Taká úvaha

Príspevok v téme: Taká úvaha
uvaha22

Ahojte..Ani neviem prečo ale napadla ma taká téma o smrti.Veď stretávame sa snou denne..Veľa ľudi každý den umiera,,,Prečo sa jej ľudia boja?Veď tam bude mať človek pokoj od všetkého a všetkých.A hlavne ma zaujíma prečo väčšina ľudi odsudzuje samovraždy?Veď ja si myslím že ak sa tu niekomu nepáči má pravo to ukončiť bezohľadu na iných.Nechystám sa to spraviť to nie len ma zaujíma prečo to väčšina ľudí odsudzuje.Je to každého osobná vec.Budem rada ak by mi napisal niekto nato svoj pohľad.

Klarinka98

Je to absolútbne normálne že na niečo takéto myslíš.
A tiež plne súhlasím s tým že by sa samovražda nemala odsudzovať..

Cliattsi

Nie je jednoduché žiť na tejto Zemi a v tomto systéme. Niektorých to tu dlhodobo nebaví, nič im nevychádza - chcú ak žiť, le stretávajú sa s obmedzeniami a nepochopením. Zdravot. problémy a nedostatok peňazí hrajú veľkú rolu. Minule skočila jedna staršia pani z neviem akého poschodia. Dôvod - zdravot. problémy a nedostatok peňazí. Čudujete sa? Ja nie. Mne osobne viera v Boha moc nepomohla. To čo mne pomohlo sú informácie od ľudí aj tu na fóre. Ale stále mám otázku pred sebou - načo som tu?

Lumik

smrt, no bojim sa tych neprijemnych pocitov a bolesti pocas zomierania, to co bude po smrti nejako moc neriesim, predpokladam, ze asi nic vedome. A sebevrazda, zalezi za akych okolnosti je spachana, ak je to niekto v ukrutnych bolestiach/utrpeni bez nadeje na zmiernenie tak to berem ako sice smutne, ale ze si aspon pomohol a skratil nejako tu agoniu. Ak je to vsak kvoli nejakej banalite, tak je to skoda, zasa o jedneho menej co tu este mohol nieco ovplyvnovat, kludne aj len tym, ze tu je s nami v tomto kusku casu, priestoru a napriklad moze pisat na tieto fora.

Tomas12345

No tak az tak vzacne to zase nie je, ked si zoberes tak veriacich krestanov je väčšina na svete az cez 3 miliardy ludi.

fenolax

Ten predošlý príspevok od "Fe" je môj, len som zabudla dopísať názov svojho kedysi obľúbeného preháňadla, ktoré som denne užívala len aby som ešte rýchlejšie schudla...:-)))

fe

pre Tomas12345: áno, Tomáš, je vzácne, že aj dnes sú ešte muži, teda lepšie napísané Muži, ktorí majú takéto názory a vieru v Ježiša. Ja si myslím že takíto ľudia sú buď kňazmi alebo už zadaní, teda nedostupní...asi preto som sa doteraz nevydala, hoci mám 35 rokov...:-)))

Tomas12345

veriaca1 mám z teba úprimnú radost ze si sa obratila na vieru, teda nasla si v zivote to co je najdolezitejsie, dufam ze ty táto viera vydrží co mozno najdlhsie a ze sa tvoja viera bude kazdym dnom posilovat :)

Ja som vieru nasiel tiez len prednedavnom, no odkedy som sa stal veriacim a po case svoju vieru silno posilnik tak som stastny lebo Boh je pre mna to najdolezitejsie a vsetko ostatne beriem len ako bonus a toto si myslím ze je kluc ku trvalemu stastiu ktore cloveku nikto nezoberie, lebo vsetko to ostatne je pominutelne a lahko sa o to príde, ale vieru cloveku nikto nema ako zobrat :)

veriaca1

tomas som rada ze na tomto fore ta mame ze si hodnotny veriaci muz a mas super nazory. Ja som sa tak isto po rokoch obratila na vieru k bohu a konecne som nasla svoj vnutorny pokoj.

Kalerabka

Ľudia sa smrti boja lebo je to strach z neznámeho. Nevedia čo bude potom. Vedia že zrazu nič :D ale nieje to tak, podľa mňa je smrť niečo čo uzatvára jednu kapitolu jeden pozemský život. Paradoxné je že kresťania sa jej asi boja najviac. Pritom sú učení že po smrti nasleduje nebo, očistec alebo peklo. Asi majú veľké výčitky svedomia keď sa boja že pôjdu do pekla :D preto som s kresťanstvom skončila, pretože som zo života a z tých kalerabov v kostole mala depresie už ako dieťa. Cirkev straší ľudí aby boli ako odlišné ovečky. No myslím že duchovný význam kresťanstva nieje zlý, láska,, pomáhať druhým atd. Tentozivot je len malá bodka v tom nekonečnom vesmíre a foriem duše, vedomia atď.. lenže je veľa ľudí čo to.nechcu pripustiť. K tým samovraždám, ja to tiež neodsudzujem, nech každý robí čo uzná za vhodné. Je to zas len utrpenie tej duše a v ďalšom živote bude niečomu podobnému znova čeliť. Sme tu na to aby sme sa učili a vyvíjali a smrť prijali ako.beznu súčasť života.

fenolax

súhlas s Tomáš 12345. Ja verím, že život dal človeku Boh, nebolo to rozhodnutie rodičov, a tak len On rozhodne kedy máš odísť...sama som bola na tom ešte do polovice novembra toho roka tak zle, že som už mala naplánovanú samovraždu...v posledných dňoch ako som to chcela urobiť som chodila celé hodiny sedávať na lavičku pri cintoríne kde je aj kostol...3 roky som nebola v kostole a predtým som tam síce chodila, ale len občas, z povinnosti, lebo sa to "tak má"...bola som v podstate neveriaca, "kresťanka" len na papieri...Potom mi Boh cez jedného vzácneho človeka - kňaza zachánil život. Teraz si už život vážim, je to najväčší dar na svete a dáva ho len Boh. A len On ho smie aj vziať...