chcem sa rozísť s manželom, len to nedokážem

Príspevok v téme: chcem sa rozísť s manželom, len to nedokážem
hog

Ahojte,
chcem sa rozísť s manželom, len to nedokážem. Na rozchod mám vážne dôvody už pár rokov to tolerujem, ale už nevydržím. Chcela by som aby navždy odišiel z môjho života, ale keď na to pomyslím, rozbolí ma srdce...Mám ho rada, len sa s ním nedá ďalej žiť. Už som mu to aj povedala, vravel mi, že odíde, keď mi s tým urobí dobre.
Už párkrát odišiel, nevedela som sa s tým vyrovnať, bolo to strašné, keď som videla, ako si balí svoje veci a tak... V živote nemám nikoho iného..som sama.
Žijeme spolu 15 rokov, sme bezdetní. Za tých 15 rokov sa nič nezmenilo, dookola sľubuje, že sa zmení, len aby sme sa nerozišli, len aby som mu dala čas a tak.. Párkrát sme boli u psychológa, nepomohlo to. Prosím poradte čo mám robiť... alebo keď bol niekto v podobnej situácii, ako ste si to riešili vy?
Ďakujem!

Sally357

Vyborne Hog! Konecne sa z jeho manipulacie vyslobod raz a navzdy! Mala som takeho ex, bolo to peklo!!! Je tiez manipulator a iba ta citovo vydiera. Nemiluje ta! Milovat znamena Davat Druhemu Dobro! Laska dava, nie manipuluje a citovo vydiera! Nevie, co znamena milovat. Ked sa dvaja ludia beru, maju sa brat s umyslom zalozit rodinu, on ta zjavne len natahoval. Ak mate zdravotne dovody, to je ina vec, ale zjavne sa s tebou pohraval aj v predstierani toho, ze chce dieta. Mam naozaj radost, ze si si nasla dobru pracu a otvaraju sa ti oci, ze si sa mu konecne naozaj postavila a chces zacat odznova! Drz sa, ak by ti dobre padlo trocha povzbudenia, lebo zivot je vzdy tazky, aj v novej praci mozu byt problemy, nie este s nim... este vela toho na teba bude skusat teraz, ked citi neistotu, ze ta uz mozno nema v hrsti, ze si za tym stojis, kludne sa mi ozvi
sallyhope357@gmail.com

Medea7

Krical preto aby zakryl loz, ty si mu nemala nic vykrikovat, boli to jak svina, dokazat najst v sebe taku silu sa niekedy neda, ale v momente si sa mala od neho izolovat alebo ho vyhodit, bez slov, naco sa ja budem rozpravat s.clovekom, ktory ma klame. To znamena ze ma podcenuje.

hog

podriadený blázon som bola...keď som začala s jeho klamstvami, čo je na tom pravdy, vždy všetko popieral, a keď mi nestačila jeho úbohá odpoveď, tak na mňa začal kričať, že ho úplne zničím a ja som všetkého na vine...a pritom som niektoré videla na vlastné oči- aj tak som bola tá nenormálna ja.

Medea7

Tak si bola utlacovana, podriadovala si sa mu ? Ako teorie hovoria ze vztah ma byt rovnocenny prakticky je to inak vzdy je jeden silnejsi a druhy slabsi. Nechcela si ho stratit tak si sa asi nebranila, tym.si mu ukazovala svoju slabost. Ci ako ? Pri jeho klamstvach ako si reagovala ? Viem ze su muzi ktori si z histerickeho zachvatu nic nerobia, robi im to dobre

hog

city už nie sú... už ma nič nebolí, neplačem...spoločné ciele nikdy neriešil, 15 rokov je na to príliš dlhá doba.. žil si svoj život,klamal ma, nikdy o ničom som nevedela.Keď sa mu niečo nepáčilo, vždy som to skúsila riešiť, aby som mu vyhovela. Vlastný názor som nemohla mať nikdy, nič čo som ja robila nebolo dobré...

Medea7

Tak si daj otazku co od neho vlastne chcem ? Menit ho podla svojich predstav ? Ale kazdy sme neaka osobnost, ak chces s nim zit tak toleruj, ak nie rozid sa a hladaj si partnera podla tvojich predstav,

hog

Preteba: jedná sa o 40 ročného muža, ktorý tvrdí, že chce mať dieťa, možno len preto, aby sme zostali spolu... možno máš pravdu, bojí sa mať dieťa.