Problémy s prácou kvôli tempu

Príspevok v téme: Problémy s prácou kvôli tempu
SomPomala

Dobrý večer.
Mám problémy s prácou kvôli môjmu tempu. Som pomalá a na niektorých brigádach, kde som bola bol problém. Najmä vo výrobe. Všade vyžadujú rýchlosť a tú ja nemám. Som introvert a nie som veľmi komunikatívna, takže tam, kde vyžadujú komunikatívnosť, tiež nemôžem. Na to, aby som začala finančne podnikať, nemám. Neviem, akú prácu si zohnať. Som strašne pomalá, a aj v škole na praxi si o tom šuškajú. Pri práci som strašne napätá, zamyslená. Neviem sa uvoľniť, neviem prestať myslieť.
Mám problém sa aj osamostatniť, pretože mám strach, že kvôli tej pomalosti nebudem mať práci a nebudem mať kde bývať. O pol roka končím školu. Vôbec neviem, čo bude.

Poraďte mi, čo mám robiť ?

Neznamy-THM1986

Tak u mňa to bolo uznané ako následok neurologických problémov tak mam čiastočný dôchodok ale iba čiastočny...

A zažil som vela neuspešných pokusov o pracu, teraz mam len par brigád no pritrafil sa mi problém s častou navštevou WC (pre ktore nemôžem poriadne spávať) preto v dohľadnej dobe klasická práca by bol problém

Cliattsi

Neznamy-THM1986  - tak by už bolo asi aj na čase s tym niečo robiť. Hľadal si aj pomoc niekde? Chceš to zlepšiť? Hľadáš aj ty riešenia? Akebo si si povedal, že asi sa to nedá zmenit? Máš aj soc. fóbiu?
Pdla odbornikov (neviem či všetkých) je to vloha, ktorá je daná od narodenia. Ale nebaví ma takto žiť.

Kontrol0r - už si dostal správu a vysvetlenie :)

Cliattsi

Keďže mi system nedovolí zobraziť stránku M. Veseleho , ktorý sa venuje chudnutiu (ja ale potrebujem pribrať a nenašiel som odpoveď), tak sem dávam pokračovanie mojej diskusie a jeho reakciu:

Jozef 5. júna 2015
Ešte by som chcel dodať k predchádzajúcemu komentáru pre doplnenie, že keď so uviedol, že prešlo cez prístroj 100 ľudí, tak to znamená, že tým ľuďom to ukázalo hodnotu viscerálneho tuku-čiže nejaké číslo na tom displeji. Ale mne a tej staršej pani to neukázalo nič. Čiže sme boli zrejme mimo nejaký rozsah, ktorý je schopný tento prístroj stanoviť, resp. máme len málo viscerál. tuku – to si ale len ja tak myslím, idem na to podľa logiky.

Miro Veselý 5. júna 2015

Jozef tu naslepo naozaj nedokáže nikto kvalifikovane niečo odhadnúť. Nízke BMI môže spôsobiť ťažkosti, ale len z BMI s nedá určiť nič. Odporúčam, obráťte sa na lekára s presným popisom príznakov, nech posúdi, čo to môže byť za problém. Niektoré vaše vety znejú trocha ako keby ste mali depresiu. Iné formulácie by neprekvapili od človeka ktorý má únavový syndróm.

Hodnota viscerálneho tuku za tám asi stáť nebude. Skôr je pravdepodobné, že tie merania robili na nejakom bežnom a teda značne nepresnom prístroji. Zloženie tela sa meria ťažko.

No a bazálny metabolizmus je údaj, ktorý vám naozaj nikto nevypočíta, všetko sú to len odhady z rovníc. Ak tí, čo to merali aj niečo predávali, tak viete čo sa asi dialo. Chceli predať a na pojem “pomalý metabolizmus” počuje veľa tučných.

KONIEC PRÍSPEVKU.

Len dodám, že vtedy tí ľudia, čo mi to merali, nič nepredávali a bol mi neskôr aj zistený baz. metabolizmus iným prístrojom - čislo si už nepamätám a momentálne ma to už moc nezaujíma a neviem posúdiť, do akej miery by to s tý súviselo a moc sa o to už nezaujímam.
Je pravda, že sa rýchlo unavím.

Cliattsi

Ahoj. Vidím, že sa cítiš podobne ako ja.
Som pomalý a dosť. Ja na rozdiel od teba som zo školy už dosť dlho - 11 rokov. Užil som si svoje a stále to nemám jednoduché.
Som tiež hanblivý a chel by som nájsť nejakú osobu, ktorá je podobne na tom ako ja a hľadať aj s ňou riešenia.
Kontaktoval som už pár ľudí ohľadom tohto problému, čo som našiel buď tu na zdravie.sk alebo aj inde -buď nebol platný email (staré príspevky), alebo mi človek neodpísal.
Dám ti preto sem moj profil, aby si si mohla o tom prečítať - tiež som mal obavy, čo bude po škole aj ohľadom práce, rovnako ako ty. Môžeš si o mne pozrieť tu - na konci v profile (ktorý má obmedzené miesto na písanie, takže som to nedokončil): pokec.azet.sk

A dám ti sem môj príspevok,ktorý som adresoval Mirovi Veselému,ktorému som opísal svoj problém, že nemôžem pibrať, som spomalený a podobne. Na moju otázku mi nevedel vtedy ored rokmi odpovedať:

Jozef 5. júna 2015

Dobrý deň. Chcem sa vas opýtať, neviem, ci budete vediet, pytal som sa vela ludi, ale zatial mi na moju otazku nikto neodpovedal. Mám už 29 rokov, výška 189,5 cm a hmotnosť 64 kg. Podľa doktorky som podvýživený, ale jem pestru stravu, bol som vždy chudý aj som zostal chudý. Ale najviac ma trapi to, že si nemožem najsť stálu robotu už 10 rokov. Chodím len na brigády. A to preto, lebo som akoby bez energie. Nemám žiaden „šmrnc“. Ľudia ma už odmalička komentujú – „Preber sa, nespi!“ Alebo : „Čo, ty už nevládzeš, to nemyslíš vážne?“ alebo : „Trocha života do toho!“ (ja si v duchu pomyslím, že trocha života som do toho dal, ale viac už nevládzem. Samozrejme to nemôžem hovoriť, lebo by ma vyhodili). Proste stále to isté dokola. Keď mi dajú nejakú robotu, napr. niečo ukladať na brigáde, tak robím, ako môžem, ale oni chcú (a to sa stále opakuje aj v iných firmách, nielen v jednej), aby som robil rýchlejšie, lenže mne to nejde rýchlejšie. Keď mi niečo dajú robiť, tak mám dosť pomalé reakcie, som rýchlo unaviteľný. Aj neurológ napísal do lek. správy, že …..reaguje MENEJ PROMPTNE.(tam som bol kvôli inému problému). Doma je to také isté, keď napr. vysávam koberec, robím to pomaly-ja rýchlejšie ani neviem-reakcia mojej mamy –„Ako keby sa ti nechcelo“ . Všetkým tým ľuďom, čo majú také komentáre na mňa by som doprial také isté spomalené reakcie, aké mám ja, aby vedeli, čo to je, nikto ma nechápe,. Tiež som bol na absolv. praxi, kde som robil kancel. prácu, tiež som bol pomalší než tá mladá baba, čo tam bola so mnou. Zatriedila listy do šanónov 3 krát rýchlejšie než ja. Tiež sa sťažovala pracovníčke, čo tam robila, že ona to nebude všetko robiť – vzhľadom na to, že urobila viac roboty než ja. Oni mi povedali (zamestnanci) – „Šak sa to naučíš, dôjdeš do toho.“ Bol som tam 2 mesiace a robil som stále pomaly a na kancel. Prácu si tiež netrúfam. Tiež som bol aj v práci v teréne, kde chodia autá – zistil som ešte ako 19 ročný a tiež mi to bolo vytknuté, že si nedávam pozor na autá – ale to je tým, že mám spomalené reakcie. Ešte nemám vodičák a ani by som ho zrejme neurobil, lebo tiež si vyžaduje rýchle reakcie na zmeny a mohol by som spôsobiť nehodu .

Nič ma tiež v živote nebaví, nemám v sebe energiu, bez ohľadu na to, koľko zjem a čo zjem. Ak mám vykonávať nejakú činnosť, napr. napr. reagovať v priebehu práce na nejaké zložitejšie inštrukcie od nadriadeného, tak sa musím veľmi sústrediť, aby som ho pochopil, lebo sa mi stáva, že veľakrát to nepochopím. Tiež sa často stáva, že niekto povie vtip-a to sa stáva v 50% prípadov a ja nepochopím význam – neskoro mi to dochádza, alebo mi to vôbec nedojde o čo tam išlo, a ak by som povedal, že som to nepochopil, tak ten človek by to znova zopakoval a stane sa mi, že to zas nepochopím, preto ani nepoviem, že nechápem, lebo zas sa mi budú smiať, že „Ten je nejaký mimo…“ Mám spomalené myslenie, aj reakcie na zmeny – napr. vo futable som úplne ľavý-čiže reakcie a tiež sa strašne rýchlo unavím – obohrám si napr. 3 hráčov a už som hotový, unavený, stojím na mieste udychčaný, zatiaľ čo iní vládzu-preto už futbal nehrávam. Keby ste ma videli na ulici, tak by ste ma nazvali, že som chodiaca mŕtvola. Pri chôdzi sa vlečiem ako handra, cítim únavu. Vypočul som si už nejaké komentáre aj k tomu. Už si to dokonca aj ja myslím,že som chodiaca mŕtvola aj keď som si to nepripúšťal, je to tak, veľmi sa líšim. Je to na mne aj vidno, a ľudia na to aj reagujú, niektorí mi aj povedia – „…voľáký si smutný, čo sa stalo?“ – reagujú na to, že sa nejak moc nehýbem, vidia to a vyvoláva to v nich pocit, že som smutný. Ja už len preto, aby ma nerozoberali, poviem, že nie som smutný. Ľudia si vždy robia úsudky. A stále sa to opakuje! Nemám tiež prečo žiť, nič ma nebaví,cítim sa tu postupom času prebytočný, väčšinou len ležím doma. Som racionálny človek, depresie nemávam, ale fakt nemám chuť do života. Nie preto, že by som nechcel mať tú chuť, ale niečo je s mojím organizmom a ja neviem, čo. Neviem, čím to je, ale jedna pravda tu je a to je to, že mám vzhľadom na moju výšku príliš malú hmotnosť. Videl som aj také isté chudé typy ľudí ako ja, ale tí pracovali a reagovali na zmeny pružnejšie-promptnejšie, než ja. Tiež sa nedá povedať, že to moc preháňam, lebo sa viem objektívne pozrieť na seba a aj na okolie. Ešte chcem dodať, že keď idem do prírody, tak to nepovažujem za relax ako ostatní , pociťujem tam tiež únavu. Možno si čiateľ môjho článku povie, že som moc na seba kritický, ale toto je realita, naozaj nič nezveličujem. Inak som človek s nízkym tlakom, kde by tiež mohol byť súvis – ale videl som ľudí s nízkym tlakom a neboli na tom tak, ako ja, som introvertnejší typ, nie introvertný, ale videl som introvertov a vládali robiť. Takže tam tam tiež nebude zrejme chyba. Celiatik nie som zrejme, žiadne tráviace problémy, test mi vyšiel negatívny. Crohnova choroba nie. Niektorí si myslia, že sa len sťažujem ,že sa mi nechce robiť, ale nie je to tak.

Na neurologii mi robili ortostatický test, merali tlak krvi v ľahu a v sede kvôli tomu, že keď sa postavím, tak ako keby sa mi mierne zatočila hlava-to sa mi stáva často. Preto sa musím nachvíľu zastaviť, eď sa postavím a asi po 3 sekundách to prejde, potom môžem ísť vykonávať nejakú činnosť. Tento test mi vyšiel negatívny, čiže v poriadku. Bolo mi povedané, že mám veľa tekutín piť, pijem a nič mi nepomáha. A je pravda, že vypijem veľa vody denne, aj 2,5 litra.

A prečo to píšem na toto fórum? Kvôli tomu, že nám pocit, že by to mohlo byť spôsobené aj malým BMI, a pred rokom som bol na takej akcii, kde merali aj VISCERÁLNY TUK, a mali počítať aj bazálny metabolizmus. Meralo sa to prístrojom, ktorý človek chytil do obidvoch rúk a ukázalo sa číslo. Cez ten prístroj prešlo aj 100 ľudí – povedali tí, čo to merali, neprešiel som len ja a jedna staršia pani – dôvod bol ten, že som mal príliš nízku hmotnosť na výšku a vek. Povedali, že sa mi nedá BAZÁLNY METABOLIZMUS vypočítať(príp. odmerať na základe toho viscerál. tuku, už si to presne nepamätám).Tak si myslím, že by tam s tým mohol byť nejaký súvis, preto píšem na toto fórum. Tiež je pravda, že nemôžem pribrať, nech jem čokoľvek, Aj keď posilňujem, tak svalstvo mi moc nespevnie, ale cítim asi o 20 % viac sily. Ak mi dal cviky, ale rehabilitačný pracovník, tak som to cvičil na chrbticu, lebo mám skoliózu, ale prestal som, lebo prvý a druhý deň sa dalo ako tak, ale ďalšie dni som bol z toho unavený a  už toľko nevládzem, aj keď je pravda, že chrbát sa trocha spevnil. Preto už necvičím, iba občas.

Často si hovorím, keď idem po ulici, že všade je život, len nie vo mne… Ak mi z Vás niekto pomôže, budem mu vďačný do konca života

KONIEC PRÍSPEVKU.

Jeho odpovede si môžeš prečítať na jeho stránke.

Len dodám,.že.spomínaný neurológ mi nepomohol,povedal, že človek je proste taký a tiež som sa dočítal na nete, že aj iným ľuďom, ktorí sa pýtali doktorov na svoje deti ohľadom toho, bolo povedané, že "nič sa s tým nedá robiť".
Momentálne síce pracujem, ale dá sa povedat, že sú radi, že som tam, lebo vidia na mne,že mám záujem pracovať a nerobím blbosti (aj ked po zdrav. str. sa mi pohoršilo - netýka sa to pomalosti.a teraz som PN).
Chcel som toľko, že dnes si dosť cenia zodpovedných ľudí a ak si taká (myslím že si)  a uvidia to na tebe, tak máš veľké plus. Už jen to, ŽE TO VIDIA, ŽE SA SNAŽÍŠ A ROBÍŠ....v nich zanechá ten dojem "ona má záujem o robotu". A treba natrafiť na ľudí, ktorí to uvidia a nebudú ti hovoriť,.že aká si pomalá a pod. Lebo teraz sú aj podniky, kde sú radi, že majú stabilných zamestnancov, kt. nepijú, neflakaju robotu a slušne jednajú. Veľa šikovných ludí - opak teba a mňa koľko krát flákajú robotu. Asi tak. Ale výrobné linky ťa budú zrejme vyčerpávať - tak, ako som to pocítil ja.

Predpokladám, že ti ide aj ťažšie komunikácia s ľuďmi. Aj ja som hanblivý.
Všeličo som si už vypočul. Dozvedel som sa, ale zaujímavé informácie, je to síce nadlho - ale v skratke - tvoje telo ma aj malo svalov, energie, mas asi aj nízke BMI. A mozes jest kolko len chces. Ide o to, že by ti mohlo teoret. pomoct, keby si užívala urč.vitaminy v lepšie vstrebatelnych formach + urč. druhy olejov - vit. B6 ( pyridoxal5 fosfat, ZINOK-chalatovany, A DALSIE....)
Tvoje telo proste nefunguje tak, ako by si chcela....a sama to vidíš....uvedené doplnky sa chystám vyskúšať, ale stále to odkladám.

Ak máš záujem pátrať, môžeš mi napísať cliattsi@azet.sk.
Dlho hľadám takého človeka. Ak nie, môžeš pátrať bezo mňa.
Ja nie som odborník-som ako ty a snažím sa zháňať info na nete. Na toto fórum totiž často nechodím.

Tiež mám takú otázku, či dosť rýchlo strácaš motiváciu niečo robiť - ? A či bývaš často zamyslená - tak, že len proste pozeráš.
V tej diskusii som si dal meno Jozef, ale volám sa Jano :)
Celá diskusia s opovede sú tu:  -odkaz odstránený-

Momentálne predpokladám,že sa jedná o metabolickú poruchu, kedy moje telo má problém využiť/premeniť niektoré vitamíny vitamíny (minerály). Najhoršie pre mňa je, že mňa moja lekárka absolútne nikam ohľadom tohto neodoslala (veľa lekárov šetrí peniaze na pacientoch, aby mali lepšie výplaty). Lekári o tom veľa nevedia,alebo nemajú záujem to moc riešiť, preto sú nútení "obyčajní" ľudia pátrať sami. Je to dlhý proces, ale dúfam, že sa z toho dostanem, lebo nebaví ma takto žiť. Teraz mám 31. Ahoj.

Odborne sa sa tomu hovorí hypoaktivita ale je aj termím - bradypsychizmus - spomalené tempo (činnosť, reč, myslenie).
Pomaly ti dochadzaju veci predpokladam. U mňa sa to ale pomaly zhoršuje vekom (možno aj sama na sebe vidíš).
Tiež si myslím, že je najlepšie, keď sa bavíš len s jedným človekom.

Ked nenapíšeš mail, tak napíš sem. Budem zvedavý na to.

Neznamy-THM1986

Buki: Ja ti hovorím ako to bolo a bol som tam ja a nie ty. Bol to istý hyparmarket určený pre registrovaných zakaznikov

diverg-verbena

ráta sa mi že som niekomu za vzor a preto tu zaklada fake odpovede
a prispievatelai si myslia ze som to ja..