Depresia a schizofrenia

Príspevok v téme: Depresia a schizofrenia
Keepo

Zdravim, zakladam tuto temu aby som zistil Vase skusenosti s liecbou depresie/schizofrenie. Pri najblizsej navsteve psychiatra budem svoje problemy konzultovat samozrejme aj s nim.

Situacia : Bol som hospitalizovany v nemocnici kde mi diagnostikovali paranoidnu schizofreniu a tazku depresiu. Absolvoval som spankovu liecbu (elektricke soky) a samozrejme som bral aj lieky na obe choroby. Nasledne som sa doliecoval v psychiatrickej nemocnici. Momentalne som uz doma zopar mesiacov a pravidelne beriem lieky.

Problem : Napriek tomu ze lieky na depresiu v urcitej miere pomahaju, som absolutne bez motivacie cokolvek robit, vsetko robim nasilu, nalada je neustale negativna, absolutne nic necitim a o nic nemam zaujem.

Otazka : Ma to takto byt pri liecbe depresie/schizofrenie alebo mi nezaberaju tabletky? Pripadne ake mate skusenosti.

Dakujem za odpovede.

miki25

Ondo1994 schizofrénia je ťažká diagnóza a lieky sa musia brať. Ten, kto neberie tak je viac v nemocnici ako doma. Mňa to do nemocnice neťahá jednoducho. Navyše uvedomujem si, že už naposledy som mal z pekla šťastie, že som sa zbavil vôbec tých hlasov a bludov. Lieky sú skutočne poslednou šancou na ako taký dôstojný život. Iná cesta už nie je. Pokiaľ nechcem byť v nemocnici, čo nechcem a tiež mať hlasy tak musím byť dôsledný v liečbe. Teraz sa vymýšľa niečo ťažšie. Mal som nápady, ako sa otvoriť viac svetu, ale teraz sa to nedá jednoducho. Doma zmeníš život o samote len veľmi ťažko. Na to som už prišiel. Len doma si bez šance žiť dobrý život...

Ondo1994

Prekvapuje ma táto situácia, že koľko mladých ľudí ma psychických problémov a musia ich riešiť az bránim tazkyvh liekov a hospitalizácii..
Je mi stoho do plaču, ale kazdy ma problémy.. Ale mám pocit ako keby aj autor prispevku aj ďalší ten problém nechceju poraziť... Stojím si za nazorom, že človek ak má takéto problemy, skúsiť vyhľadať pomoc ale snažiť sa bez lieku.. Ľudia to sú neviditeľné putá, zviažu váš mozog ešte viac a horšie sa dostanete do normálu.. Ja by som ľuďom radil asi zmenu celkoveho životného štýlu, skúsiť zmeniť prostredie a pomoc rodiny. Ak rodina odmieta pomôcť tak to nie je rodina. Skúsiť niečo čo stlmi ten žiaľ, smutok, každý má pravo na pekny život..

Zuzana209

ahoj, z depresie je možné oslobodenie skrze zásah Božej moci. Začni hľadať Boha a volaj k nemu. Ak ho budeš hľadať úprimne - On sa ti dá nájsť a povedie ťa k vnútornému uzdraveniu, aj z depresie...začni si čítať evanjelium podľa sv. Jána a vykonaj oľutovanie svojich predošlých chýb. Buď ochotný zanechať zlé cesty a zlozvyky a začni žiť podľa evanjelia, odovzdaj život Bohu a zver mu svoj problém. On ťa oslobodí - je verný. Na internete môžeš nájsť množstvo svedectiev ľudí, ktorí sa dostali z depresie tak ako som ti odpísala, posielam ti jedno z nich:

www.youtube.com

Bekit

Nazdar miki25 s tvojou narušenou sexuálnou úchylkou kedže objektom tvojho záujmu sú muži a ty nie si žena sa radšej poraď zo sexuológom alebo psychiatrom.Zo slepotou,cukrovkou a tvojimi gastrointestinálnymi problémami a vyšinutým uvažovaním z toho pomysleného začarovaného kruhu ti ani celý dôchodok nepomôže.Škodná si a škodnú nikto nechce ani žiadny súkromník nezamestná.Keď si to 55 ročný starý blázon vie uvedomiť.Treba tomu tak rozumieť že si úchylný chorý a podľa toho sa zachovať.

miki25

Ahoj, čo som čítal dávnejšie tak by nemalo byť to také. Vraj dobre liečený pacient nemá žiadne príznaky ochorenia. Bohužiaľ liečba na tieto tzv. negatívne príznaky ochorenia väčšinou nezaberá. Cítim sa podobne už 4 roky, ako si sa cítil ty koncom roka 2017. Treba toto ochorenie prijať. Lepšie to už asi nebude. Síce skúšajú vymýšľať lieky na toto, ale nezaberá to. Momentálne som na reagile, čo je nový liek a je výlučne liek na toto. Akože podstatne menej spím, ako na iných. Aj lepšie vyzerám, ale zlepšenie tých negatívnych príznakov nevidím. Som večne v začarovanom kruhu. Na druhej strane mám vďaka ním plný invalidný dôchodok, aj keď radšej by som bol úplne zdravý. Rád by som si našiel prácu, ale pracovať nedokážem. Nedokázal by som do nej ani dochádzať nieto pracovať. Pracovný úväzok na 45 minút nevymysleli ešte, lebo dokážem sa sústrediť len 45 minút. Potom musím končiť so všetkým... Ku tomu tie negatívne príznaky.

Pagadi

A biely humor je to, že na jedno ochorenie dostaneš viac posudkov, len aby si vedel, že si to prečítam, mimochodom. Však treba si potom vedieť vybrať, ako hovorí klasik: čím horšie, tým lepšie, že?

Preteba

DBetott, myslím, že každý rozumný človek pozná, či mu odpisuje dieťa, alebo niekto iný. A čierny humor vie asi rozlíšiť každý tiež. A keď je niekto presvedčený, že ho lekári vyliečia, nevidím dôvod, prečo hľadať pomoc na fóre? Asi tým lekárom až tak neveria. Prajem každému, aby našiel tú svoju správu cestu k uzdraveniu

DBetott

Nechaj to na lekárov lebo diskusné forum je iba špiritizmus nie odborný lekársky podložený fakt.Keď budeš mať zdravotný problém tak sa budeš radiť zo skutočným lekárom nie s anonymom na fórach.Lebo ti môže odpisovať aj 15 ročné dieťa skúsenosťami lekára a ty mu budeš veriť?Situácia je taká že tu uvedomelý ľudia pomoc hľadať nebudú pretože tu vo veľa prípadoch ide o čierny humor a pod.

Pagadi

Nuž, ono keď ti už diagnostikujú čokoľvek a akokoľvek to pomenujú, tak potom sa len opýtaš v duchu sám seba (radiátor má samozrejme vždy pravdu): sú blázni oni alebo ja? Buď, alebo, žiadne niečo medzi tým. Potom si povieš: áno, to sú blázni.

Preteba

DBetott, nikto si nemyslí, že sa vylieči lusknutím prsta. Ale dá sa. Psychika sa tiež neporuší zo dňa na deň. Všetky problémy však majú svoju príčinu, ktorú treba nájsť a riešiť tú, nie utlmiť následok. Prečo je toho čoraz viac? Lebo sme zahľadení na seba a keď nie je podľa nás, hneď sa urážame, nenávidíme a potom sa ľutujeme. A choroby majú ten najlepší základ.