samovražda

horalka lesna

neriešte ma. dávam. celý život, všetko. a mne nemá kto dať. najbližší sa otočili chrbtom, nechcú vidieť, počuť, tak neobťažujem. a tá osamelosť na všetko.

zi

Ak spáchaš samovraždu, pôjdeš z dažďa pod odkvap. Telo si zabiť môžeš, ale dušu nie, lebo tá je nesmrteľná. Samovraždou jej spôsobíš takú bolesť, že tvoje terajšie trápenie na zemi je len prechádzkou ružovou záhradou.

Viac sa už nenarodíš, máš len jedno telo. Skôr porozmýšľaj, či si už vyčerpala všetky možnosti riešenia svojho problému. Určite nie.

Čo bude po smrti:

www.boziemilosrdenstvo.sk

Rozmýšľaj: Boh je dobro, láska, pokoj, život. Zvoliť si samovraždu je povedať Bohu nie a postaviť sa na stranu diabla a smrti. Akoby potom mohla tvoja duša nájsť pokoj?

buddah70

ano vazne si to myslim... ludske myslenie je dost obmedzene a ludia veria len tomu co vidia a pocuju. co im nahucia farari, ucitelia, rodicia a tak podobne. ja si myslim ze nas zivot pokracuje aj po "smrti"... podla mna dusa funguje dalej bez tela, niekde "tam". nepresviedcam o tom nikoho ale ja sam tomu verim. viem ze na tomto svete niesom prvykrat.

buddah70

tvl!!!! pre nieco tu asi si!! neviem teraz ci chces uputat na seba, alebo skutocne si to chces hodit... to nieje len tak ze sa zabijes a potom co? znovu sa narodis a budes prezivat tie iste muky ak nie horsie!!! skus sa so sebou vysporiadat, alebo aspon prijat to co je ako to je. zivot je na to aby nas ucil, aby nase duse dospievali, mudreli atd.. skus zivot zacat brat s humorom, jednoducho akoby zivot si z nas strielal.. ale v skutocnosti, su to vsetko lekcie. samovrazda absolutne nieje riesenie, je to moj nazor...
popripade ak ti zomrie (alebo aj rozide sa) niekto blizky tak je stale s tebou ak ho mas v srdci, jeho dusa je s tebou ak veris v posmrtny zivot. skus vnimam smrt inac ako to ze toho cloveka uz nikdy neuvidis, zivot je kratky a raz sa tam vsetci stretneme, ani sa nenazdas, cim je clovek starsi tym rychlejsie zivot uteka, alebo aspon je to pocit, ale casom spoznas prave hodnoty. samovrazda je uplny nezmysel, len ta to v ZIVOTE zabrzdi (tvoju dusu)

Boh

Ach ten vas Boh, keby tu bol naozaj tak by nechcel aby sa tu kazdy 4 clovek trapil a myslel na samovrazdu a tie najvacsie bestie sa maju ako prasce v zite. Toto je ta vasa bozia spravodlivost? Ved sa pozrite ako svet funguje, tu ak nejaky boh bol uz to tu davno opustil.

NaRovinu

Hovoríš, že sa dostaneš na druhý svet, no nebo by to byť nemalo a pokoj mať nebudeš.
Ak veríš v Boha, tak vziať si život, je odvrátenie sa od neho.

philips

Neznamy, základy psychológie hovoria, že sa nemáme snažiť vyvolávať pocit viny u osoby, čo sa snaží o samovraždu..
Horalky, povedz mi, prečo to chceš spraviť?

Najčítanejšie články