ze uz mi nic ine neostava..

DP8

Depersonalizacia a derealizacia su diagnozy normalne kategorizované v MKCH.
Takze ak chces radiť chorému, akémukoľvek chorému s hocijakou diagnózou nech vypne na vikend, doprajem ti toto ochorenie v celej jeho sile a potom sa môžeme baviť ;-) bez toho ta o ničom ja presviedčať nemienim, na to si svoju energiu míňať nemienim.
Lieky ako ani liecba neexistuje, nakoľko ochorenie nieco spúšťa ako obranný mechanizmus tela prežiť, takze ano vzniká aj napr. pri úzkosti ako ochrana tela pred extrémnym strachom=úzkosťou, vtedy je ale diagnózou uzkost a nie depersonalizacia/derealizacia. Ak ale uzkost nemas a ani nijakú duševnú poruchu, mozes len pátrať co tento tak vyvoláva, a nie je tych veci vobec malo...ze stres (poznáme distres a eustres) je spustacom je len odľahčená odpoved lekarov, aby ta kagerizovali do rúk psychiatra.
Autorka sa musi vratit presne do doby, ked prvykrat pocítila depersonalizaciu, a co “presne” robila, jedla, pila, fajčila, kolko spala/nespala, ci nemala kožné prejavy, tráviace problemy, vyčerpanie, panicky atak atď atď atď...sama si vie nájsť cestu, co jej približne tento stav spustilo, a odtoho sa moze dalej odraziť a smerovať to špecialistovi-lekárovi. Ak je za tym psychické ochorenie ci uzkost, vtedy staci krasne pracovat na odbúranie úzkosti a depresie a tento stav odide spontánne stav. Tento stav maju napr. aj alkoholici ci drogovo zavisli...
Dalej sa mi pokračovať nechce, pátrať si autorka musi sama, ja na to cas nemam ;-)
Ale kľudne ju vytiahnu ty na ten víkendový pobyt, a skus jej pomoct ty.

nicollette12

DP8 - ty si tu akurat na pobavenie, predstav si, ze je to lepsie si oddychnut v inom prostredi sam so sebou, ako sa dopovat liekmi a byt este viac v strese... a ked uz by to nepomohlo, tak to pomoze 100%tne aspon na premyslenie nejakeho rozumneho zaveru ako bude dalej postupovat.... ak sa v tom stale 2 roky toci tak neviem uz co by malo pomoct, ved ty si mudrlant, mozes sa ukazat co jej odporucas :)

DP8

AK to mas 2r, je za tym nieco ine (teda nonstop kazdy den).
Vsetko co spomína Rene vyskúšané, nezabralo nic...
A vypadnúť na vikend :D ked to ma 2r v kuse? Ani vikend na Marse v tomto pripade nepomôže :D ale pobavilo