Neviem, prečo si robíte starosti kvôli takej nepodstatnej záležitosti ako je nejaká preventívna prehliadka u obvodnej lekárky. Veď žiadneho dospelého a svojprávneho človeka nemôže nikto nútiť, aby ju podstúpil. Samozrejme, že prehliadku môžeš odmietnuť, jednoducho povedz lekárke, že nemáš záujem, prípadne jej aj podpíš nejaký papier, že je to na tvoju vlastnú zodpovednosť. Neboj sa, ak by si ochorela, tak lekárka je povinná ťa liečiť, aj keď si na prehliadke nebola. A podľa mňa nie je rozumné len tak nasilu hľadať u obvodnej nejaké choroby, lebo keď sa hľadá, tak sa obyčajne aj všeličo (nepodstatné) nájde a potom to už ide: jeden liek, druhý a ďalší a ako je známe, lieky majú kopu vedľajších účinkov a človek je o pár rokov naozaj chorý a predpíšu sa ďalšie a silnejšie lieky. Mňa lekárka na preventívne prehliadky nevolá, chorá som nebola už celé roky, takže nemám dôvod k nej chodiť. Snažím sa žiť zdravo (žiaden alkohol, cigarety či nezdravé jedlá), to je oveľa účinnejšie ako nejaké prehliadky, na ktorých len lekári získavajú body.