Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pracovne akcie cez víkendy

Príspevok v téme: Pracovne akcie cez víkendy
Veronika1111

Ahojte. Co si myslite o pracovnych akciach? Nasa firma robi skoro kazdy druhy mesiac akcie spojene s poradami. Porady ma povinne cast zamestnancov, ktorych sa realne tykaju. Problem je, ze vacsinou je to cez vikend s prespavanim. Mna sa porada netyka, no kedze robime podklady pre sefa, vola aj nase oddelenie. Chcem mat po praci volny vikend. Nie chodit na taketo vikendy, kde sa iba nudim a ostatni sa opijaju. Je hlupe odmietat ucast? :( Je to tam pre mna peklo, chcem radsej travit cas s rodinou :(

Ernesto

,,No a ak nerobím na spoločníkov alebo akcionárov firmy tak na koho teda?"

robis na seba a na stat. to ze robis na seba ti snad nemusim vysvetlovat. nerobis ani na suseda, ani na kolegu, ani na majitela, zakaznika ci dodavatela firmy.

stat ti ukradne polku z toho, co ma na teba vyclenene zamestnavatel. pises, ze mas podpriemerny plat. pre jednoduchost vypoctu predpokladajme, ze zarabas 550 v cistom (700 v hrubom). na to, aby si tolko dostal kazdy mesiac, na teba vynalozi firma 950 na mzdovych nakladoch. toto by si mohol mat, keby si nemusel platit desattisice zbytocnych zamestnancov statnej spravy, predrazene zakazky ktore dohadzuju politici svojim kamosom, neefektivity procesov a ine plytvania. OK, nedostal by si nikdy 950, lebo treba platit zdravotnictvo, skolstvo, infrastrukturu, dochodky a ine nevyhnutne veci, ale povedzme ze by si dostaval 850, kedze k naozaj efektivnemu fungovaniu statu by stacil tak stvrtinovy rozpocet.

tych 550 co dostanes nie je skutocne 550. je to o 20% menej, pretoze vsetko co si za tych 550 kupis je predrazene umelo o DPH, cize realne je to 450 kazdy mesiac, zatial co firma na teba vynaklada 950. tu je hlavna pricina, preco su ludia na slovensku chudobni a preco si myslia, ze robia na majitela firmy. neboj, majitel plati viac ako dvojnasobok toho, co ty dostanes a ver mi, tiez nie je z toho dvakrat stastny, lebo keby si mal 850 cisteho z tych 950 co za teba plati, tak by si bol omnoho spokojnejsi a lojalnejsi zamestnanec.

co sa tyka vysky platu, tak ten je priamo umerny prinosu, ktory zamestnanec pre firmu ma. ak ma velky prinos, tak je dobre plateny, ak nema velky prinos, tak je plateny slabo. nic viac nic menej. ziadne blbosti ze clovek je plateny za poctivu robotu, alebo ze ma na rovnakej pozicii o 30% vyssi plat lebo ma penis medzi nohami, alebo ze ma vyssi plat lebo je vo firme dlho a pod. nezmysly. som to tu rozpisoval v nejakej teme tento tyzden, skus pohladat.

ak si napriek tomu presvedceny, ze tvoja praca prinasa tak obrovsky prinos pre firmu, ze po zaplateni mzdovych nakladov na teba a zaplateni vsetkych ostatnych nakladov ostane este obrovske mnozstvo prostriedkov a majitel firmy ta vykoristuje, tak nech sa paci odchod na zivnostensky urad a robit to iste ale na seba. ked si zvladol pohovor, tak zvladnes aj vyplnenie tlaciva na zivnost, tam ta nebude soc. fobia a ine vyhovorky nijako obmedzovat.

ako vravim, daj nam potom vediet ako si dopadol ;-)

Kontrol0r

Je to môj celoživotný sen, ktorý zatiaľ nerealizujem lebo bojujem so sociálnou fóbiou. No a ak nerobím na spoločníkov alebo akcionárov firmy tak na koho teda? Kedže ja z toho dostanem len mizerný podpriemerný plat.

Ernesto

veronika111: tak o tom je diskusia, aby sa tu nazory roznili :-) snad ti to pomohlo a nezabudnes na nas a napises po case ako si to vyriesila :-)

Kontrol0r: tak asi podnika sam na seba, nie? pokial mas tak priblbly pohlad na vec, ze zamestnanci makaju na spolocnikov firmy, tak nech sa paci, zaloz si firmu a zamestnavaj, aby na teba makali zamestnanci. dnes ta za to nikto nezavrie do basy ako za komancov, mas slobodnu volbu, je to len o tebe ;-) daj potom vediet, jak si dopadol, uprimne sa tesim na to vytriezvenie :-D

kiwi

Ja si vazim skvelu pracu.
To pre mna znamena vyrovnany pomer medzi pracovnym a volnym casom, schopnost zarobit za par hodin sumu za mesiac, vikendy, sviatky, vecery, noci volne, pracovat na seba a nie inych.
Ziadny pracovny kolektiv, ktory by mi zral nervy, podkopaval sebavedomie a kradol uspech.

Dobry, znamena priemerny.

Veronika1111

Fiha, kolko zmiesanych reakcii. Mne by tie akcie az tak nevadili, keby nemam aj iny program. Robim si pomimo prace aj ine veci, chodim cvicit, mam psika. Na vikend sa tesim, lebo mozem cas travit s priatelom a mame obaja konecne pokoj. A nie, nerobim sekretarku. Robim pre firmu graficke veci. Preto sa mi to zda ako tlacenie na pilu z ich strany.

Jaja15

Kiwi - to že práce je dosť, to je síce pravda, ale akej práce? Vo výrobe? Dobrej práce je ako šafránu.....Môj názor je že ak má niekto dobrú prácu a za dobrý plat - tak si musí zvážiť či niečo čo mu v práci vadí mu stojí za to aby takú prácu stratil alebo robil si tam problémy.Nič nie je len čierno-biele. Žiadna práca nie je dokonalá. Všade niečo je a je to o tom, čo ešte dokáže človek tolerovať a čo už nie....Vystredala som naozaj dosť zamestnaní a keď sa na to pozriem spätne tak som z dosť zamestnaní odišla kvôli maličkostiam. Čím som ale staršia, tým viac si vážim dobrú prácu.

Jaja15

Ja som robila v zahraničnej firme na Slovensku, mali sme podobné celosloslovenské porady väčšinou to bývalo v piatok, večer to bývalo spojené s teambuldingom , takže sa končilo v sobotu. Bývalo to super, pretože sme sa stretli kolegovia z celého Slovenska, nikto ale naozaj nikto tam neriešil že je to aj mimo prac.dobu. Samozrejme ak mal niekto choré dieťa, tak nemusel ísť, ale nikto ani neriešil že by nešiel keď na to nemal dôvod. Ale rovnako firma vybavovala pre zamestnancov každý rok lyžovačku v Rakúsku(zadarmo doprava prenajatým autobusom, strava, ubytko), organizovali sa rôzne akcie napr.motokáry pre zamestnancov to nebývalo povinné ale aj tak tam išli skoro všetci. Ale vedenie firmy bolo korektné, slušné jednanie, rovnako slušný plat. Ak zamestnanec na niečo čo bolo povinné-porady, akcie s dodávateľmi nemohol ísť, nebol s tým žiadny problém. Takže to je moja skúsenosť.

kiwi

A to uz preco by mala byt hlupost, ked mu to povie?
V zmluve mas mat jasne definovanu napln prace, pracovny cas a odmenu za tuto pracu.
Si matka. Potrebujes peniaze, ale asi aj to decko potrebuje byt so svojou matkou.
To nevie sef urobit poradu v pracovnom case? Tak potom je to jeho hlupost.
Uvedomte si, ze praca je dolezita rovnako ako aj pomer k volnemu casu. Ked je clovek neoddychnuty asi nie je velmi vykonny.
Zijete pre cudzie firmy, robite zadarmo a nad ramec veci, len aby ste sa pchali vedeniu do prdele, nemate ziadny sukromny zivot.
Nepoznate svoju hodnotu?
Co sa trasies o pracu? Prace je dost.

Urcite by som nechodila cez vikendy na nejake pracovne akcie.

Kontrol0r

Slováci sa nechávajú využívať za podpriemernú mzdu. Pre mňa je tak isto dôležitý ako peniaze aj voľný čas, bez neho by nebol dôvod pracovať. Ale to je tak, nemám záväzky a podobne. A nikdy by som si neurobil záväzky ak by som bol na tom finančne tak zle, že by som sa musel báť či ma nevyhodia. No a tak mi je to jedno proste, ja nebudem robiť jak debil aby si niekto mohol kúpiť nové auto.

Proste ak už niekto má deti a tak, už musí počúvať na slovko zamestnávateľa lebo ak príde o prácu bude zle. To už je iné. Ja by som sa do takej situácie nikdy nechcel dostať. No a proste Slováci musia ísť tvrdo proti týmto firmám ktoré zdierajú ľudí. Nech si firmu presťahujú do Indonézie ak chcú lacnú pracovnú silu. Najhoršie je, že Slovák podnikateľ zdiera Slováka.