Úplne sám aneb. úspešný štart do nového roka

Príspevok v téme: Úplne sám aneb. úspešný štart do nového roka
BielyTesak

Tak tu sedím , s červenými očami a slzami stekajúcimi po tvári , tento nový rok začal úspešne , otcovi ktorý ma nikdy nepodporoval , nikdy sa neospravedlnil za chyby , nikdy ho nezaujímalo moje pravé ja som po tom čo sa urazil na prkotine povedal že prišiel o syna .. odvetil len dobre a ďalej sa zabával na filme ... O matke je škoda sa rozprávať .. Ja len neviem kde už mám brať silu ísť vlastne ďalej , každý deň neustála bolesť ktorá bude trvať do konca života , akonáhle sa vzchopím život ma znova nakope do brucha a hodí o zem. Pred pár rokmi som si tak moc prial aby som umrel , bezbolestne a rýchlo avšak namiesto toho žijem a mám bolesti , toľko depresií , pádov na dno a stále akoby to nestačilo , nemôžete sa ani posťažovať lebo ihneď by ste boli za zlého , psychológ vás ešte viac zničí a neviete už kde hľadať pomoc. Chudáčik .. tak ma nazval otec , asi som len chudáčik , aj keď nechcem aby zo mňa ostala prázdna schránka asi to k tomu smeruje. Nikto nevidí vašu bolesť a ani ju nechce vidieť , nechýba vám predsa noha tak si ešte viacej kopnú. Jediné po čom túžim v tomto živote je láska , jediné čo mi chýba. Je to to čo má človek zažiť ? Byť vlastne sám a nemať sa ani komu vyplakať na ramene ? Asi áno , nazvite ma slabochom , kludne ale nech mi to povie človek čo zažíva to isté pretože len od neho si to vezmem k srdcu. Tak som sa tu aspoň vypísal , na záver chcem len dodať že vlastne len tento rok dosiahnem plnoletosti , hovorím to len preto aby ste chápali že nemám kam ísť a nemám moc možností. Hold ďakujem a budem rád za každú dobrú radu. Šťastný nový rok vám prajem , veľa šťastia , zdravia a lásky.

Modra vlocka

BielyTesak v prvom rade ma to veľmi mrzí. Určite nie si chudáčik, to skôr rodič ktorý takto nazve svoje dieťa. Podľa mna musíš byť silná osobnosť pretože toho zvládaš veľa aj keď si to nemyslíš. Želám ti všetko dobré.

Jana Lukacova

BielyTesak: Nie ste slaboch, ani chudáčik...Z toho, čo píšete rodičia sú veľmi nezrelí ľudia, ktorí Vás pripravili o šťastné detstvo/mladosť...môžete však túto nepríjemnú skúsenosť premeniť na výzvu, príležitosť do ďalšieho života. Tak ako písala Adden, to neznamená, že všetci ľudia sú rovnakí a Vaša budúcnosť môže byť ďaleko krajšia a šťastnejšia...k tomu však bude dôležité, aby ste sa intenzívne venoval bolesti, ktorú prežívate (ktorá nemusí trvať do konca života), potrebujete ju iba prejaviť (a k tomu Vám zjavne psychoterapia nedopomohla), na ňu je naviazaný aj hnev, ktorý v sebe máte a ktorý potrebujete rovnako "dostať von" (je to potrebné na to, aby ste obnovil svoju vnútornú silu a začal ľuďom, ktorí Vám ubližujú určovať hranice, tj. nenechal ich, aby Vás ničili).

Rovnako prajem šťastný nový rok (aký však v skutočnosti bude vo veľkej miere závisí od nás samých..)

Ak budete mať záujem, pokojne mi napíšte, poskytnem Vám bližšie informácie o poradenstve, ktorému sa venujem (PS: nie som psychológ/psychiater).

BielyTesak

Ďakujem ti , Ďakujem ti za nádej a pochopenie a prajem ti veľa šťastia , zdravia , lásky a dobrý , pekný život. Mrzí ma len že je to často detstvo ktoré pretrpíme avšak ako vidím z tvojich komentárov srší z nich múdrosť , nádej a ozajstný lepší život. Teším sa naň a verím že raz príde. Idem si ľahnúť lebo som celú noc prebdel a ešte raz , ďakujem. Pekný deň prajem.

Adden

Velmi podobne rozmyslas, ako som ja vtedy rozmyslala. Niekedy som sa citila uz v koncoch, velmi som bola nestastna. Kazdy tuzi po pochopeni a uprimnom zaujme. Ja osobne mam rada ludi, ktori si presli velkym dusevnym utrpenim a zvladli ho bez toho, aby si pokrivili charakter, pretoze z nich citim hlbku, uvedomelost, viac im doverujem. Mas vdaka tomu, co prezivas, vela co ponuknut druhym. Ja osobne by som uz nechcela mat svojich 16-17 rokov, boli ovela horsie ako to, co prislo potom, lebo v tom veku som nevedela, nechapala, necitila nadej, nepoznala ozajstny zaujem, a myslela som si, ze ked od najblizsich dostavam nezaujem a psychicke ublizovanie, od cudzich sa mi urcite dostane uz len horsie. Ale na moje velke prekvapenie, casom som nasla ludi, ktori mi dali uprimny zaujem, boli tu pre mna bez toho, aby som si to niecim najskor "zasluzila". Ty teraz nevidis to vsetko, co pride, ale je tam pre teba ovela viac, ako ti boli schopni dat doma tvoji rodicia. Len prejdi tych poslednych 1-2-3 rokov, zivot ti zacne ponukat viac.

BielyTesak

Necítim hrdosť , nedokážem povedať o sebe že som silný aj keď tým kamarátom pomôžem a na konci mi ďakujú necítim žiaden pocit .. veľmi rád by som stretol niekoho kto by o mňa prejavil záujem .. stačila by jednoduchá veta ako sa mám , ako mi je. Avšak z všetkej skúsenosti a názorov ľudí okolo mám pocit ako keby som chcel veľa. Viem že rok 2018 bude plný zmien , či už dobrých alebo zlých netuším ale dúfam že to budú dobre zmeny. Len po tej všetkej bolesti či už telesnej alebo duševnej by som chcel aby prišlo do môjho života nejaké dobro. Jediná cesta vedie dopredu , len ostane zo mňa niečo keď dôjdem na koniec ? To je otázka s ktorou sa mi ťažko zaspáva.

Adden

Zaciatok zivota si clovek prilis nevyberie, narodis sa niekde a ak sa v rodine o teba nezaujimaju, trpis. Mne sa potom stalo, ze z dazda pod odkvap - vztah s manipulatorom. Uz je to ale za mnou. Stretnes vela ludi, a medzi nimi sa najdu aj ti, co ta budu mat uprimne radi a budu tu pre teba. Bud tej moznosti otvoreny, aj ked doveruje sa tazko, ak mas len zlu skusenost. Ale citis to spravne. Ako pises, na dne uz si bol niekolkokrat. A bojujes stale. Mas byt preco na seba hrdy.

BielyTesak

Nevzdávam sa , ako som už písal na dne a v depresii som bol mnoho krát takže je tam už ťažšie spadnúť znova na dlhšiu dobu , ľahšie už vieš ako sa odtiaľ dostať ale stále občas tie zle dni prídu. Neviem , o tomto vlastne píšem , snažím sa žiť s touto chorobou , je to vlastne bolesť celého tela a liečiť sa to moc nedá kedže sú to poškodené nervy .. snažím sa dať do kopy a spraviť mnoho vecí lenže je to ťažké , človek sa musí občas vyplakať keď je toho moc a samota ti náladu moc nezdvihne. Ďakujem za pozitívny komentár.