Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mozem odmietnu preventivnu prehliadku u obvodnej ?

Príspevok v téme: Mozem odmietnu preventivnu prehliadku u obvodnej ?
18rocnaa

Len sa pýtam. Pretoze lekarka voláva mojej mame kedy mám chodit na prehliadky comu nerozumiem lebo doktorka predtým to nerobila. Co k nej, k tej predtym, chodi sestra tak uz na preventivke nebola niekolko rokov.
Dá sa odmietnut ? (Ano viem moja hlupost no mam na to dovody).

+ ked sa jej zverim ze mam depresie, povie to rodicom? Nechxem aby o tom vedeli.

nicollette12

Tak asi ta lekarka potrebuje vidiet a spravit nejake vysetrenia, ktore sa maju v tvojom veku robit, ale tak ako to chces zistit ked sa tam bojis ist? A ked sa bojis vazenia alebo merania tak to sprav doma, napis si udaje a povedz jej ich ked tam prides, ja si myslim ze ked jej to vysvetlis ze ti to je asi neprijemne a ze radsej doma tak to pochopi, teda ak nie je nejaka neprijemna...ale preventivky kvoli tomuto neodmietaj, my ta tu nestrasime ani nic ale nikdy nevies co sa moze v zivote stat a brat si priklad z takychto nezodpovednych ludi, ktori to sem este pisu a vychvaluju sa ze nechodia k lekarovi tak to nie je spravne...

18rocnaa

Mam 18 ale ako svojpravna sa vobec necitim. Doktorka volá mame. Sestrina doktorka prehliadky neriesi, ze tam nechodi. Tá moja by snaď nabehla k nám domov a dotlačila ma tam nasilu.
Mali by to byt tak ze zoberie krv, moc, skontroluje stitnu zlazu a dovi dopo. Ved vazenie a meranie a tlak dokazem aj sama. Aj somár si do netu dá udáje kde sa mu vypocita ci je na svoj vek podvyziveny alebo tucny...
Nie ze by som kaslala na svoje zdravie ale pride mi to tak ze lekari do teba nahadzu co najviac liekov a hotovo. Chodila som na alergiu. Vzdy som tam prisla a povedala ze sa citim dobre. Proste mi je dobre aj to na mne vidi a predpise mi Cezeru, vzdy ked som tam prisla. Tú cezeru som nikdy nebrala a stav sa mi aj tak zlepsuje a hovori mi ze ako mi ta Cezera pomaha. Nevidela som zmysel tam chodit znova.

Kaja555

Súhlasim s nicollett pretože asi jedina uvažuje normalne a rozumne...jedna vec je ak sa človek cíti dobre ale preventívna prehliadka nie je o tom ked ste chorý ale je o prevencii...poznám jeden prípad kedy sa tiež takto jedna stavala k preventíkam nebola tam skoro 10 rokov a začala sa cítit zle tak zašla k lekárovi že čo sa deje a nakoniec jej zistili samozrejme aj po odbornych vyšetreniach že má závažné ochorenie ktoré mohli podchytiť už dávno ak by chodila na preventívne prehliadky...a takýchto prípadov je dosť veľa ale ja konkrétne poznám tento jeden...a už len z toho by som na tie preventívky radšej išla a to by ste mali tuto dotyčnej čo písala tému napísať tiež...ale normálne žasnem kolko ľudí sa tu nájde iba pri jednej téme ktorí takto s prepáčením s*rú na svoje zdravie a spoliehajú sa na to že im je dobre tak im nič nie je....a k tomu dospelí ľudia.......

qwikqwik

Mas 18 rokov si svojpravna a teda sama rozhodujes ci budes chodit k lekarom alebo nie. Nemusis chodit ani ku gynekologovi ani k zubarovi ani k inym ak nechces a si relativne zdrava. Nemas 10 ci 14 rokov a si pod dohladom rodicov.

Unsinn

Neviem, prečo si robíte starosti kvôli takej nepodstatnej záležitosti ako je nejaká preventívna prehliadka u obvodnej lekárky. Veď žiadneho dospelého a svojprávneho človeka nemôže nikto nútiť, aby ju podstúpil. Samozrejme, že prehliadku môžeš odmietnuť, jednoducho povedz lekárke, že nemáš záujem, prípadne jej aj podpíš nejaký papier, že je to na tvoju vlastnú zodpovednosť. Neboj sa, ak by si ochorela, tak lekárka je povinná ťa liečiť, aj keď si na prehliadke nebola. A podľa mňa nie je rozumné len tak nasilu hľadať u obvodnej nejaké choroby, lebo keď sa hľadá, tak sa obyčajne aj všeličo (nepodstatné) nájde a potom to už ide: jeden liek, druhý a ďalší a ako je známe, lieky majú kopu vedľajších účinkov a človek je o pár rokov naozaj chorý a predpíšu sa ďalšie a silnejšie lieky. Mňa lekárka na preventívne prehliadky nevolá, chorá som nebola už celé roky, takže nemám dôvod k nej chodiť. Snažím sa žiť zdravo (žiaden alkohol, cigarety či nezdravé jedlá), to je oveľa účinnejšie ako nejaké prehliadky, na ktorých len lekári získavajú body.

nicollette12

Melina - a kto vravi ze ma tam bavi chodit?...vies, ja radsej nejaku prevenciu mat budem ako mavnut rukou a povedat ze to je zbytocne, asi by tie preventivky neboli, keby to bolo zbytocne....a za to ze niekolkym ludom nezistili problemy, tak je X ludi, ktorim tie problemy uz len z krvi alebo mocu zistili...a islo im o zivot a tiez si mysleli ze su zdravi a nic im nie je.... ja neprajem nikomu nic zle, ale ked sa nieco stane, tak potom co budete? Plakat do vankusa? Ze vam to zistili v poslednej chvili? Zamyslite sa nad svojim pristupom, ved ste dospely ludia to budete aj detom vraviet ze je dobre nechodit k lekarovi? Nie kazdy lekar je svina, ktorej ide o peniaze, ja som sa stretla uz s vela lekarmi, aj ked som sa stahovala a menila som si obvodnu lekarku, tiez som ich obehala vela a ked mi nejaka/y nevyhovuje, tak zoberem kartu dovi dopo a prestupim k inemu....ide v prvom rade o vas...

Hracc

U mna vstupna prehliadka do zamestnania pozostavala len z jednej otazky. Ci ju platim sam ci zamestnavatel, aby vedel doktor ci mi ma dat blocek :-D

Melina

verbena - ja som zamestnaná od roku 2005, kedy sa (našťastie) žiadne lek. prehliadky pri nástupe do zamestnania nerobili :) ale to ty nevieš, keďže si v tom čase chodila asi ešte na ZŠ :)

nicollette - tak ti želám veľa zábavy pri absolvovaní prev. prehliadok u rôznych lekárov, keď ťa to tak baví tam chodiť :)

18rocna - samozrejme, mám kartu u mojej všeob. lekárky pre dospelých, ale nechodím k nej - nemám dôvod, keďže som zdravá ako repa. Chodím len k zubárovi, a veľmi rada :) iných lekárov nepotrebujem a ani k nim chodiť nikdy nebudem.