Odmietam oslavovať Silvestra a Nový rok. Odmietam želať všetko dobré do Nového roka, že zdravie, šťastia, lásky a blablabla..
Mne sa aj tak nič nesplní z toho. Každého roku sa tieto blahopriania zo strany príbuzných, známych atď. opakujú a načo keď aj tak sa mi nič z toho počas celého roka nesplní. Stále mám ochorenie ktorého sa nemôžem zbaviť, stále som sama a nemám priateľa a lásku, stále mám problém nájsť si vhodnú prácu, stále som tam kde som.
Tie dristy od príbuzných a známych ma už nebaví rok čo rok počúvať ako mi prajú všetko dobré, nech si nájdem priateľa, nech sa vydám, nech , nech, nech...
Všetko sú to len kecy do vzduchu a nič mi neprajú. Ja sprostá som naivne každého roka na začiatku pevne dúfala že od toľkého priania sa mi to už musím to a to splniť.... a hovno. Nič. Som tam kde som bola. Už som dosť stará nato aby som tým novoročným prianiam prestala slepo veriť. Mám 29 a končím s očakávaním niečoho pozitívneho v novom roku. Rezignujem na plnej čiare a nič nebudem očakávať že sa zmení k lepšiemu. Bojkotujem Nový rok a tie gýčovíté reči okolo toho.
Načo si priať všetko dobré do Nového roka keď aj tak sa to nesplní?
No, ak si 31.12. o 16:51:41 začneš priať sebe a ostatným všetko dobré "do Nového roka", potom s tebou súhlasím, je to NANIČ!
Povedz, čo stihneš zmeniť vo svojom živote za tak krátky čas : 7 hod., 8 min. a 19 sekúnd?
Ak by si svoje prianie zmenila a každému zaželala všetko dobré "v novom roku", potom máš na zmenu kopec času - 365 dní. Čo ty na to?
Ak ale nezmeníš to, čo zmeniť máš a budeš sa držať toho, že "Rezignujem na plnej čiare a nič nebudem očakávať že sa zmení k lepšiemu", potom sa tvoje prianie, konanie a očakávanie aj splní. Do bodky!
nemamchutzit:zela sa preto aby si citila že si niekto na teba spomenul./bola by si radsej keby ti želaly ,choroby,smutok,smolu??/to ked ty niekto zažela ber ,že niekto vie že si.a to je dost vela.
čo sa týka,splnenia,stači chciet,verit tomu a robit všetko pre splnenie,určite sa to splni,ale ako všetko v živote ,nič nie je zadarmo.ak dosiahneš čo chceš,bez namahy nevažiš si to a lahko to možeš stratit.ked nemaš chut žit ,je mnoho sposobou skončit zo životom.Ked si nevažiš život,nevažiš si seba,ked maš pesimisticky pohlad na svet ,nemožeš vidiet krasu.človek nie je nikdy stary,duplom v 29.žit sa da plnohodnotne v každom veku a každy vek ma svoje čaro a svoje naj.
chyba je v tebe,ked si nepomožeš sama nedokaže ty nik pomoct,ked budeš chciet možeš mat čo chceš,ale musiš chciet.
Zivot je len a len o tom ako si ho clovek spravi bud budes plakat do 40tky ako sa nic neda alebo dvihnes zadok a nieco spravis preto aby si sa mala lepsie.... ano nikto nehovori ze to bude jednoduche zivot je boj... ale vzdy ho mozes velmi ovplyvnit... ja pochadzam z chudobnej rodiny ale nikdy som sa nelutovala.. Pracujem v zahranici s priatelom staviame dom a to sme pred rokmi nemali vobec nic ... keby sa pozeram nato ze pochadzam z blbych pomerov v zivote sa nikam nepohnem...zmeny su tazke ale niekedy nevyhnutne... len toto je ta nasa slovenska mentalita donemoty sa stazovat a rozpravat ako sa nic neda a NIC nespravit pre zmenu. Co tak zamysliet sa nad tym preco si nikoho nemozes najst zamysliet sa nad svojimi chybami? Zacat hladat pracu dat si zivot doporiadku? Toto musis spravit.
nemamchutzit - ja to mám podobne. Ľudia ktorí nežijú to, čo ty, to nepochopia (väčšina z nich). Môžeš len vysvetľovať, vysvetľovať a vysvetľovať a oni stále len to svoje.
A poznám jedného človeka. ktorý sa mi smial za to, ako sa chovám a premýšľam. Tiež mi dávnejšie povedal, že sa chovám ako decko. Tak samozrejme, on je zdravý a má pekne platenú robotu. Takýto človek proste nepochopí. A ešte mi aj povie že mi chce pomôcť, pričom jeho dôvodom na rozhovor so mnou je len výsmech.
Už som s ním skončil Nemá to cenu.
prianie... hm, vysvetlím ti to metaforou. Možno :) Máš auto (želáš si niečo mať, zažiť) a kukáš sa naň. Tým ho ale nepohneš ani o piaď. Môžeš doň kopať, tlačiť a ak je odbrzdené, tak po obrovskom úsilíí, ano, pohneš s ním. Prečo druhí v aute sedia a vedia ho použiť a ty nie? Auto potrebuje benzín (a iné) a šoféra čo rozumie aspoň spojke, plynu a ako ho naštartovať. Úplne základná vec pre každého človeka, čo chce pohnúť svoj život želateľným smerom je - sebaúcta (som cenná taká aká som a páči sa mi/pracujem na tom aby som sa páčila sama sebe - to je nikdy nekončiaci sa proces), sebaláska (mám sa rada tak, akoby to bol niekto druhý) a radosť. To všetko je "motorom" pre tvoj život. Potrebuješ sa naučiť o seba "starať" a naplniť svoje vnútrom niečim príjemným. Nie splnenými snami, z ktorých sa tešíš ale drobnými vecami čo ťa tešia na ceste za tvojimi snami. Keď sa cítiš dobre a príjemne dlhší čas (natankovala si dosť nato aby sa auto pohlo) a dívaš sa dopredu (nie pod nohy, ani do kabelky, ani na druhých ľudí, potrebuješ sa dívať tam kam chceš ísť, nie si pripomínaťi čo všetko nemáš a nedarí sa ti), vtedy sa dokážeš pohnúť.
Jednoducho povedané, príjemné pocity ťa vedú tam kam chceš ísť, smútok, strach, neistota - to je ako liať vodu do nádrže a diviť sa prečo mi to auto, kua, nechce ísť. A celý život je o tom, aby si udržiavala nejakú rovnováhu. Nikto sa nedokáže cítiť len a iba dobre. Nepríjemný pocit je fajn v tom, že ti ukazuje - bacha, leješ si vodu do nádrže, ak v tom budeš neprestajne pokračovať, dosereš si život/zdravie. A niekto si ho dosere fakt kvalitne. Strašne veľa ľudí sa v tých hnusných pocitoch váľa, rochní a živí ich, venujú všetku svoju pozornosť iba veciam, čo ich deptajú. Lebo sú tak zvyknutí. Ty tiež. A tvoji rodičia asi taky tak.
Ako sa cítiš drvivú väčšinu svojho dňa? O čom premýšľaš? Čo si o sebe myslíš? Čo všetko máš (pitnú vodu, dosť jedla každý deň, pokojný spánok, ruky a nohy čo ťa obslúžia a donesú kde chceš) za čo môžeš byť vďačná? Každý deň si polož jednoduchú otázku: čo môžem dnes urobiť, aby som sa cítila lepšie? Daj si čokoládu, choď sa prejsť/zabehať niekde do hôr, natrhaj si šípky/kyticu kvetov, pi veľa čistej vody, prečítaj knihu, uši nový vankúš, uprac si v izbe, niečo dobrého navar, venuj sa aktivitám ktoré ťa bavia... Celkom nepatrná drobnosť - ak chceš vo svojom živote zažiť niečo iné ako doteraz, potrebuješ konať, myslieť a cítiť sa INAK. Urob nepatrnú zmenu, vytrvaj a pridávaj ďalšie a ďalšie veci. Voda, pohyb, večer pred spaním ďakuj za 10 vecí, čo ťa cez deň potešilo, medituj, usmievaj sa na seba do zrkadla a povedz si - som krásna... Zvládneš to, ak sa rozhodneš to zvládnuť.
Vsetko dobre do Noveho roka.....:P
aby si nasiel chut zit. a aby sa to aj splnilo.
Ahoj no začať musíš od seba. Veriť v seba a veriť že nový rok bude lepšie! Tiež mám 29 a nevyliečiteľnú chorobu, single a čo?? Život je taký aký si ho spravíme, nespoliehaj sa na to že niekto alebo niečo ti šťastie prinesie, to je hlúposť, šťastie treba hľadať v sebe, zmeniť uhol pohľadu a a veriť v seba! Niekedy sa treba uspokojiť s tým čo mám, a ak niesi spokojná tak to zmeň, lebo nikto iný to za teba neurobí moja zlata. Tak šťastný nový rok, nech je lepší ako predosly
dievca dievca zahod tu negativnu energiu ktoru v sebe mas a pomalicky si zacni plnit svoje sny :) lebo nikdy iny to za teba neurobi a zivot je boj... len najprv musis zmenit svoje myslenie ...ja som napriklad vystriedala niekolko robot od umyvania riadov upratovania a prac vo vyrobe...keby ,,cakam,, na vhodnu robotu dodnes si nekupim byt... len ty sama si musis riadit svoj zivot nic ti z neba same nepadne...
To by si človek mohol klásť otázku, prečo si ľudia prajú dobrý deň, keď aj keby mi desať ľudí zaprialo dobrý deň, tak ho môžem mať blbý...alebo, prečo sa ľudia pýtajú ako sa mám, keď ich to v skutočnosti nezaujíma, a aj tak väčšinou ľudia odpovedia, že dobre...Buď to človek berie ako zdvorilostné kecy, alebo sa snaží dať tomu nejakú vyššiu hodnotu, napr. s pozdravom sa na toho človeka aj usmejem...Čo sa týka týchto blahoželaní, tak ja to viem vycítiť, kedy mi to človek želá úprimne od srdca, a vtedy mi to pohladí dušu a cítim tú energiu od toho človeka smerom ku mne, ale samozrejme je to na mne, v mojich rukách, nikto to za mňa neurobí, ale je to istým spôsobom jednoduchšie a krajsie, keď človek cíti, že niekto mu praje, a nie je na tomto svete každému úplne ukradnutý.
Anjelik, tak to sa ti potom musí páčiť, žiť v ilúziách :D