Ako v mladom veku cestovať po svete ?

Príspevok v téme: Ako v mladom veku cestovať po svete ?
Cestujeeem

Dobrý večer. Skoro vo všetkých témach o vzťahoch (či už chcených alebo nevydarených) radíte mladým ľuďom (vek 20-26 dajme tomu), že majú cestovať.
Preto sa pýtam:
Ako môže niekto cestovať, pri výške platu do 500€ ? Treba platiť za byt, energie, jedlo atď.
Plus, nie všetci majú vysoké školy, takže smola.

Ako si to cestovanie predstavujete ?

verbena

Maruska...

...a teba nenaučili že ked sa niekto niečo pýta,
tak sa patrí odpovedať,..!? odpovedala som na otázku.. ty to čítať nemusíš, moje prispevky kludne preskoč...

Cestujeeem

Mia777, verbena - Zaujalo ma to o sezónnych prácach. Môžete mi to priblížiť ? Koľko musím mať našetrené cca, aby som začala ?

Ernesto

Alliss: nebol, pretoze som si vzdy vedel najst pracu, kde mi po zaplateni najmu a stravy vzdy este dost ostalo a teda nemalo zmysel brat workaway kde pracou vykryjes iba ubytko+strava a nic ti neostane. ale ked ma niekto do 20 a este nevie co a ako a chce stoj co stoj vycestovat a neminat, tak toto je super moznost.

workaway sa chystam vo velkom vyuzivat, ked sa mi podari vytvorit pasivny prijem cez 500€ mesacne (klop klop klop). to si budem byvat krizom krazom po svete zadarmo + strava zdarma, robit nieco co ma bavi /napr byt na plazi na hawaji a prenajimat motorove clny/ a este mi bude chodit tych 500€ nezavisle. stale by som mohol pracovat ako doteraz, ale cez workaway ludia velmi neriesia tvoj profesny profil, nevadi im ked dojdes iba na dva tyzdne a teda ta nikto nepovazuje za fluktuanta a nepotrebujes pracovne povolenia krizom krazom po svete.

verbena

môj kolega je vyučený kuchár, doma si nevarí, stravuje sa po reštikách, no a 2 tyzdne pred vyplatou uz plače že nemá peniaze,
že si musí požičiavať od kamošiek,...ešte že byt je jeho rodičov a platia mu náklady.. a rád pije, takže denne 2 pivá... +iné..
to ide do penazí...

verbena

na ranajky grahamovy rozok , alebo celozrnna zemla, zelenina - paprika, paradajka, redkovka, ako kedy... dnes som mala len praženicu s redkovkou a paprikou bez pečiva, mam dietu :-D
samozrejme syr mám rada a na večeru zvyčajne ryby v konzerve,
a k tv si nakrajam jablko, mandrinku, alebo si dam jogurt...
alebo na večeru vločky s mliekom...
ja hladná nie som..
dnes napriklad pre zmenu pojdem s kamosom na pizzu večerom a je po diete :-D

sladkeho som sa dojedla, mam 5kilo navyše :-D musi to isť dole,
som pojedla cez sviatky, občas si kupim nejaky kolačik, zajdem do cukrarne,.. cez sviatky bolo tych sladkostí vela :-D

nemozem mať nič doma, lebo ked si kupim čokoladu zjem ju hned celú..

mäso včera som párky kupila v akcii 500g - 1€ hodila na mrazak, ked budem mat chut urobim si paprikáš - (cibulka, parok, zemiaky, paprika) s uhorkou, to super zasýti...
alebo klobasu mam rada , tiež ked je v akcii si kupim,

cestoviny na milion sposobov sa daju robiť... ale to ja nezvyknem,
zriedka , alebo ked sa mi zunuje jedlo , zelenina, a neviem čo variť tak si urobim špagety,..

mlieko kupujem na litre, bola akcia v tescu za 0,45, som kupila
24 litrov :-D miniem raz dva,
k tomu sladkému, mám rada puding, tak si zvyknem urobiť akože sladka večera, ale miesto cukru sladidlo,
zriedka zvyknem urobiť žemľovku ked sa mi žiada niečo sladke už ked mam absták

Ernesto

zaznelo tu vela dobrych tipov, ale este jeden velmi mocny nastroj tu nikto nespomenul: workaway.info - je to web, kde ta ubytuju kdekolvek na svete zdarma - teda nie zdarma, ale ubytko si odpracujes. mozete filtrovat podla krajiny, podla typu ubytovania ake by ste chceli /kludne i zamok, ktory budete pomahat restaurovat/, podla typu prace aku by ste chceli vykonavat.

niektori hostia dokonca davaju aj vreckove, lebo mat 0€ prijem je dost na nic, co si budeme hovorit. ale ak to clovek vezme ako dovolenku, ze sa odpalim na nejaku korziku ryanairom za 30€ letenka a tam mam ubytovanie a stravu zdarma a som tam dva mesiace, tak ani ten prijem 0€ nevadi, lebo je to DOVOLENKA DO 100€ 2 MESIACE NA KORZIKE!!!!! :D

Sadl

A na ranajky co? Sladke nikdy?? Ja sa zo zeleniny bohuzial nenajem a to som zena. Maso musim mat kazdy den inak som bez energie.