Kocur

Príspevok v téme: Kocur
daspotu

Príde ešte ? Kocúr ktorý ,v pondelok tomu budú 2 týždne od jeho zmiznutia , doposiaľ mimo domu max. 5 dní / potom najesť a spať/ .
Nekastrovaný , nečipovaný neviem čo ešte , proste kocúr dnu/ von, ako sa mu páči , budú mu 2 roky o par mesiacov ,teda boli by mu , ešte to nikdy nespravil na tak dlho,viem že "mačky volajú" a podobne , nikde ho na okolí nevidieť chodí asi ďaleko,ale toto mi už príde priveľa aj na neho , neviem ,keby to ešte bolo na jar /leto , ale teraz? že nepríde tak dlho do tepla. Zrejme je už na druhom brehu, však . Niekto komu teraz tak podobne zmizol a doteraz sa nevrátil , respektíve vrátil sa tiež po dlhšej dobe ,ale v tomto zimnom období?

renata452

Ja nerozumiem preco reagujes takto prudko ? Ludia sa ti normalne snazia vysvetlit, ze v dnesnej dobe je situacia uz taka zla co sa tyka nechcených maciatok, maciek, psov atd. ze nie je zodpovedne mat nevykastrovaného kocura. Bud si este velmi mlada, alebo skor ti to je jedno, lebo dospely clovek nereaguje ako urazena pubertacka. Ak si pomohla tolkym zvieratkam kvitujem, je to pekny pristup avsak s chovom zvierat automaticky suviasia aj povinnosti s tym spojene. Kocura treba vykastrovat to je zaklad aj do buducna aby sa ti vratil zivy a zdravy, kedze nekastrovane macky vseobecne maju svoje pudy a preto sa bud nevratia alebo vratia uplne dobite. Skus si nabudúce zvazit svoje prispevky, pretoze tvoja nezodpovednost potom produkuje taketo reakcie (ktore su stale slusne a namieste.)

Aliss

Tiez som zachranila nejedno zviera. Po ockovani, odblseni a cipovani, nasledovala kastracia. Vobec nechapem co sa rozculujes, snad nemas 14 aby sa ta dotykalo cosi taketo. Ak si dospela zena, tak by si mala sklopit usi a pre druhy raz sa poucit :) Tvoj kocurik je uz velmi dlho prec a na 98% sa uz nevrati...

fajnovynos

daspotu, takže keď vieš všetko najlepšie, tak čo sa pýtaš? Nie. Nekastrovaní kocúri sa nevracajú. A ak áno, volá sa to zázrak.

daspotu

aliss- a to sa ťa aj niekto pýtal ? dobre,tak pre menej chápavých zopakujem že otázka znela, či sa niekomu po takej dobe ešte vrátil vôbec ,nie či konkrétne TENTO príde -to uznávam, to nemá kto vedieť,leda tak on ak ešte žije . Tak a o tej kastrácii - neviem o tom že by som niekde písala že je to niečo zlé a nesúhlasím s tým , aj keď pokiaľ viem, ani vtedy nieje úplná záruka že prestane chodiť na výlety a podobne. A mačkoidna , že hračka a zodpovednosť- tak ty nevieš vôbec nič o tom , koľkým takýmto zvieratám som už ja za život pomohla a starala sa o ne , tak sa prosím ťa zdrž týchto uštipačných poznámok, naozaj o to nestojím(aj keď mi bolo jasné že sa tu vyskytnú), aj tak mi je z toho celého na ...

Zbytocnooost

Ja suhlasim so vsetkymi prispevkami. Dobre ti radia tou kastraciou, pretoze nebude takto utekat a hlavne bit sa.
To ci sa vrati, nikto nevie. Mohol si ho aj niekto zobrat a teraz ho chová doma. Ktovie. Ja davam tomu tak 20% ze sa vrati.

Mackoidna

Nepýtal, ale treba si uvedomiť, že o zviera sa musíš starať. Nie je to hračka. Ak sa tomuto niečo stalo, tak dúfam, že sa poučíš.

Aliss

A my mame odkial vediet, ci sa ti kocur vrati? Keby bol kastrovany, neusiel by daleko. Kastrovane macky maju iny okruh vzdialenosti od domu, okolo ktoreho ziju.

Biela Kobra

Nekastrovaní kocúri na dedine, resp. tí, čo chodia vonku, sa dožívajú v priemere 1,5 roka. T. j. väčšina uhynie vo veku 10-12 mesiacov pri prvej ruji, zvyšok trochu vylepšuje priemer. To znamená, že tvoj kocúr už nadsluhuje.
Ak mal šťastie, tak ho prešlo auto alebo ho roztrhal pes alebo zastrelil nejaký poľovník. Ak nemal šťastie, tak sa pobil s nejakým kocúrom (alebo psom) a teraz má zranenia, infekciu, umiera niekde pod kríkom a nemá sa ako dostať domov.
Kým si ľudia neuvedomia, že mať doma kocúra neznamená mať každý rok iného, a že mať doma zviera znamená aj mať voči nemu zodpovednosť, vždy to bude takto. Ak sa ti kocúr vráti, bude to len o veľkom šťastí, ktoré už na druhýkrát nemusí fungovať. Radím ti hneď ho zobrať k veterinárovi, dať ho prezrieť, či nemá nejaký zdravotný problém, a čím skôr vykastrovať.
Pekne a podrobne je to vysvetlené v tomto článku. alexandrapavelkova.blog.sme.sk