Depresia a schizofrenia

Príspevok v téme: Depresia a schizofrenia
Keepo

Zdravim, zakladam tuto temu aby som zistil Vase skusenosti s liecbou depresie/schizofrenie. Pri najblizsej navsteve psychiatra budem svoje problemy konzultovat samozrejme aj s nim.

Situacia : Bol som hospitalizovany v nemocnici kde mi diagnostikovali paranoidnu schizofreniu a tazku depresiu. Absolvoval som spankovu liecbu (elektricke soky) a samozrejme som bral aj lieky na obe choroby. Nasledne som sa doliecoval v psychiatrickej nemocnici. Momentalne som uz doma zopar mesiacov a pravidelne beriem lieky.

Problem : Napriek tomu ze lieky na depresiu v urcitej miere pomahaju, som absolutne bez motivacie cokolvek robit, vsetko robim nasilu, nalada je neustale negativna, absolutne nic necitim a o nic nemam zaujem.

Otazka : Ma to takto byt pri liecbe depresie/schizofrenie alebo mi nezaberaju tabletky? Pripadne ake mate skusenosti.

Dakujem za odpovede.

miki25

Možno v 15-16 rokoch nie je to také, ale už 24 ročné pozerajú na peniaze. Mal som pár rande aj po 25tke, tak to viem. Posledné rande pred 6-7 rokmi z hľadiska tohto úplná katastrofa a to som bol zdravý. Otvorilo mi to veľmi oči. Nechcem byť sám, ale momentálne neviem to ovplyvniť ani zmeniť... Navyše rád by som sa postaral o svoje budúce dievča po všetkých stránkach.... Určite si zaslúži len to najlepšie....

Ondo1994

Na dievča nepotrebuješ prachy. Mať dievča je o strankach sociálnych, emocnych, prijemnych aj sexuálnych a vážení seba sa.. A najdi si ju ked budeš okey... Co chceš do konca zivota byť sam?

miki25

Tiež mám minimum ozajstných kamarátov. Takýchto mám len dvoch, na ktorých sa môžem vždy spoľahnúť a ani v najhoršom období sa neodvrátili odo mňa. Máš pravdu mal by som si nájsť dievča, ale je to ťažké. Zatiaľ som nestretol takú, čo by mala pochopenie pre moju diagnózu. Verím, že nájdem takú. Dnes je to dosť o peniazoch a tie zatiaľ ešte nemám. Potreboval by som ešte nejaké 2-3 roky, aby som si prilepšil finančne. Môj dôchodok nie je najhorší, ale ani vysoký a tak musím šetriť.

Bekit

No s cukrovkou od hlavy po paty s gastro a pohybovými problémami to je jak basa za trest.Ani sexuálna deviácia tomu neprospieva.Pokial sa nezmeníš a nebudeš počúvať Krista tak ťa satan spáli ako hada.

Ondo1994

No vieš každý má problémy. Aj ja ich mám, kto ich nemá.. Ja napríklad nemám takých ozajstných kamošov a každý ma vyuzije na pomoc a potom sa neozve aj celé dni až sú stoho roky, ale musim žiť tak ci tak. Ty by si sa mal riadiť vlastnou mysľou, lebo fakt je jeden a to že strach neprekonas bez toho aby si sa tomu postavil zoči voči, lebo to bude fakt ťažký život.. Ak sa stoho dostaneš nájdi si frajerku a ked sa zaľúbiš, absolutne nebudeš mať čas na diagnozy, prognózy a strachy. A tomu môžeš veriť.. :D

miki25

Myslia si, že by som to nezvládol, ale rád by som niečo zažil. Mám 32 rokov. Mňa nechcú nechať samého doma ani na 3 dni. Ideme budúci týždeň cez celé Slovensko do Bratislavy na sobáš sestry a veľmi sa mi ísť tam nechce teraz. Samého ma nechcú nechať...

Ondo1994

Ale dobrodružný typ som aj ja, len ľudia si to nemyslia.. A tiež chcem cestovať... A preco rodicia nepustia? Kolko mas rokov? Treba ukázať že to dáš. :)

miki25

Určite chcem zažiť niečo pekné. Chcel by som navštíviť napr. nejaké veľkomestá. Zatiaľ z väčších miest bol som len v Bratislave a vo Viedni. Cestoval som aj cez iné hlavné mestá. Veľmi ma to tam bavilo, ale proti cestovaniu sú rodičia. Hoci teraz cestovať sa ani nedá. Chcel by som časom navštíviť každé väčšie mesto v Európe, ale bude to asi ťažké. Tiež chcel by som chodiť raz, či dvakrát ročne na výlety po Slovensku na pár dní, ale neviem, či ma rodičia pustia. Ja som skôr taký dobrodružný typ chlapa...

Ondo1994

Ja som mal skôr na mysli tu depresiu.. Schizofrénia je vážna diagnóza.. Ale ja som chcel len povedať, že ten clovek by mal chcieť sam sa dostať stych problemov, lieky nie su riesenie na cely život.. Chápem, musí to byť ťažké...
Ale nechapem, prečo doma? Teraz sice je kriza covid, moc sa nedá.... Nechceš zažiť niečo pekné? Trebars jednu vec napriklad.