ahojte..od malička mi zarastajú nechty..nechávam veľké peniaze na pedikúre..každý mesiac..ale aj tak mi hnisajú :( nemáte nejaký dobrý tip..aby mi prestali zarastať a hnisať nechty?
teraz tam mam napriklad aj do polky nechta zive maso :( au au au
Zarastanie nechtov
ahoj,s podobnym problemom som sa trapila 3 roky.tvrdohlavo som odmietala ist k chirurgovi,lebo som strasny bojko :-) a este k tomu ma vsetci odhovarali,ze to bude len a len horsie,ak ten necht strhne dolu.liecila som to vselijako,bylinkami,mastickami,babskymi receptami... potom moj priatel dostal napad.rozdrvili sme obycajny penicilin,zmiesali s vodou na kašičku a potierali to miesto niekolkokrat denne.sama som to povazovala za maly zazrak,ked po niekolkych tyzdnoch bol prst krasny a zdravy.ak je niekto z toho uz taky zufaly ako som bola ja,za vyskusanie nic neda.prajem skore uzdravenie.
od 7mej triedy na ZS som mala s tymto problem. nechty mi prerastali uplne skrz palce, hnisalo to, na chirurgii len otvarali usta. vyrastalo mi maso a ja som si to stale len rozvrtavala, roky rokuce trpela a vystrihovala do vselijakych tvarov, aby mi nechty opat nezarastli. vyzeralo to dost nechutne. po vysokej som sla prvy krat na pedikuru a nechala som nechty tak. mrzelo ma to a mala som chut " operovat" ale nechala som to niekolko tyzdnov tak. cuduj sa svete prvy krat po 15tich rokoch ma prestali palce boliet... nechty striham minimalne a dorovna. u mna bol najvacsi problem ten, ze ta mala kosticka pri nechtoch sa ako keby premenila na nechet a robila najvacsiu sarapatu. viem co hovorim, vela pripadov ktorym nechty prerastli skrz naskrz palca som veru nevidela. drzim palce a snazte sa "neoperovat" sami :-)))
vy tu vsetci piste ze vam na chirurgii necht strhli mne nie ! mne ho len nejak obrezali a ze vraj upravili nechtove lozisko trpela som s tym asi dva tyzdne musela som chodit na kontroly n achirurgiu ... mala som s tim pokoj mozno tak pol roka a teras je to tu zas na tom rezanom palci .. je to strasna bolest a ani sa do toho nemozem dostat s noznicamami lebo s abojim lebo ten palec je citlivy lebo bol rezany a zosivany .... ale raz mi jeden moj znamy poradil na zarastajuce nechty ze si mam na 24 hodin prilozit taku dots mastnu SLANINU :DDDD ze mi fajne vytaha ten hnis a necht zmekne a je to pravda fakt hnis potom pekne vysiel a necht som mohla bez bolesti vystrihnut ... taze tak :D ale stale sa to vracia :(
prosim Vas poradte mi zarasta mi necht, nie velmi a nie je to az take bolestive len vidim na boku nechta trosku cervenkaste a napuchnute a niekedy sa to objavi a niekedy zmizne..poradte mi co mam robit aby som sa neskor mohla vyhnut chirurgovi...moc Vas prosim
Ahojte, 2 roky som mala problém s nechtami. Najprv som v pôrodnici v sprche chytila mykózu na nechty, začali mi hnisať nechty a tak to začalo. Najprv kožné lekárky, ktoré nepomohli, tak chirurgia asi 10 krát. Toľko bolesti a to som si mala vychutnávať materskú dovolenku:( Až nakoniec mi mamka našla na internete, že vystieľať si okraje zarastajúcich nechtov tenkou vatičkou namočenou do 100%-ného Tea tree oleja, pomohlo to po pol roku ošetrovania. Zasa mám svoje krásne zdravé nechty.Veľa šťastia, ahojte
Zdravim vsetkych! U dobrych pedikerov najdete riesenie. Existuju tzv. špóny, ktore sa nalepia na koren nechta. Tieto maju tendeciu vyrovnavat sa a tym vyrovnavaju aj nechet. Špóny vyrastaju spolu s vasim nechtom, narovnavaju ho priebezne a viac nezarasta. Mna tato procedura este len caka, ale moja pedikerka ma s tymto osetrenim 100% uspesnost.
ja proti zarastaniu nechtov bojujem tak, ze akonahle zacnem citit, ze necht zacina zarastat (zacina to boliet, je to cervene, na dotyk strasna bolest), tak zoberiem maly kusok vaty, spravim z neho rolku a za pomoci manikurovych nozniciek vopcham medzi necht a kozu. toto opakujem niekolko dni, az kym to neprejde. dolezite ale je, aby sa s tym zacalo dostatocne skoro, inak uz zostava iba chirurg.
Prosím Vás, nevie nám niekto poradiť dobrého chirurga v Poprade, ktorý by nám s nechtami pomohol???
Vopred Ďakujem za informácie!
skus si ich vymočiť v repíku , mal by ti pomocť
prosím poradte:Ličim sa na onychomykozu!na jednom velkom palci na nohe)takže mi necht toči do vnútra-už bol 2x trhaný a teraz mi dr len vystrihol to vrastené a očistil od "divého mäsa".to bolo pred 2 týž.Včera sa mi na mieste kde vyrastá necht urobilo zelenkavé sfarbenie-vie niekto čo by to mohlo byť?K DR.sa dostanem až v stredu(mám 2male deti a nemám k nim teraz nikoho :-(,prosíím poradte