Dobry den. Mam 19 a pondelok idem na prehliadku. Mozem odmietnut vyzliect sa, ostat teda v rifloch a tričku? Je mi hrozne neprijemné sa vyzliekať a zajtra mám ešte aj krámy dostať. V podstate nevidím zmysel v tom aby som sa vyzliekala
Nemusím sa vyzliecť u obvodnej?
Jezisi zeny, uz len niekto je na vas zvedavy, aby vas lekar ocumoval a este si to uzival.
Kazdemu je neprijemne sa vyzliect, ale zas robit z toho vedu, boze. Na kupalisku do plaviek sa tiez nevyzliekate a tam vam nevadi, ze vas vsetci ocumuju?
Nicollette, na gyndu nikdy nepojdem, nedokazem to. A som ochotná čeliť tomu co pride. Dokazem platit za svoje chyby a prijmem to. Raz zomriet musime. Koniec koncov aj taki co chodili na gyndu ci iným lekárom tak napriklad zomreli na tú danú chorobu aj ked nejaku prevenciu mali. Je mi to proti srsti a nebudem to robit. A nasledky prijmem.
Inak ani moja babka tam nikdy nebola a to mala 2 deti a dozila sa 83
A este dodam, ze tu potom vznikaju take temy prave od takychto ludi, ktory zanedbavaju svoje zdravie a potom placu nad nasledkami
silaz - dakujem, konecne niekto s normalnym nazorom a niekto kto to pochopil.....
A ostatny si robte co chcete, no potom nevyplakavajte ked sa vam nahodou nieco prihodi a lekari vam povedia ze sa to mohlo uz davno riesit keby ste chodili na tie "zbytocne" preventivky :) a to iste aj u gynekologa... je tolko veci, ktore mozu byt najprv tiche, ze o nich neviete a baam zrazu bolesti, krce, vymeskava menzes, alebo trva dlho no a nasledok? Radsej sa toho zdrzim.... A ani by ste niektori neverili, ale viete kolko ludi je takych, co aj ked vedia ze im nieco je k tomu lekarovi nejdu? Lebo sa nezmyselne boja a nie su na lekarov nauceny kedze nechodia na "zbytocne" preventivky ze ? :))
Nechapem kde chodite na tie nazory ze ku gynekologovi chodia len zeny co niesu panny a maju sex a ostatne tam nemaju chodit?
Ved maternicu a vajecniky ma kazda zena bez toho ci sex ma alebo nie a choroby sa nevyhnu ziadnej az na tie sex. prenosne hej..
A horsie ako sa vyzliect u obvodnej je asi rektalne vysetrenie sondou u gastroenterologa kde pacient je na lozku na psika s vystrcenym zadkom k lekarovi...podobne ako Ernesto spomina rektalne vysetrenie prostaty muza muzom lekarom :D
nicollette - vidíš, dá sa žiť aj tak, že človek nechodí na žiadne nezmyselné "preventívne" prehliadky, ktoré si vymysleli sami lekári, aby na ľuďoch zarobili, a preto im vtĺkajú do hláv, aké sú tieto prehliadky "dôležité"... a pritom vôbec nie sú! Ja tiež na žiadne nechodím (mám 38 rokov), veď je to ponižujúce, aby som sa voľakde vyzliekala, nejaký lekár ma obchytkával a robil mi všelijaké nepríjemné vyšetrenia ! A predstav si, som úplne zdravá a cítim sa perfektne :)))
A pre zakladateľku témy - odhlás sa od detskej lekárky, a zober si kartu k lek. pre dospelých - u nej sa vyzliekať netreba a ani ťa nebude volať na žiadne prev. prehliadky, pôjdeš k nej, len keď ty sama budeš chcieť.
Anela0000 - uzasny pristup, dala by som aj palec hore, sle nie sme na facebooku, hlavne ak toto radite mlademu dievcatu, ktore to nemusi mat ako vy, ze ste nikdy ziadny problem nemala (mozno mate a ani o tom neviete), takze fakt tlieskam a od takychto zien ktore zanedbavaju zakladne kontroly u lekara si naozaj treba brat priklad....super
Pozri, ja mám 43, v živote som pohlavne nežila a ani nebudem a na gynde som nikdy nebola. Som panna, bez problémov a neriešim to.
Na podprdu si daj tričko na ramienka a sveter....ostaneš v tom tričku na ramienka...normálne by som sa spýtala či treba aj do nohavičiek, že mám menzes....no ale zase ak náhodou dostaneš, nebude ti môcť vyšetriť moč, takže je tam zbytočné ísť
vyzliect sa do spodneho pradla by mi nevadilo, lebo som zazil 300x horsie. som raz bol u urologa, musel som sa vyzliect a chlapovi ukazovat svojho fesiho, lebo sa mi miestami cervenal (asi sa hanbil). potom si natiahol rukavicu a ze mi strci prsty do prdele. to som odmietol a povedal, ze naco je to potrebne. ze to je standardne vysetrenie prostaty. tak som mu povedal, ze mam stres z vysetrenia a stresovu hnacku na poslednej zakrute, ci to chce fakt riskovat ... rozmyslel si to
celym tymto zbytocnym prispevkom som ti len chcel povedat, ze existuju aj 100x horsie veci. to ale nic nemeni na tom, ze odmietnut mozes a ani mna nikdy nevyzliekala detska ci potom standardna obvodna lekarka do boxeriek.