Sebavedomie

Príspevok v téme: Sebavedomie
Kdebolotambolo

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o zopar rad, ako si zvysit sebavedomie, neviem si so sebou fat radi. Dovodom zrejme bude moje detstvo ked slm bola mala moja matka si zobraka za muza druheho (nie mojho otca) bol to alkoholik ktory ju bijaval, este mali spolu dve deti no ja som bola vzdy ta co "nie je jeho dcera". Stale ma buzeroval, urazal a nadaval mi. Uz v detstve som bola koli tomu velmi uzavreta. Prisla som na ZS, mali sme triedu zmiesanu s detmi z detskeho domova z poruchami spravania. Celu ZS som bola sikanovama, prezivana. Chcela som si zobrat zivot a v ten den ma zobrali ku psychologicke. Ta nenavrhla presun na inu skolu (nechapem vraj ze by som si musela zvykat na novy kolektiv) tak slm tam.ostala I nadalej s tym ze este ucitelky sa snazili byt ku mne pozornejsie co u druhych deti este viac podmienilo smiat sa mi. Vysmievali sa mi pre moj vyzor ako som spominala bola som dost tucna a pehata.
Na strednej som myslela ze sa to zlepsi. Ale bohuzial, neviem ci koli mne opat som sa stala tercom utokov. Spominam si na konkretne dve situacie ktore ma zranili. Chalani sedeli na chodbe a hodnotili baby na stupnii od 1 (najmenej bodov) po 10...Vsetkym babam davali pomerne dost vysoke cisla ako.8 ci 9 sla som okolo a zakrical jeden "Eva ma 0.5"
Na vyske to uz bolo o nieco lepsie I ja som sa vp vyzore dost zmenila zacala sa o seba starat nasla som si priatela no ten ked ma videl nahu mi povedal ze som pekna ale je velmi sklamany z mojho zadku vraj ho vobec nemam jak modelky alebo herecky co vidi na nete. Po troch rokoch neustaleho znasania kririky od neho zme sa rozisli (zrejme je fakt ze zeny si vyberaju chlapcov podla otcov) zacala som na sebe este viac makat schudla som dala si novy strih farbu a zrazu ma zacalo obletovat mnoho chalanov I tych ktori ma kedysi urazali. Toto obdobie trvalo dva roky a za tu dobu sa mi rapidne zdvihlo sebavedomie. A vsak pislednu dobu sa dostavam opat do hroznych stavov. Vcera som bola na kave a nedokazala som prejst ku baru do vedlajsej miestnosti bolo tam plno chlapov a ja slm sa bala ze sa budu smiat aka som hrozna. Tato situacia sa mi opakuje dost casto. Je pravda ze mam toho vela skusky dve prace ale nevidim tu suvis zo sebavedomim. Nepribrala som, ani nezmenila uces, neviem co sa to so mnou deje . Chyti ma proste drive ked neustale placem aka slm hrozna. Nechcem ist ku psychologovi lebo som z prostredia lde niesu taky ktori by mi skutocne pomahali (skusala slm skor hodinu slm rozpravala a zobrali peniaze) preto Vas prosim o nejake rady

Findinganswers

Kdebolotambolo, presne tak. Zena ked ma problemoveho otca, tak si ho aj v chlapcoch hlada. A tipicky scenar je ze si dievca najde nejakeho debila. Zaujimal by ma ale nazor ciacerych ci je tomu tak podvedome alebo vedome. :)

Alkaaa

Ty nemozes zakladat svoje sebavedomie len na vyzore pretoze ked zacnes starnut ta porazi. Musis naberat vnutorne sebavedomie, napriklad ze si inteligentna, sikovna mas rada samu seba. Samozrejme sa staraj o seba, ale neprehanaj to lebo budes v bludnom kruhu. A neries co ti hovorili pubertiaci, to je normalne vela ludi si tym prejde.

Pravdadooci

Keď ti predtým psychológovia nepomohli tak asi sa to veľmi nezmení. Sama vidíš že predtým si na sebe zamakala, začala si mať u mužov úspech a rapídne ti stúplo sebavedomie.. takže, moja rada, makaj na sebe aj naďalej, ale nielen vyzorovo, lebo nikto iný ti z tvojho nešťastia alebo smútku (nesebavedomia) nepomôže. Prekonaj samu seba. Všetko je o hlave. Začni si veriť, a tí čo by sa aj chceli smiať, nech sa smejú, ukazujú len vlastnú hlúposť. Nikdy nevyhovies všetkým ľuďom, tak nepozeraj na iných ale v prvom rade na SEBA! Želám veľa šťastia

Jana Lukacova

Kdebolotambolo: tak, ako píše Nicollette12 máte v sebe nevysporiadané traumy ktoré sa s každou ďalšou nepríjemnou situáciou iba nabaľujú...možno sa Vám podarí nájsť v okolí človeka, ktorý by Vám skutočne pomohol...ak nie, ak budete chcieť, pokojne mi napíšte, rada Vám pomôžem (venujem sa osobnému poradenstvu)

Tomas12345

No tvoje sebavedomie je asi slabe z dovodu sikany v minulosti, no kazdopadne mussi tu sikanu hodit za hlavu lebo to je minulost a co sa stalo sa uz neodstane treba zit v pritomnosti. Ja som bol tiez sikanovany ale vobec sa tym uz nezaoberam vsak naco by aj je to minulost nema zmysel ju riesit.

Skus zacat sportovat zlepsis si zdravie ale aj sebavedomie a postavu

nicollette12

A kazdy psycholog nie je taky ako uvadzas ze len zoberie peniaze a nic ti neporadi, je plno psychologov, ktory neberu az tak vela ale za to vedia efektivne pomoct a poradit..

nicollette12

Kdebolotambolo - vyskusaj ale ja by som sla za tym psychologom, cim skor to zacnes riesit, tym skor budes stastna...