Depresia a schizofrenia

Príspevok v téme: Depresia a schizofrenia
Keepo

Zdravim, zakladam tuto temu aby som zistil Vase skusenosti s liecbou depresie/schizofrenie. Pri najblizsej navsteve psychiatra budem svoje problemy konzultovat samozrejme aj s nim.

Situacia : Bol som hospitalizovany v nemocnici kde mi diagnostikovali paranoidnu schizofreniu a tazku depresiu. Absolvoval som spankovu liecbu (elektricke soky) a samozrejme som bral aj lieky na obe choroby. Nasledne som sa doliecoval v psychiatrickej nemocnici. Momentalne som uz doma zopar mesiacov a pravidelne beriem lieky.

Problem : Napriek tomu ze lieky na depresiu v urcitej miere pomahaju, som absolutne bez motivacie cokolvek robit, vsetko robim nasilu, nalada je neustale negativna, absolutne nic necitim a o nic nemam zaujem.

Otazka : Ma to takto byt pri liecbe depresie/schizofrenie alebo mi nezaberaju tabletky? Pripadne ake mate skusenosti.

Dakujem za odpovede.

chemiafuj

To je bežné (nemalo by to tak byť), že pri antidepresívach necítiš nič. Z toho dôvodu ich neužívam, i keď ich užívať mám. Mnoho ľudí, ktorí užívajú AD sú bez emócií, motivácie, celý deň by iba prespali.
Ja mam "našťastie" len depresie, takže to bez liekov ako tak zvládam.