Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zarastanie nechtov

LilaAbner

ahoj,s podobnym problemom som sa trapila 3 roky.tvrdohlavo som odmietala ist k chirurgovi,lebo som strasny bojko :-) a este k tomu ma vsetci odhovarali,ze to bude len a len horsie,ak ten necht strhne dolu.liecila som to vselijako,bylinkami,mastickami,babskymi receptami... potom moj priatel dostal napad.rozdrvili sme obycajny penicilin,zmiesali s vodou na kašičku a potierali to miesto niekolkokrat denne.sama som to povazovala za maly zazrak,ked po niekolkych tyzdnoch bol prst krasny a zdravy.ak je niekto z toho uz taky zufaly ako som bola ja,za vyskusanie nic neda.prajem skore uzdravenie.

lilava

od 7mej triedy na ZS som mala s tymto problem. nechty mi prerastali uplne skrz palce, hnisalo to, na chirurgii len otvarali usta. vyrastalo mi maso a ja som si to stale len rozvrtavala, roky rokuce trpela a vystrihovala do vselijakych tvarov, aby mi nechty opat nezarastli. vyzeralo to dost nechutne. po vysokej som sla prvy krat na pedikuru a nechala som nechty tak. mrzelo ma to a mala som chut " operovat" ale nechala som to niekolko tyzdnov tak. cuduj sa svete prvy krat po 15tich rokoch ma prestali palce boliet... nechty striham minimalne a dorovna. u mna bol najvacsi problem ten, ze ta mala kosticka pri nechtoch sa ako keby premenila na nechet a robila najvacsiu sarapatu. viem co hovorim, vela pripadov ktorym nechty prerastli skrz naskrz palca som veru nevidela. drzim palce a snazte sa "neoperovat" sami :-)))

ivka879

vy tu vsetci piste ze vam na chirurgii necht strhli mne nie ! mne ho len nejak obrezali a ze vraj upravili nechtove lozisko trpela som s tym asi dva tyzdne musela som chodit na kontroly n achirurgiu ... mala som s tim pokoj mozno tak pol roka a teras je to tu zas na tom rezanom palci .. je to strasna bolest a ani sa do toho nemozem dostat s noznicamami lebo s abojim lebo ten palec je citlivy lebo bol rezany a zosivany .... ale raz mi jeden moj znamy poradil na zarastajuce nechty ze si mam na 24 hodin prilozit taku dots mastnu SLANINU :DDDD ze mi fajne vytaha ten hnis a necht zmekne a je to pravda fakt hnis potom pekne vysiel a necht som mohla bez bolesti vystrihnut ... taze tak :D ale stale sa to vracia :(

lucka1234

prosim Vas poradte mi zarasta mi necht, nie velmi a nie je to az take bolestive len vidim na boku nechta trosku cervenkaste a napuchnute a niekedy sa to objavi a niekedy zmizne..poradte mi co mam robit aby som sa neskor mohla vyhnut chirurgovi...moc Vas prosim

Sedmokráska

Ahojte, 2 roky som mala problém s nechtami. Najprv som v pôrodnici v sprche chytila mykózu na nechty, začali mi hnisať nechty a tak to začalo. Najprv kožné lekárky, ktoré nepomohli, tak chirurgia asi 10 krát. Toľko bolesti a to som si mala vychutnávať materskú dovolenku:( Až nakoniec mi mamka našla na internete, že vystieľať si okraje zarastajúcich nechtov tenkou vatičkou namočenou do 100%-ného Tea tree oleja, pomohlo to po pol roku ošetrovania. Zasa mám svoje krásne zdravé nechty.Veľa šťastia, ahojte

Mausi

Zdravim vsetkych! U dobrych pedikerov najdete riesenie. Existuju tzv. špóny, ktore sa nalepia na koren nechta. Tieto maju tendeciu vyrovnavat sa a tym vyrovnavaju aj nechet. Špóny vyrastaju spolu s vasim nechtom, narovnavaju ho priebezne a viac nezarasta. Mna tato procedura este len caka, ale moja pedikerka ma s tymto osetrenim 100% uspesnost.

paba

ja proti zarastaniu nechtov bojujem tak, ze akonahle zacnem citit, ze necht zacina zarastat (zacina to boliet, je to cervene, na dotyk strasna bolest), tak zoberiem maly kusok vaty, spravim z neho rolku a za pomoci manikurovych nozniciek vopcham medzi necht a kozu. toto opakujem niekolko dni, az kym to neprejde. dolezite ale je, aby sa s tym zacalo dostatocne skoro, inak uz zostava iba chirurg.

agneska

Prosím Vás, nevie nám niekto poradiť dobrého chirurga v Poprade, ktorý by nám s nechtami pomohol???
Vopred Ďakujem za informácie!

meduza

prosím poradte:Ličim sa na onychomykozu!na jednom velkom palci na nohe)takže mi necht toči do vnútra-už bol 2x trhaný a teraz mi dr len vystrihol to vrastené a očistil od "divého mäsa".to bolo pred 2 týž.Včera sa mi na mieste kde vyrastá necht urobilo zelenkavé sfarbenie-vie niekto čo by to mohlo byť?K DR.sa dostanem až v stredu(mám 2male deti a nemám k nim teraz nikoho :-(,prosíím poradte