Taká úvaha

Príspevok v téme: Taká úvaha
uvaha22

Ahojte..Ani neviem prečo ale napadla ma taká téma o smrti.Veď stretávame sa snou denne..Veľa ľudi každý den umiera,,,Prečo sa jej ľudia boja?Veď tam bude mať človek pokoj od všetkého a všetkých.A hlavne ma zaujíma prečo väčšina ľudi odsudzuje samovraždy?Veď ja si myslím že ak sa tu niekomu nepáči má pravo to ukončiť bezohľadu na iných.Nechystám sa to spraviť to nie len ma zaujíma prečo to väčšina ľudí odsudzuje.Je to každého osobná vec.Budem rada ak by mi napisal niekto nato svoj pohľad.

medikamentus

pani Lukacovej samozrejme palec hore.
Kazdy ma pravo slobodne sa rozhodnut, ale ja by som to ludom tiez vytrvalo vyhovaral z hlavy. Okolnosti sa mozu predsa casom zmenit a obycajne to tak aj byva.
Smutne je, ked sa zabije mlaucky clovek /nedavno 16 rocne dievcatko/ a nikto si nevie vysvetlit preco?
Vraj mala plany do buducna... No nie, nemala plany, zle sme ju pocuvali.

Jana Lukacova

Smrť je momentom, kedy čelíme samotnej podstate nášho bytia, pred ktorou sa snažíme celý život uniknúť. Častokrát ľudia odsudzujú samovraždu iných práve preto, že im to ide „pod kožu“ a nechcú sa tým zapodievať, tak to iba odsúdia. Odsudzovanie, kritizovanie iných je najobľúbenejší šport nášho ega....ak by sa tí ľudia zaoberali, prečo niekto samovraždu spáchal, zrkadlilo by im to ich vlastné traumy, pred ktorými unikajú a možno aj zvrátenosť spoločnosti v ktorej žijeme a príjmame jej pravidlá...Mnohí ľudia, ktorí samovraždu páchajú dospeli už do bodu, keď ich trápenie natoľko zožieralo, že nevedeli žiť ďalej, nenachádzali východisko. V niektorých prípadoch nenašli niekoho, kto by im skutočne pomohol, v iných nechceli niesť zodpovednosť za svoj život...

Život na Zemi by však nemal byť o tom či sa nám tu páči alebo nepáči, jeho podstata je čeliť výzvam, ktoré nám prináša do cesty, aby nás viedli k hlbšiemu a hlbšiemu uvedomeniu toho, kto sme, vzájomnej jednoty s Bohom (vesmírom, matkou prírodou...) a k zažívaniu vnútornej slobody a šťastia... Smrťou si to uvedomíme všetci, ale vtedy je už neskoro uskutočniť v našom súčasnom pozemskom živote zmenu.

Cliattsi

Ja mám taký istý názor ako ty, každý si môže vybrať. Ľudia sa jej boja hlavne preto, lebo majú pud sebazáchovy. Keď som sa ja dnes zamyslel, že by som chcel ukončiť svoj život urč. spôsobom, tak som si uvedomil, že to bolí.

Tomas12345

(Ahojte..Ani neviem prečo ale napadla ma taká téma o smrti.Veď stretávame sa snou denne..Veľa ľudi každý den umiera,,,Prečo sa jej ľudia boja?Veď tam bude mať človek pokoj od všetkého a všetkých)

Ludia sa boja neznáma a vzdy tomu tak bolo ze sa ludia bali neznamych veci. Nevie sa na 100 % ci daco existuje alebo nie. Kazdopadne ludia sa skratka boja ze smrt moze znamenat stratu vedomia, skratka ze prestanes existovat no a preto sa aj boja zomriet, je to uplne normalne ak sa tohto clovek bojí.

A co sa samovrazdy tyka, tak napríklad ja zastávam názor že zivot je Boží dar a nemal by sa preto zahadzovat. A navyse najhorsie je ked clovek chce pachat samovrazdu pre uplne nepodstatne veci, kopu ludi spacha samovrazdu pre take veci pre ktore vobec nie je dovod na samovrazdu ako su vztahy, peniaze , krása atd. Iní spachaju samovrazdu pre veci ktore síce patria medzi naozajstne skutocne problemy napriklad ako je tazky zdravotny stav alebo skoncenie na ulici no napriek tomuto mozno kebyze dotycny ludia sa nevzdali a bojovali az do konca tak by mozno sa z toho dostali a boli znova fit. Vsak predsa pozname pripady bezdomovcov ktori sa z ulice dostali do normalneho zivota a taktiez pozname rozne zazracne uzdravenie kedy aj ludia ktorym bola diagnostikovana rakovina v poslednom stadiu sa zazracne vyliecili a su dodnes zdraví, preto väčšinou ani u takychto ludi s takymito problemami nie je samovrazda opodstatnena.

Vlados

Preco sa ludia boja smrti ? Na to prides sama, az ti ta smrt bude realne hrozit, ja som na to prisiel teraz, v novembri, vo franc nemocnici, ked mi zastupca primara na rovinu povedal sance na prezitie operacie pankreatitidy balthazar E. Bolo to 40% prezitie a 60% umrtie pocas operacie. Nakoniec som skoncil v umelom spanku na 8 dni.
Tam som zazil taky strach.
Samovrazda? Myslim, ze je to kazdeho osobna vec.