Hovorí ti niečo pojem "low cost"cestovanie? :)
Prvý raz som sa vybrala do sveta, keď som mala 16 rokov. A rovno do Amsterdamu :D Peniaze som si našetrila z kadejakých brigád, čosi som dostala od starých rodičov. Mesiac sme sledovali ceny leteniek a keď klesli tak nízko, že nám to vyhovovalo, kúpili sme. Ubytované sme boli u jednej známej. Vtedy som objavila čo je to couchsurfing, low cost cestovanie, spoznávanie ľudí cez net z celého sveta...
Nedávno som bola na jednej low cost prednáške. Existujú rôzne stránky a aplikácie, ktoré sledujú výhodne lety a vedia ťa na to upozorniť. Ubytko som takmer vždy riešila cez kamarátov, zopár raz cez couchsurfing a nedávno som skúsila airbNb. Skvelé! Bývala som v obrovskom dome v centre Bruselu :) Výhodou takého cestovania je, že spoznáš veľa veľa ľudí a naučíš sa o sebe moc. Zistíš, že dokážeš cestovať s malým vakom na chrbte, že sa dokážeš tak uskromniť a vyradiť zo svojho života nepotrebné krámy...je to oslobodzujúce :) Plus na zoznámenie s ľuďmi z celého sveta sú tiež rôzne stránky. Ja používam italki, ale je ich strášne moc. Keď som bola v Nórsku, spoznala som sa s jedným portugalcom, čo ma pozval do Portugalska. Tam som spoznala jednu skvelú babu, čo na Bali robí rôzne animačné programy. Hádaj teda, kam idem najbližšie? :-D Všetko sa dá a bez extrémnej fúry peňazí ;-)