Prečo sa rozvádzate?

Príspevok v téme: Prečo sa rozvádzate?
NoName5456

Často si čítam, ako niekto kto mal priateľku alebo priateľa sa raz rozviedol. Ale čím to je? Prečo keď má človek niekoľko rokov vzťah tak sa aj tak rozvedie a hľadá si potom niekoho iného s kým sa potom ten cyklus zopakuje?

Príklad: dievča má 15 rokov. Začne randiť a nájde si chlapca. Majú spolu prvý sex keď má 17. Milujú sa, myslia si, že spolu zostanú navždy. Sú spolu 4 roky a zrazu sa rozvedú... potom si nájde ďalšieho, je s ním 7 rokov a booom... koniec... a potom si samozrejme zase nájde ďalšieho a už jej tiahne na 30ku tak sa vydá a má s ním deti, vydrží s ním napríklad 10-15 rokov a potom zase BOOM, rozvod, ale tento krát s deťmi a delením majetku. Krátku dobu po tom, čo zostane sama si ZASE začne niekoho hľadať, niekoho aby mala aspoň nejakú podporu na určitý čas... potom sa vykašle aj na neho a zostarne zomrie sama....

Alebo ďalší príklad. Niekto si niekoho nájde (píšem niekto, nebudem písať len o ženách, nechcem očierňovať len ich, lebo z časti sú na vine aj chlapi samozrejme)... takže niekto si niekoho nájde. Sú spolu trebárs 10 rokov, je to ich prvý vzťah, a aj tak sa rozvedú...

No a takto to chodí dnes s tými vzťahmi a mňa to veľmi odrádza aby som vstupoval do vzťahu s nejakou ženou. Pretože na začiatku každá bude hovoriť ako ma miluje ale aj tak sa za pár rokov začne nudiť a rozvedieme sa a pre mňa nemá zmysel budovať niečo, čo sa aj tak skončí... to je ako niekoľko rokov stavať obrovský dom z kariet len preto aby jedného dňa prišiel niekto, kto silnejšie zafúka a celý dom sa zrúti za pár sekúnd. Chápete čo tým chcem povedať...

Niekto možno bude namietať, že je lepšie milovať a stratiť než nemilovať vôbec. Ale pre mňa je lepšie radšej nemilovať než opakovane musieť zažívať bolesti zo straty.... Nemá pre mňa cenu snažiť sa byť dobrým mužom. Mám tie kvality na to, aby som mohol byť oporou a to všetko ako by sa patrilo, ale mám taký pocit že aj to všetko nie je dosť na to aby si ma nejaká vážila po celý život a nevymenila po pár rokoch za niekoho iného...pretože dosť často to tak býva, že muž sa snaží ako sa to len dá obetovať sa pre priateľku, urobiť ju šťastnou a ona sa aj tak na neho vykašle a to je pre mňa demotivácia dostatočne silná na to aby som do vzťahu nevstupoval...

Áno, som možno zbabelec, som možno náročný, mám možno prehnané predstavy o vzťahoch... ale prečo by som nemal vzťah brať ako niečo vážne? Prečo by som to mal brať len ak zábavu ako väčšina dnešných ľudí? Niekto povie že: "Ale veď neber to tak vážne, tam vonku je veľa žien" a podobné drísty....

Ja viem že tam vonku je veľa žien, ale prečo by som mal striedať "veľa žien"??? Mojím snom je nájsť si milú skromnú ženu, ktorá by bola panna takisto ako ja a s ktorou by sme boli už do konca života.. áno viem, žijem v rozprávkach a také veci sa dejú len v rozprávkach v dnešnej dobe, bohužiaľ...

Je mi proste smutno z toho ako je ten svet dnes pokazený... cítim sa byť tlačený do niečoho, čo nechcem... baby o mňa majú záujem ale ja ich odmietam, nechcem neustále zažívať tie zbytočné cykly zamilovania sa a následného rozvodu...radšej zostanem do konca života bez vzťahu.

Nehovorím, že som nejaký asociál alebo exrémny introvert, to vôbec nie. S ľuďmi nemám problém, mám rád kontakt s ľuďmi ale proste le taký kamarátsky a nerád si k sebe púšťam baby, len maximálne na kamarátsku úroveň (väčšinou si chlapci sťažujú, že baby dávajú do "friendzone" ich, ja to mám naopak)

Nehovorím, že sa uzatváram na 100%, nejaká malá nádej tam možno stále je. Nezatracujem ideu vzťahu a lásky, len proste to ako to dnes ľudia "praktikujú" ma znechucuje a nechcem byť súčasťou toho...

Ako to máte so vzťahmi vy? Idete do toho aj keď sa rozvediete sa za pár rokov? Alebo ako to robíte? Ako dokážete potlačiť rozum a presvedčiť sa že to bude navždy aj keď sa to na 90% skončí? Alebo idete do vzťahu s tým, že ste si vedomí, že spolu nebudete navždy a neberiete ten vzťah vážne? Ako ale potom môžete toho človeka milovať? Ako je možné, že si niekto povie "OK, tak tohto teraz budem milovať 5 rokov a potom keď príde čas tak to ukončíme?"

Zdenka12212

Ahoj, rozmýšľas normalne :) ja mám taký vzťah s manželom a ak by som ho nestretla, asi by som bola ako ty. Proste buď opatrny pri výbere dievčata. Nejak ju v dnešnom svete. Je niekde ukrytá. Veľa je ich z krestanskeho prostredia, lebo kresťania sú tak výchovani :) tak veľa šťastia. Dobre sa to počúva, že je ešte medzi mladezou zdravý rozum. Mys manželom máme 28 rokov, manželia sme 3 roky a poznáme sa od našej 20 :) takže je nás vo svete viac :)

pepe542

NoName5456 ...chceš veľa odpovedí na veľa otázok. To by chcelo elaborát aspoň o 200 stranách. Aj tak by si všetko nepochopil. Za veľa vecí mvože ľudksá hlúposť. Pozri si televíziu, koľko ľudí dokáže pozerať tie nič nehovoriace priblblé serály. Potom si premietni, ako tí ľudia mvožu rozmýšľať v reálnom živote. Aké uznávajú hodnoty. Rozmýšľaš úplne normálne. Pre aspoň priemerného človeka je normálne viesť morálny a zodpovedný život a niečo po sebe zanechať. Pokračovanie seba v podobe detí. Dobre vychovaných a hodnotných pre spoločnosť. To by ale malo platiť aj pre partnera. Pekná a úspešná rodina je zrkadlo pre obidve osobnosti, ktoré spojili svoj život. Deti budú mať k svojim rodičom úctu. Cti otca svojho i matku svoju. Kedysi sa hovorilo, akú motyku si si zobral, s takou kop. S rozvodom sa nepočítalo. Ľudia mali večšiu zodpovednosť a úctu jeden k druhému. Bol som postavený pred podobnú vec ako si písal. Téma rozvod a zamilovanosť. Trvalo mi dva a pol roka, pokiaľ som si pozháňal informácie z vedeckých prác a sofistykovaných prieskumov. Tej literatúry je ako šafránu. Nehovorím o bulvárnych článkoch pochybných psychológov, ktorý z toho ťahajú peniaze. Tým by sa mal zaoberať každý človek. Je to podstata spoločného života vo vzťahu. Načo, radšej sa rozvediem a urobím okolo seba kopu nešťastných ľudí. Narobím deti aby aj oni pokračovali v nešťastnom živote. Tí čo čakajú vo vzťahu vášeň a vzrušenie, budú sklamaný. A práve vidina a motýle v bruchu ich odláka zo vzťahu. V rodine príde stereotyp. Aj kvet má obdobie kvetu, vone a po opelení sa čaká na plod. Stereotyp je pre deti veľmi potrebný pre vývoj. Je to etalón, miera na tvorbu osobnosti. Ich nezaujíma čo rodičia robia v spálni, ale ako sa chovajú k sebe navzájom. Úcta a zodpovednosť. A hádam je toto aj odpoveď, prečo sa ľudia rozvádzajú. Málo zodpovednosti, súdnosti a úcty. Vidina niečoho, čo sa pravdepodobne aj tak nebude konať, alebo len krátkodobo. Potom sa to opakuje a začíname znovu.

Mgla

Nič netrvá večne. Viem že každý do môjho zivota prichádza, aby ma niečo naučil. Skôr či neskôr z môjho života odíde, (smrť, rozchod, rozvod), ak už jeho lekcia v mojom živote skončí. Taký je kolobeh života. Ale aby som preto zanevrela na mužov, tak to nie, každý môj bývalý a aj terajší partner sú v mojom živote prínosom, vždy sa niečo nové naučím, učím sa z chýb alebo spoznávam nové veci, nových ľudí. Ale tiež som ešte pred časom uvažovala ako ty, takže všetci sa učíme a neustále prichádzame na nové veci

Salamistka

Lebo ludia nevedia co od dobroty a svadba prakticky v dnesnej dobe stratila svoj vyznam. Ludia uz nemaju snahu si vztah udrzat lebo su moc pohodlny a myslia si, ze je to ako ked si nieco kupia v obchode, jednoducho ked sa im to pokazi tak to zahodia do kosa alebo zrazu zbadaju v druhom obchode nieco krajsie, lepsie tak to vymenia za ine a pod... A tak si myslia, ze to je aj so vztahmy. Stale chcu bud krajsieho, mladsieho, bohatsieho, vtipnejsieho a neviem akeho partnera, maju vysoke naroky, nie su ochotni nic tolerovat, robit kompromisy, obetovat sa, robit nieco nezistne pre toho druheho, kazdy pozera iba na seba a na svoje potreby a co ON z toho bude mat. Lebo tato doba nam to doslova tlaci do hlavy, presne navody ako ma vztah vyzerat z roznych laickych clankov v casopisoch, v telke, idealizovanie vo filmoch atd... Proste ludia sa uz ani nevedia snazit aby si niekoho nasli, su lenivy, nevedia uz normalne komunikovat, cez sms sa kludne aj rozidu a tym to hasne. Laska/vztah to nie je nieco co ti niekto da alebo najdes a mas to. To je nieco co musis udrzovat a starat sa o to, ono to nie je len tak, ze lubime sa a vsetko je a bude super tak sa zoberieme a budeme zit stastne a bla bla bla... Ale mozu prist problemy, choroby, chudoba a to pride vzdy v kazdom vztahu nejaka kriza ktoru treba prekonat, o tom to je. A nie sa hned pri prvom probleme rozist. Takisto ako aj s tou vecou co si kupis v obchode a ked ti nesluzi dobre, pokazi sa alebo si s nou jednoducho neni spokojny tak ju vymenis, ved v obchodoch je dalsich takych veci milion a kolko len chces a je to take jednoduche. Tak asi tak.

dalsi

Skus sa nato pozriet aj inak, co ak ti dany vztah naozaj vydrzi navzdy, a vybudujete si v zivote cosi vzacne. Neoplati sa preto hladat a rizkovat?