Ahojte. Co si myslite o pracovnych akciach? Nasa firma robi skoro kazdy druhy mesiac akcie spojene s poradami. Porady ma povinne cast zamestnancov, ktorych sa realne tykaju. Problem je, ze vacsinou je to cez vikend s prespavanim. Mna sa porada netyka, no kedze robime podklady pre sefa, vola aj nase oddelenie. Chcem mat po praci volny vikend. Nie chodit na taketo vikendy, kde sa iba nudim a ostatni sa opijaju. Je hlupe odmietat ucast? :( Je to tam pre mna peklo, chcem radsej travit cas s rodinou :(
Pracovne akcie cez víkendy
Kolki z tych 10-20 ludi naozaj nema problem robit zadarmo? A kolki z nich, keby si mohli vybrat, ci chcu, aby im to sef zaplatil, vratane priplatku za vikend ak to je cez vikend, by povedali, ze im na tom nezalezi? Fakt si to myslis, ze im to nevadi? Alebo iba pokorne zvesia hlavy rovnako ako ty a sef si spokojne madli ruky, lebo sa nikto nedomaha, na co maju zo zakona pravo?
zuzazuza mas uplnu pravdu toto je nasa chyba stale so vsetkym suhlasme uspokojme sa s naprd platmi a porovnavajme sa s afrikou... zato sme stale tam kde sme... len par sikovnych sa tu ma dobre.. nas narod bude platit aj dan za vzduch ked to uzakonia proti nicomu sa uz nebude vzopierat lebo to ani nevie. Slovaci nevedia bojovat
Matyo a Zuzazuza neviem prečo tu urážate ľudí ktorých nepoznáte a nič o nich neviete, ale to len vypovedá o vašej inteligencii. Som matka ktorá sa potrebuje postarať o deti a to znamená, mať prácu. Takže buď ju akceptujem takú aká je(aj s poradami mimo pracovného času) alebo nie som spokojná a hľadám si druhú. Firemnú kultúru a firemné pravidlá dokáže zmeniť len človek vo vedúcej funkcii a "proti vetru sa šťať nedá". Ak poviem že nejdem na firemnú akciu je to ok, ale ak poviem že nechcem ísť na poradu lebo je mimo prac.času a na tej porade je ďaľších 10-20ľudí ktorí s tým nemajú žiadny problém, tak to už ok nebude. Ak má Veronika nadriadeného ktorý je pako, tak si ozaj môže hľadať druhú prácu. Preto som jej aj predtým radila, aby skúšala výhovorky typu z rodinných dôvodov nemôžem ísť , raz svadba, raz oslava okrúhlych narodenín v rodine - to sú výhovorky ktoré sú ok. Ale ak nadriadenému poviem že nejdem lebo je to mimo prac.času a nič také v zmluve namám - tak to už je hlúposť človeka čo to nadriadenému povie.
My síce tak často akcie nerobíme, ale ja som tá, ktorá sa pravidelne nezúčastňuje. Rada sa zabavím, aj dám nejaké vínko, ale to čo sa u nás deje, to je faloš nad faloš - najprv a potom zvrhlosť. A všetko ženatí/vydaté. Nedá sa mi na to pozerať, tak som aj ja radšej doma s rodinou.
A kvoli takym, ako je Jaja15 a ostatnym, co si nechavaju srat na hlavu, lebo slovenska mentalita, vsak "o nic nejde", potom ludia, co chcu uplatnit pravo na sukromny zivot bez zasahovania firmy, su za debilov. Gratulujem lahostajnej vzorke za demonstraciu, ako je mozne, co si slovenski zamestnavatelia mozu dovolit. Nuz, takto. Staci par poseroutkov, co na sebe nechaju orat, a odnesu to vsetci.
Šéfova asistentka je snáď len počas pracovnej doby, potom je to slobodný človek, ktorý môže svoj voľný čas tráviť ako chce. Jaja15 to, že ty si chodila fajčiť šéfom penisy mimo pracovnej doby neznamená, že je to normálne a bežné správanie k svojmu zamestnancovi. Nerozumiem takejto poddanskej mentalite, ktorú majú Slováci, našťastie to už pomaly končí, ľudí nie to, každého trochu užitočného si začínajú vážiť, inak si tú robotu bude musieť šéfstvo urobiť samo a to fajčenie zaplatiť.
Tak proste zamestnanci nie sú otroci. Nech si potom zamestnaju stroje ak sa nepáči práca ľudí. Ja to robím tak že robím to čo mám v zmluve, o ostatné sa nestarám, ne moja firma
Ano, môže ich poslať do riti, ale ako som už písala nižšie, potom nech nepočíta že vzťahy s nadriadeným budú ok. Ich oddelenie má na starosti spracovať podklady na tú poradu a s tým súvisí aj to, že niekto na tú poradu musí ísť a mal by to byť ten, čo tie podklady spracoval....Mne osobne by teda nestálo za to, aby som sa kvôli takejto prkotine doťahovala s nadriadeným a pokazila si tak vzťahy v práci. Nemuselo by to mať žiadne následky, ale aj mohlo, hlavne v prípade ak má zmluvu na dobu určitú, prípadne by bol nadstav zamestnancov alebo len taká maličkosť že by si na ňu nadriadený zasadol a cepoval by ju za každú prkotinu a robil by jej problémy.
Ziskuchtivy zamestnavatel je uplny retard, ked nechape, ze zamestnanci sa kvoli JEHO ZISKU nepretrhnu, maju aj svoj zivot, chcu mat volny cas, potrebuju si oddychnut a aby robili nieco naviac musi platit nie par stoviek, ale par tisicok.
LUDIA PRACUJU KVOLI PENIAZOM.
Jaja15 - ak je to mimo pracovný čas aký ma v zmluve, môže ich smelo poslat do riti