Mama mi zakazuje robiť to čo chcem

Príspevok v téme: Mama mi zakazuje robiť to čo chcem
NezijemPrezivam

Dobry vecer, o mesiac mam 19 a nemozem mat svoje nazory. Som z krestanskej rodiny ale veriaca nie som. Ked to poviem, vynadaju mi a musim ist do kostola aj ked sa tam necitim dobre. Priatela mat nemozem, teda mozem ale zrejme by som pocuvala to co kedysi; mala som kamarata, normalne kamaratstvo a cele dni som pocuvala ci nie som tehotná. Rozhovor nepomohol a bolo mi to hrozne neprijemne tak som s tym kamaratsvom skoncila. Nemozem sa obliekat podla seba, to je tricko so ziadnym vystrihom, kratasy nie kratsie ako po kolena a ruksak na obe plecia. Mama chce aby som bola ako spoluziacky. Nosila kabelky a opätky, saty, sukne, tieto veci tak neznášam. Každý den na seba pocujem ze vyzeram ako šiestačka a placem kvoli tomu pretoze som nepochopena a asi sa bidem musiet hrat na nieco co niesom.
Von chodim zriedka pretoze som obvinovaná z toho za kym idem a ci nahodou nerobim nieco zlé aj ked nepijem nikdy som neskusala fajcit a sex podla mojho nazoru patri len do vztahu ktory mat nemozem. Nedavno som si nasla kamarata. Rozumiem si s nim a chodievame sa spolu prechadzat. Vzdy vsak musim najst nejaku vyhovorku kam idem a uz mi vsetko dochadza. Som ako na retazi a uz ma to nebaví

Cliattsi

ako vidim si na všetko sama a máš aj strach z ľudí zrejme. Odporučil by zom ti zamerať sa.viac na štúdium psychológie ) pozri si nejaké knihy.
Môžeš zi prečítať aj tento článok, možno sa dozieš viac o svojej mame. A to chodíš na SŠ alebo VŠ?
Ak by si nechcela byt tolko rozklepana zajtra, možno by ti mohla pomoct jedna moja technika, ktorú som ja občas použil - v noci som nespal a.potom som išiel niečo vybaviť - napr. lekár, pohovor a pod. a potom som bol taky uvolnenejsi. Horsie ale bude asi vybavovanie si veci z pamate. Ale niekedy to ale nezaberie a je to horsie. Je tiez dobre vyspat sa povedzme len 2-3 hobiny. Ma to podobny efekt. Ja sa niekedy vtedy cudujem, aky som uvolneny pred ludmi a aj viac kecam. A to som hamblivy clovek. Dal som ti to sem, lebo ma to napadlo. Uz som tuto radu videl aj na inom fore, takze nie som sam.
Ked som chodil ale do skoly, tak vtedy som o tom nevedel. Netvdim ale ze to mas robit pokazdy raz. Su aj ine metody, prostriedky. Neviem, ci si nieco skusala.
psychologie.cz

Cliattsi

Dá sa s tým ale niečo robiť - myslím si, že si aj celkom vynaliezavá baba, takže predpokladám, že to robíš ako ja a vždy niečo vymyslíš. Z vlastnej skúsenosti je to jedna z najlepších ciest. Ale ta obmedzenosť - to je strašné. Ako keby ťa mali priviazanú na reťazi ako psa. A jediné, čo ich zaujíma je to, či psík nie je hladný a či poslúcha. Nič iné.
Mňa by zaujímalo, či nestrácaš chuť do života a či vidíš na sebe, že nie je v tebe žiaden impulz - ?

NezijemPrezivam

Cliattsi, o samovrazde velakrat premyslam. Potrebujem psychologa ale ziadny v okolí nie je, len v nedalekom meste a nemala by som tam cas chodit a vysvetlovat mame prečo a kam idem. Ja uz takto vo väzení nevladzem zit. Do skoly sa bojim chodit lebo neviem sa vyjadrovat, koktám, zajtra mam pred celou triedou rozpravat a jednom projekte a zase sa na mne budú smiat. Mam strasny strach chodit zo skoly a domov. Nedá sa mi ani jest, este par kg dole a stane sa zo mna anorektička. Chcem už umrieť. Nevládzem takto žiť

Cliattsi

ja som mal podobne obmedzenych rodicov - hlavne mamu ako ty. Neznášam túto odmedzenosť. Takíto ludia by podla mna nemali vychovavat deti. Ja som vysledok takejto vychovy. Neustale dokazovanie niecoho, čo ani nema vyznam pred takymi ludmi. Niektore deti si pri takomto spravani sa rodicov siahnu aj na život. Lebo čo je to za život? Držím palce!

Neznamy-THM1986

nicollette12: Vieš no - jeden z hlavných dôvodov je, že celý život snívam o samostatnom živote (su tam aj iné veci, o ktorých ale nechcem rozpravať)....

No ako píšem určite veci mi to nedovoľujú

Neznamy-THM1986

Tomas12345 : jej rodičia su dôkazom, že cirkev je najslušnejšie povedané ,,tmárska organizácia" čo tvrdil už Masaryk

Tomas12345

Podla mna rodicia to nemyslia zle s tebou, a co sa kamarata týka tak normalne o tom povedz doma ze ides von s kamosom na tom predsa nie je nic zle. Ak im to budes tajit a oni to zistia tak to bude práveže horsie a len zbytocne ich podozrievanie voči tebe este viac stupne.

verbena

máš 19 a príspevok ako 14 ročná,...
nemusíš nič..!

si zodpovedná sama za seba, zmaturuj, vygoogli si ponuky práce s ubytovaním.. a dovi dopo! zbal kufre a vypadni odtial..
vybavené, vyriešené...