Patria rodinné konštelácie pod okultizmus?

pedag

To, čo považuje jeden človek za normálne, ten druhý nemusí a nemusia mať žiadne depresie, ani úzkosti. Slovo tolerancia patrí už, žiaľ, medzi archaizmi.

Omen

Kafe, medzi veriacimi a fanatikmi je veľký rozdiel! Najhoršia kombinácia je, ak je fanatik zároveň aj psychicky narušený. : )

pedag

Ono to je tak, že stále je niečo zakázané a to sa nesmie a toto nemôžete robiť. Však nech skúsia, áno, treba ľudí varovať, ale nič viac netreba ďalej robiť. Mne prídu tie zákazy a vyčítanie si chýb, ako keby niekto robil sám sebe škodu. Ten, čo zakazuje akoby sám tým práve páchal hriech a sám seba blokoval. Chceme dokonca tým druhým vstupovať do ich životov a manipulovať nimi, ale ani to nie je pekné. Tak to cítim, tak to poviem.

IvetIva

kafe, Hellinger odišiel od katolíckej cirkvi, ale to neznamená, že nemôže robiť niečo iné. Učil sa v komunite Zulu a v reportáži sama reportérka vyhlásila, že robí niečo ako šamanizmus.
A ten príbeh, o ktorom si písal:)

kafe

konštelácia, ked máš z niečoho zlý pocit a nie si si istá či ti to pomôže, tak do toho jednoducho nechoď. Na tom nič neni, ty si vyberáš spôsob, ako si pomôcť. Nájdeš iný. To sa týka napríklad aj liečby, ktorú ti doporučuje lekár, nemusíš slepo počúvať a jesť tabletky len preto, lebo lekár povedal. Uzdravebie rodových koreňov je možno niečo pre teba.

Len tak pre zaujímavosť, Bert Hellinger (tvorca rodinných konštelácií) bol katolícky kňaz, čo dlhé roky (20) pôsobil ako misionár v Južnej Afrike. To je predsa kvalitná živná pôda pre diabla, nie? Alebo nie? Ked sa rozhodoval medzi kňazstvom a službou pre ľudí, rozhodol sa pre ľudí. Prečo? Je to tu pekne napísané a zamyslenia hodné. cs.wikipedia.org

Škoda že to neviem nájsť, ale videla som krásny film na YT o futbale v Nemecku, niekedy v r.1800. Cirkevní hodnostári, riaditeľ školy a všetci dôležití tatkovia futbal deťom zakazovali ako niečo od diabla, lebo cvičiť sa má v zástupoch, v telocvični, podľa pravidiel. Proste tak to má byť a všetko nové, moderné, čo vyvoláva nadšenie a zápal je od diabla.

Kľudne nech sa veriaci ľudia držia od konštelácií bokom. Je to presne ako v tom príbehu - Boh ti zoslal 10 člnov, aby ti pomohol a zachránil ťa a ty si odmietol nastúpiť, lebo šak Boh ťa zachráni a nakoniec si sa utopil.

IvetIva

Konstelacia, ak máš strach, že sa zapletieš do ničoho, kde pôsobí zlý duch, tak si daj pozor na ,, pravdepodobné"veci. Nie pravdepodobné Ti pomôže nájsť pravdu, ale samá pravda. Pravdu má len Boh a Jeho Duch. Prečítaj si bibliu a porovnaj, ak to je proti Božiemu slovu, je to klam a zavádzanie.

Pipinanana

... predsaa som nasla, od katolickeho knaza, pozri v jeho zozname! Sedi vec. Takze urcite to odmietni...

m.svedectvoviery.webnode.sk

Vies co skus radsej pohladat? Nieco v zmysle "uzdravenia rodovych kmenov" alebo "modlitby oslobodenia", ktore praktizuju katolicki exorcisti moja. Ak by si chcela, nechaj mi tu mail, ozvem sa ti.

Pipinanana

Konstelacia.. neviem stranku, ale mne je to uplne jasne zlatko. Pozrela som sa po nete na to o com to je... povod z ciny, praca s podvedomim, energie... myslim to s tebou najlepsie ako dokazem, nemaj s tym nic spolocne. Som strasne rada, ze ti na pravde zalezi, a ze si tu napisala. Aj ja som pochybila a hanbim sa za to doslova. Je to len vdaka Bozej milosti a laske zaciatok mojho obratenia k Nemu. Neodsudzujem tu preto nikoho, hneva ma ak tak, ak si niekto stava zarobkovu cinnost na bludoch ako pani JL. :(((

IvetIva

pedag, nie všetci sa stali zlými anjelmi. Anjel svetla, najvyšší anjel, zastierajúci cherub sa chcel povýšiť nad Boha, preto bol zvrhnutý na zem a stiahol so sebou tretinu anjelov. Sebectvo a pýcha ich dostala dolu. A teraz sa všemožne snažia ľudí stiahnuť so sebou. Napodobňujú všetko, čo robí Boh pre ľudí, aby ich zachránil, napr. Boh uzdravuje, ale oni akože uzdravujú. Dočasne, je to klam. Lákajú ľudí na senzácie, strašia ich myšlienkami, napádajú chorobami, ale ľudia, čo nechcú poznať pravdu, obviňujú z toho Boha.

pedag

Len taká menšia úvaha, možno budem strieľať vedľa, za čo sa vopred ospravedlňujem. A všetci sa stali zlými démonmi (pôvodne sv. anjeli), ale prečo nimi stali? Neboli sme náhodou na príčine my, ľudia, že sa tak zmenili z dobrých na zlých? Ďalej nepokračujem, lebo to nemá zmysel.