Nevydržím v škole už ani sekundu

Príspevok v téme: Nevydržím v škole už ani sekundu
Gympeel

Dobry den, moj problem sa bude zdat ako totalne banalny ale ja sa tam citim neskutocne zle. Spoluziaci su fajn avsak totalne ine zaluby a nazory takze nemam sa s nimi o com bavit. Strasne lutujem ze som sla na gympel a nie na zdravotku. Len tam sedim a pocuvam to co ma nebavi. Pridem domov a citim sa neskutocne unavena.
Najviac mi vadi to ako sa tam vsetci spravaju. Kazdy jeden sa tam dobre uci a ked ide pisomka tak vsetci stresuju pomaly až plačú a hovoria "ja to nevieeem" a pritom vzdy dostanu jednotku alebo dvojku. Potom sa tam ucitelom pchaju do zadku, hkavne taka jedna baba ktora triednej a anglictinarke dava vselijake knihy, pozyva ich do hory a neviem co vsetko. Otras. A ju potom maju radi, lepsie znamky- samá nespravodlivost. Neskutocne mi je z tohto zle až do plaču. Pride minto tak že v tej skole musime robit vsetko co nam povedia- myslim take tie veci ako je naprijlad stuzkova. Ja som jedina z triedy ktora tam ist nechce, takisto ani na vylety nechodim a hned ma za to ohovaraju, triedna hned žaluje rodičom pritom nerobim nič zlé. Ucitelia ma tam nemaju radi pretoze idem proti prudu. Tam kam idu ostatni, nejdem ja (stuzkova, vylety,...). Na zakladke som bola pravy opak ale tu mi je hrozne. Poradte prosim ako to vydrzat. Neskutocne mi vadí ta baba co sa kazdemu pchá do zadku a ten hluk. Strasne ukecaná trieda. Bolia z toho uši... uz 2 a pol roka ubehlo a ja sa citim ze som na tej skole večne.

Ak by ste vedeli, dajte mi nejaky dobry argument pre triednu, preco nechcem na stuzkovu

Angelika3

Veď čo ste na ňu taký...... nie je to jej chyba, že sa v škole zle cíti. Aj ja som neznášala školu, je to bežný jav, neboj. :-)
Nemáš tam aspoň jednu spriaznenú dušu? Možno je tam niekto, kto zmýšľa podobne ako ty a ani o tom nevieš, lebo sa neprejavuje.

Inak môj názor je taký, že lepšie byť medzi takými bifľoškami než medzi grázlami. Ja som mala opačný problém, zo základky, kde som bola medzi samými bifľošmi som sa dostala na strednú, kde ten kto mal päťku bol najväčší frajer a baby nadávali a nosili sukne čo im ledva zadok zakrývali, ja som len tak zírala, že na akú planétu som sa to dostala a všetkých som sa hrozne bála :-D

S radami, že to musíš nejako vydržať súhlasím, školu treba dokončiť ale "povzbudzujúce" keci typu - len počkaj čo bude v robote neznášam. Robotu si človek môže vybrať, ja osobne som nezostávala niekde kde mi bolo zle, peniaze-nepeniaze a našla som si niečo kde možno veľa nezarábam, ale zato si občas povzdychnem o koľko mi je lepšie ako na škole.

Ďalej myslím si, že by si mala troška pracovať na svojej osobnosti, rozvíjať ju. To, že sa budeš všetkému vyhýbať ako aj tej stužkovej, ti veľmi nepomôže. Možno to niekto vníma ako obohraté nezmysli, ale naozaj existuje aj niekoľko kvalitných "sebazdokonaľovacích" kníh, medzi tým morom "o ničom". Mne osobne pomáhali.

HeyYou789

V robote to bude podobne, takze porozmyslaj o tom, co je spravne, aj ked sa ti to nepaci... je to to iste, ako ked sa ta opytam, ci koli takymto veciam v kolektive v robote ani tam nebudes chodit? Z niecoho zit budes raz musiet. Takze je to len lekcia od zivota, naucit sa vydrzat to, co sa ti nepaci. Zide sa ti to do zivota.
No a na stuzkovu chodit nemusis, ale aj v tom sa da premoct, ved vsetci tvorite kolektiv aj ked ste kazdy iny.. treba sa ucit aj prisposobit, tiez to budes vsade v zivote dalej potrebovat.
Poviem ti, ze odkedy som vysla zo skoly ja, a uz je to vela rokov, nikde v robote nikoho nezaujimalo co sa mi paci a co nie, ale to co viem a ked nevydrzim podat vykon aky sa odomna ocakava, a s takym kolektivom, do akeho som sa dostala... na moje miesto caka kopa dalsich zaujemcov :) , takze dovi dopo a co nas po tebe...
Zivot nie je prechadzka ruzovou zahradou, kazdy uspech vela stoji!

Alkaa

Neprežívaj to tak je to len škola...to, že tam máte riťolezcov je normálne, aj v robote budú, na to si zvykaj...stužková je krásna udalosť, je tam sranda, trochu sa pripiješ a bude to ok. A to, že si nespoločenská a tichá, je tvoja chyba, ľudia takých nemajú radi. Aj ja som introvert, ale netvárim sa nahnevano na celý svet, niekedy mám svoje nálady, ale tak prihovorím sa, usmievam sa. Ja som tiež moju triedu na gympli nejak extra nemusela a zvládla som to. Nie je to gymplom, ale tebou. Alebo potom zmeň školu, aké iné rady chceš?

pedag

Na hodiny matematiky by mali dávať žiakom aj tzv. presýpacie hodiny, jeden pytel soli a čakáme, kedy už skončí to utrpenie.

Cliattsi

Dovod,preco ti vadi ten hluk v skole je ten, ze asi patris medzi vysoko citlive osoby - highly sensitive person (HSP)...pozri na internete

Cliattsi

bolia a uši to chapem.
Mozes vyskusat moju radu - už som ju daval sem, tak ti ju skopirujem:www.zdravie.sk
Choď do obchodu s pracovnými pomôckami a kúp si tam štuple do uší. Odporúčam tie žlté. Treba to slačiť pri končeku a pichnúť do uší. Ak ti to bude trčať, môžeš si z toho odstrihnúť, aby na teba nepozerali, prečo to máš. Dá sa to použiť vo výrobe, ale aj na kľudný spánok.
...v tvojom pripade v škole.
Tvoju situaciu so stuzkovou ti nezavidim. Ale ty si tusim v 3 rocniku.
No argumenty preco neist.
1. Povies ucitelke.... ja sama za seba rozhodujem, ja na tu stuzkovu nechcem ist. A nemusim vam vysvetlovat preco. Necitim sa na to.
No ale mohla by si doma povedat, ze ti to nerobi dobre byt medzi ludmi a s roducmi, "trosku pracovat" a postupne ich nasmerovat na to, aby tam.nakoniec neisli.
Dokonca ak by ta triedna stale zapierala, mozes jej povedat : "Ale vas vobec nezaujimaju moje nazory (a stale si hovorite len svoje). "
Ak jej vyslovis tuto vetu, mohla by si vstupit do svedomia.

Moj nazor- ja viem, ze to nebude jednoduche, ale takto to maju ti, co nejdu s prudom.

Alebo mozes vymysliet aj toto: Dobre, pojdem tam,.ale nebudem tam tancovat.
- moj koment: nemozu ta nutit robit to co nechces.

Ja osobne som na sruzkovej nebol. Mal som vtedy aj silnu soc. fobiu a bol by to pre mna velky stres a nezvladol by som to.
Takze ta chapem.

Ale co by som poradil este tebe je to, ze vlastne pripravovala by si sa a vsetko ako ostatni, ale rano ked by si sa zobudila, povedala by si rodicom, ze ti je zle.