Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Načo si priať všetko dobré do Nového roka keď aj tak sa to nesplní?

Príspevok v téme: Načo si priať všetko dobré do Nového roka keď aj tak sa to nesplní?
nemamchutzit

Odmietam oslavovať Silvestra a Nový rok. Odmietam želať všetko dobré do Nového roka, že zdravie, šťastia, lásky a blablabla..
Mne sa aj tak nič nesplní z toho. Každého roku sa tieto blahopriania zo strany príbuzných, známych atď. opakujú a načo keď aj tak sa mi nič z toho počas celého roka nesplní. Stále mám ochorenie ktorého sa nemôžem zbaviť, stále som sama a nemám priateľa a lásku, stále mám problém nájsť si vhodnú prácu, stále som tam kde som.
Tie dristy od príbuzných a známych ma už nebaví rok čo rok počúvať ako mi prajú všetko dobré, nech si nájdem priateľa, nech sa vydám, nech , nech, nech...
Všetko sú to len kecy do vzduchu a nič mi neprajú. Ja sprostá som naivne každého roka na začiatku pevne dúfala že od toľkého priania sa mi to už musím to a to splniť.... a hovno. Nič. Som tam kde som bola. Už som dosť stará nato aby som tým novoročným prianiam prestala slepo veriť. Mám 29 a končím s očakávaním niečoho pozitívneho v novom roku. Rezignujem na plnej čiare a nič nebudem očakávať že sa zmení k lepšiemu. Bojkotujem Nový rok a tie gýčovíté reči okolo toho.

anjelik *

Nie. :o) Ty áno?

Ak si to už vzdala a si pevne rozhodnutá prežiť zvyšok svojho života v stave, v akom si teraz, je to tvoje rozhodnutie. Čas ukáže, či to bolo správne a či by predsa len nebolo lepšie prestať sa snažiť byť milá a prívetivá, a radšej sa takou aj stať. Každý, aj ten menej vydarený vzťah brať nie ako prehru, ale výzvu. Nestrácať trpezlivosť a pokračovať ďalej v hľadaní práce. Máš pred sebou ďalší rok..o rok mi napíš znovu, ako si ho prežila a či sa niečo predsa len nezmenilo. Máš pred sebou 365 dní, 365 dní na splnenie snov. Tak si to nepokaz. :o)

ToCoUzJe

,,Pretože v prianí je skrytá láskavosť, nádej, túžba, fantázia, radosť, zdravie" :DDD anjelik, užívaš nejaké omamné alebo psychotropné látky?

nemamchutzit

Anjelik, nechápeš? Ja som snahu mala zmeniť ale žiadne výsledky z mojej snahy neboli. Žiadne pozitívne výsledky. Či už to bolo ohlľadom práce. V jednej som dala výpoveď lebo som nebola spokojná s vedením vo firme a nátlak v práci bol o nervy, nedalo sa vydržať a snaha nájsť nové zamesntnanie lenže márne, môžeš roznášať žiadosti a životopisy, chodiť sa pýtať ale čo z toho ak nemáš páky na tých správnych ľudí ktorí tomu šéfujú.
To isté ohľadom vzťahov, starám sa o seba, snažím sa pôsobiť príjemne, byť sympatická, milá, spoločenská, chodila som medzi ľudí, na rôzne akcie ale čo z toho keď buď som natrafila na samých zadaných, či mne nevyhovujúcich mužov najmä povahovej stránke, alebo zadaných. Či takých kde z mojej strany bol záujem aj iniciatíva ale z opačnej strány nie.
A mne už trpezlivosť došla...

troska

Podobne, neznášam Vianoce, nový rok aj deň svojich prekliatych narodenín. Nemám rád tie kecy okolo, akurát to viac ubližuje ako pomáha, keď človek len prestupuje na mieste, nikam sa neposúva, napriek svojmu snaženiu a okolo seba vidí ľudí, ktorí majú fajn prácu, ženia sa, vydávajú sa a on nič. Tie tri dni mám chuť si prehnať guľku hlavou.

anjelik *

Viera je fajn, ale ak chceš zmenu, tak musíš preto aj reálne niečo robiť. To, čo ti na tebe prekáža a voči čomu máš odpor, dokážeš zmeniť len ty sama...druhí ti vedia len poradiť, napísať, prípadne povedať, ako to urobili oni, keď mali rovnaký problém. :o)

nemamchutzit

Anjelik ako vieš, že mám v sebe odpor?
Predtým som ho v sebe nemala a aj tak sa mi to neplnilo. Práveže naopak keď mi priali druhí verila som, že no konečne sa mi to snáď splní a tešila som sa. A aj tak nič. Teraz až ten odpor nastal po toľkých sklamaniach mám odpor. Už prestávam veriť!

anjelik *

Ak niekomu niečo prajem, ponúkam mu svoju vlastnú predstavu, ako by jeho život mohol vyzerať. Je to ale len moja vlastná predstava o ňom. Aby sa stala jeho a ožila aj v ňom, to už musí zrealizovať sám. :o)

Prečo je dôležité a tak prirodzené si priať do nového roka len to najlepšie? Pretože v prianí je skrytá láskavosť, nádej, túžba, fantázia, radosť, zdravie a to je to, čo by mali v sebe mať všetci. Je normálne to priať druhým, povedať to nahlas..a aj to precítiť, že to prajeme naozaj zo srdca. Potom to nie sú len slová, ale skutočné prianie a do atmosféry sa vnáša láska a pochopenie, súcit a radosť. :o)

Uvedom si jedno, že sama v sebe tvoríš odpor..všetko sa ti hnusí, nič nie je dobré, nič sa ti neplní. Tomuto obrazu venuješ celú svoju silu..nečudo, že ti nič neostane na realizáciu zmeny. Tak sa nad tým zamysli a v novom roku skús zmeniť svoje myslenie, dívať sa na seba a okolie s väčšou radosťou a láskavosťou a uvidíš, všetko bude lepšie. K tomu ti prajem veľa síl, nech máš každý deň dôvod na úsmev. :o)

PF

už tu odpoveď odznela, lebo priania si musíš splniť sám, inak sa sa ti nesplnia. to je všetko čo treba k tejto téme vedieť.