Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako v mladom veku cestovať po svete ?

Príspevok v téme: Ako v mladom veku cestovať po svete ?
Cestujeeem

Dobrý večer. Skoro vo všetkých témach o vzťahoch (či už chcených alebo nevydarených) radíte mladým ľuďom (vek 20-26 dajme tomu), že majú cestovať.
Preto sa pýtam:
Ako môže niekto cestovať, pri výške platu do 500€ ? Treba platiť za byt, energie, jedlo atď.
Plus, nie všetci majú vysoké školy, takže smola.

Ako si to cestovanie predstavujete ?

Alliss

Kontrol, trpíš skutočne nejakou fóbiou, alebo sa len hanbíš komunikovať po anglicky? Lebo je rozdiel trpieť nejakou diagnózou a je rozdiel hanbiť sa povedať čo i len "ahoj" v cudzom jazyku...Oba problémy sú riešitelne, ten druhý je riešitelný dokonca ľahšie a rýchlejšie, než si myslíš :)

verbena

Sadl .. zdravo, mám chladničku plnú zeleniny, pozri si kolko stojí sáčok mrazenej zeleniny 0,59€ zvykne byt v akcii za 0,39 tak kupim rovno 3balenia.. napriklad zeleninové rizoto je uplne lacné a zdravé..
tiež polievky rôzne zeleninové, strukova, fazulova,..
je na nete veľa inšpirácii na lacné jedlá...
napr. zemiaky -vela vyuzití, tie su tiez lacne, treba akcie sledovať,
francuzske zemiaky, vajcia kupujem 30kusov za 3€ a vydrzia mi mesiac..
problem je ked je niekto mäsožravec :-D mäso je drahé...
ale mám rada pečienky na cibulke, teraz som vystihla super akciu, kde bolo 1kg. za 0,59€ akurát teraz mám na obed , dnes so zemiakmi, zajtra si k tomu dám ryžu,.. varím na 3dni
všetko sa dá..

Kontrol0r

Komunikatívni mladí ľudia to majú ľahké. Najdu si v zahraničí priateľov, využijú rôzne programy. Pracujú, cestujú. Ale čo my sociálni fobici, ktorí sa hanbíme anglicky čo i len slovo povedať? No trápi to aj mňa. Zatiaľ cestujem len tu po SK a okolité štáty. Venujem sa geocachingu takže mám veľa cieľov. Taktiež veľa leziem v Tatrách, takže stále niečo robím. Každý víkend som niekde alebo vezmem voľno. Ale sú to len max 2-dňovky. Chcem cestovať viac a ďalej. Ale už aj toto čomu sa venujem ma dosť derie. 500 € výplata nestačí, už som stále v mínuse. No neviem čo robiť :(

idemlenokolopa

da sa to ako ti tu pisu baby ked sa chce usetrit sa da naozaj vela :) aj praca v zahranici je sposob ako cestovat a mat trojnasobny plat oproti tomuto nasmu biednemu slovensku... mitt ty musis byt strasne nahnevany na zeny v kazdej teme kedy mozes vtedy si rypnes do zien...

Alliss

Janka, ďakujem krásne :)

A súhlasím s príspevkami o prioritách. Tiež nemám žiaden drahý, najnovší mobil, handry kupujem raz za rok, kozmetiku si vyrábam alebo dávam vyrábať, čo v konečnom dôsledku vychádza lacnejšie...nemyslím si, že sa obmedzujem, určite nie, najmä nie v jedle, zas jesť rožky s vifonkou aby som ušetrila, k tomu ma nikto nikdy nedonúti :D ale dvakrát si rozmyslím, či prežijem piatkový večer s jedným drinkom, alebo nechám v podniku 30 eur, či si kúpim cigy, či ďalšie zbytočné topánky...Atď atď atď

Cestujeeem

takisto - Vôbec nie som taká. Možno to pre niektorých bude znieť divne, ale nemaľujem sa. Mám 19 rokov, no viem si dať max. špirálu. Čiže na kozmetiku nemíňam nič. Nakupovanie neznášam, ale tak, nebudem chodiť nahá. Oblečenie si kupujem z čínskeho, parfúmy/spreje len nejaké lacné.
Vážne nie som typ tých namachľovaných dievčat, ktoré chcú byť COOL.
Snažím sa vyhýbať takým ženám.

simaITA

Verbena: presne tak....3eura tam, 3eura sem..... poznam strasne vela ludi, ktori lamentuju, ze nemaju peniaze a chodia v znackovom obleceni, maju najnovsi iphone a podobne. Je to o prioritach. ;) Zdielam tvoje nazory

verbena

SimalT

...toto je správny prístup.. palec hore, pre teba....
si cielavedomá, ideš si za svojím..
no je vela ludí, ktorí žiju z vyplaty do vyplaty, všetke peniaze minu na somainy.. ja napriklad odmietam chodiť "na kávičky"
ked za 3€ mám kávu na mesiac doma urobenu, ako dat 3€ v kaviarni,
100€ mesačne len na kávičky...
raz za mesiac OK ísť si neikam sadnuť.... ale pravidelne, denne nie..
+ ludia ktorí si nevaria ale jedia "vonku" dalsia polozka 5€ v restike(lacnej) za stravu denne´= 150€
za 5€ sa nenajem len za 1 den, ale sa stravujem tyzden,..
tak ked niekomu poviem že si šetrím, tak na mňa vypleštia oči,..
že ako to viem, že oni nešetria, vraj nemajú z čoho šetriť...
hahaha.. a ešte ked sa jedna o fajčiara to je dalsia polozka, ked stiahne denne 1 skatulu...

- Kde je spôsob, tam je cesta..