Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?
Extrémne bolestivá menštruácia
kvetka toto netreba zanedbavat, kedysi som to aj ja robila, nejako som nevedela si zvyknut, ze aby som vypila aspon dva litre, ale ked som prisla na to, ze sa potom citim lepsie tak som zacala som na to viacej dbat.
Chrisiana mávam, lenže často sa teraz pozabudnem a nepijem vodu a myslím, že u mňa je to aj tento problém.
simka kedysi som mávala akože počas toho ako mali mi dni prísť, lenže teraz mňa hlava chytí bolieť bárskedy a to už akože neviem čo je to zač, prečo sa mi to deje, niekedy mám pocit, že či si nenakladám toho na plecia veľa, že či vlastne mi tým nechce telo niečo povedať :/
a inak baby hej myslela som vo všeobecnosti posledné týždne jak sú také zmeny počasia, že či nemáte podobné problémy ako ja
alchemilka, pupalka(prípadne iný zdroj omega,, napr. 1 PL pomletých ľanových semien), pár dni pred menzesom nekonzumovať potraviny, ktoré nafukujú-fazuľa, kyslá kapusta, hrášok atd.... skvelý je aj čaj fenikel-rasca-aníz :)
a bolesť hlavy ??? jasne, že s tým súvisi... hlavne ak ste v strese, nevyspaté, unavené, telu chýbajú vitamíny atd....niektoré ženy maju take bolesti hlavy, že Amen
Tamarka lenže podľa toho, čo písala tak neviem či ju bolí hlava len akože z menzesu keď sa pýtala jak tieto dni zvládame. Akože fakt je, že toto, že každú chvíľu teplo, potom búrka a tak, tak sa necítim najlepšie, kedysi som mala pocit, že ma slnko nabíja, ale tieto zmeny počasia mojej hlave nerobia dobre ani len náhodou!
kočky a bolieva vás aj hlava počas týchto dní? lebo teda mne dnes ráno začala a ide mi hlavu rozdrapiť :(
miacha toto bola prvá vec, ktorá mi napadla, že sa to dá aj takto vyriešiť, len teda neviem si to predstaviť ani v mojom prípade. Ako je to fajn tých niekoľko mesiacov nemať dni, ale zase iné veci tehotenstvo so sebou prináša.
Jancovka a to je nejaký liek práve pri menštruácii? Alebo zle tomu rozumiem??