Nemusím sa vyzliecť u obvodnej?

nicollette12

sjuzi2 - cim viac tu pises, tym viac mi prides hlupejsia a hlupejsia.... nic v zlom, ale na to ze mas 19 sa chovas ako 14 rocna pubertiacka ktora si mysli ze sa v zivote nic nemoze stat a ze nebudes mat nikdy ziadne zdravotne problemy.... ja ti samozrejme prajem aby si ich nemala, ale naozaj nemozes vediet co ti zivot hodi pod nohy a ver tomu ze potom ked sa uz nieco stane tak 1000x olutujes, ze si na tie preventivky nesla....ja nepochopim taketo zmyslanie...pritom kazdy ti tu chce poradit dobre, aby si sa vyhla roznym komplikaciam a aby si dbala na svoje zdravie, ty mozes za to dakovat, ze ti prakticky cudzi ludia radia pre teba co najlepsie...

sjuzi2

No mozno som drgnuta, ale som to ja a robim to čo cítim :)

Nie nebude mi to vadit, preco by malo. Zdravie ludi ktorych mam rada mi je najprednejšie. A ako poznam chlapov, ti sa tiez zrovná moc nehrnú urologovi

kiwi

Ty si teda riadne drgnuta.

Naco sa pytas? Vyzliekat sa budes len pred svojim chalanom, ktoreho este nemas :D a to ti nebude vadit, ked bude svoje naradie vytrcat pred doktorkou na urologii? :)) Ci aj jemu zakazes chodit k lekarom?

sjuzi2

No ako vidim tak niektore zeny sa priam tesia ze sa mozu vyzliect kedze samé dobre vedia ze je na co sa pozerat :D heh
Nemam komplexy zo seba. Je to len zásada, mám zasadu vyzliect sa len pred svojim chalanom, ktoreho nemam :D a na gyndu pojdem az ked mi nieco bude. Hlupe nehlúpe, som tvrdohlavej povahy. Tolko sa nebojte a neriešte ma, predsa to nieje vaše zdravie :)
A u obvodnej keď ma bude pocuvat si predsa zdvihnem tričko. Tak to robím aj na alergii.

kiwi

No a to ti je neprijemne sa vyzliect aj pred zenou lekarkou???
Ja som raz bola na vysetreni u kardiologa, sedela som pred nim bez podprsenky a bolo to celkom vtipne sledovat ho ako sa snazi pocas celeho rozhovoru pozerat do oci a nesklznut dolu :)) lebo by sa mal na co pozerat :)
Gynekologov mam radsej muzov, zeny su hrozne sadistky a tlacia kazdu zenu do porodu.
Je to jednoducho lekar.
Zrejme mas komplexy zo seba.
Pri preventivke ta len popocuva, co ta ma pocuvat cez hruby rolak??? Zmeria tlak, prehmata brucho, mne robili aj ekg. Vsetky ukony zvladnes v podprsenke. Pokial nemas velke prsia, tak si ta aj tak nik nebude enormne obzerat.
Zbytocne z toho robis velku vedu.

Biela Kobra

sjuzi2, podľa práva na ochranu osobnosti, čo upravuje súbor zákonov, nie si povinná pred žiadnym lekárom sa vyzliekať. Ale tvoje hrdinské tvrdenie, že si ochotná za to niesť následky, je trochu skreslené naivitou. Totiž, tie následky môžu zahŕňať nielen obyčajné vyzlečenie sa pred lekárom, ale vyzliekanie sa pred celou suitou lekárov a manipuláciu s tvojimi intímnymi časťami. Ak si myslíš, že keď človek vážne ochorie, zomrie lusknutím prsta, hrdo a dôstojne, tak sa veľmi mýliš. Obyčajne to znamená dlhý, bolestivý a z rôznych dôvodov ponižujúci proces. Takže nad takú úplne drobnú trapošinu ako je preventívka u lekára alebo gynekológa sa treba jednoducho povzniesť a brať to tak, ako to je. Prevencia JE dôležitá.
IMHO tvoj problém ani nie je tak o vyzliekaní, ako o tom, že sama na sebe nevieš nájsť nič pekné. Ak nechodíš, tak by si mala začať chodiť k psychológovi, lebo tento problém sa rozšíri aj do iných oblastí, nielen okolo toho, či si u lekára dáš alebo nedáš dole tričko. Držím palec.

Ehmo

Zas robit strasiaka z kolonoskopie a podobnych vysetreni.....takych je kvantum, od prepichovania nosnej prepazky , gastroskopie, kolonoskopie. Asi najhorsi zazitok som mal gastroskopiu, stale ma napinalo na vracanie. Taka kolonoskopia je nic, dokonca uretroskopia ci ako sa to vola, ked vam strkaju kameru do mocovej trubice a mechura je pohoda, len treba zavriet oci. Ked som lezal na urologii, tak to bola zaberacka, jedno vysetrenie za druhym a kazde bolo ponizujucejsie a bolestivejsie ako vysetrenie pred nim.
Takze odvahu a hor sa na vysetrenia.
Neverim, ze vysetrenie u gynekologa bude fyzicky bolestive. Pomyslite si , ze je to predohra.-)

Andy565656

Mne sa tiež páči, ako sa tu niektoré hrajú na veľmi zaujímavé a dôležité. :-D Si myslíte, že nejaký lekár je zvedavý na vašu vagínu či telo? Však im to je jedno, je to len ich práca. A tá naivná predstava, že nemám sex, nepotrebujem gynekológa, to fakt si nejaká dospelá žena myslí, že gynekologické problémy majú len ženy, ktoré pohlavne žijú? Ja som bola u gynekológa 1x v 14-rokoch práve kvôli ženským problémom a bola som ešte panna. Smutné, naozaj smutné, že tu mladej babe píšete také blbosti. A ako tu niekto spomínal, sú omnoho horšie vyšetrenia, ako napr. spomínaná kolonoskopia alebo rektoskopia.

sjuzi2

Kiwi- v plavkach som nebola uz od 13stich
Nicollette, pekné od teba, no vždy lepšie ako fajčiť. Myslim ze tí niesu tiež rozumní ked fajcia a mozu mat rakovinu ...

nicollette12

sjuzi2 - tak to mas dobre pomylene....ja si myslim ze by si sa mala chovat na svoj vek a brat svoje zdravie ako prvorade, to iba teraz vravis, ze budes celit hocicomu, ale zober si to tak, ze keby sa ti nedajboze nieco prejavilo, tak ver tomu ze by si uz taka odvazna nebola....kazdy clovek ma huste reci pokial to nezazije na vlastnej kozi...a fakt neviem co sa tak bojis gynekologa, ved to je lekar, takisto ako tvoja obvodna lekarka pred ktorou sa bojis vyzliect do spodneho pradla... je to tvoja vec, ale nie je to spravny postoj, snad si si toho vedoma...