Ako ziskat pracu pri mori?

Príspevok v téme: Ako ziskat pracu pri mori?
Nadija

Prosim iba o slusne a normalne komenty, som mlada baba 23 rocna,zaspavam uz rok a pol s myslienkami na to,ze odidem pracovat k moru do tepla,kdesi na juh europy.iba europa.moju vasen pre cestovnaie a prirodu pri mori som ovjavila uz ako male deita,ked som tam bola s rodicmi na pravid.dovcach,potom som sla studovat aj jazyky,viem anglicky a tiez sa ucim nemecky inu pracu si ani pre seba neviem velmi ptedstavot ale ako sa k tomu nievomu serioznemu dostanaem?mam bakalara z cestovneho ruchu a gastro,viem,ze skola mi je na prd asi,ale chcem strasne sialene tuzim odist k moru eobit aspon na jun,jul..alebo jul august..a mozno aj zostat ak si tam najdem dakoho,chcem si plnit svoje sny.moja praca by mala byt nejaka nenarocna,prrtoze mam epilepsiu,a tiezine este problemy a prekonala som nador mozgu,atd.velmi sa ale bojim ist sama,prosim pomozte,nemozem robit nocne,a tiez animatorka to je onicom,musim si cez den aj oddychnut .coraz viac tuzim ze musim odist a uplne z toho az panicke stavy ale nemam kamosku s kt.by som sla a kakosovi sa nechce,.ked som bola pri mori tak som spoznala take cesky kt.ponukali vecer na promenade plavby pripadne robili v pozicovni alebo cestovke tam,alebo vitali klientov na letisku a potom sa o nich starala delegatka.mam aj kamosku co zo slovenskej ck bola na mesiac robit delegatku sa jej psotastilo do talianska.ale neviem ako sa k tym jobom clovek dostane.a zas nechvem tam ist iba na nejaky jazykovy pobyt,nemam nam a ptave chcem si tam zarobit nemam peniazky,co pozetam profesiu iba letusky a potom pracovnici ck na svk ale ja chcem prec.nasla s om aj agenturu,co spros.tobotu ale len ako casnicky a chyzne,ale to tiez nie...mate s tym nejake sksuenosti,?vdaka moc

tekvicaaa

Draha Melissa, holt makat sa musi vsade a rovnake stresy mas aj v robote na slovensku. Tym chcem povedat ze sa to absolutne neda pouzit ako argument proti praci v zahranici;)

A zakladatelke temy este chcem povedat ze by mala vyskusat viacero prac v zahranici, pretoze doma v izbe pri internete len tazko objavi cosi idealne. Hlas sa na akekolvek ponuky, ci uz je to delegatka, hosteska, sprievodkyna, chod na pohovory, pripravuj sa a venuj sa tomu. Najprv to mozno vobec nevyjde, potom cosi najdes a zistis ze to nebolo vhodne pre teba, ale ak sa nenechas odradit tak raz postupne objavis to co ti vyhovuje. Samozrejme nebude to okamzite. Kamaratku na cesty si hladaj, ale nefixuj sa na nikoho druheho ako na zakladnu podmienku pre tvoje dalsie kroky, vzdy sa nakoniec aj tak musis spoliehat sama na seba. Skus si dat inzerat ze niekoho hladas a ak sa nikto neobjavi tak treba ist dalej.

ehm

Ja by som to videla na bohatého deda. Čo iné tam chceš robiť keď čašníčka nie, opatrovateľka nie, delegátka nie... Keď budeš robiť vo fabrike na pase môže ti byť jedno že si pri mori. Čiiii.........

Melissa85

Sny si plnit treba, ale treba zvazit co je aj realne, inak sa clovek okasle..
Ako byvala cestovatelka za pracou ti poviem, ze 99% vsade je nelutostna drina a stresy, to o com snivas su len vynimky..
Tiez som uz chora a mozem akurat tak doprdel, kazdy zamestnavatel ocakava 150%-ny vykon a este od lacnej pracovnej sily..
Nechcem byt kruta, ale mala by si si radsej u nas nasetrit na dovolenku a nezabudni na zdravot. poistenie.. myslim to dobre, mam podobnu dg. a viem po tych rokoch o com hovorim.

nadija

Viem anglicky, žiadny iný jazyk, troška pár slov z každého,aj španielsky, aj grécky,aj chorvátsky, ale naozaj iba pár slov, z nemčiny viem niečo, viem si preložiť,ale rozprávať neviem plynule.
chcela by som najma chorvatsko, južne taliansko, grécko, inam ma neláka ani, španielsko vôbec, tam chcem ísť,kde som aj bola už no.
rozosielala som už aj ck,ale ani jedna sa mi nikdy neozvala, letošnú sezonu som chcela tiež už na leto ísť dakde,ale vážne som ochorela,nemohla som nikam,:(ale tá delegátka je strašne náročné povolanie( hrozne, študovala som to, takže viem. Mám bakalára z toho.
neviem ako sa k takým info dostane, že koho osloviť, kam napísať, chcela by som veľmi robiť to, ako som písala v úvodnom príspevku, napríklad rozdávať letáky, oslovovať turistov,čo sa týka plavieb výletov v zahraničí, napríklad bola som na ostrove Kréta,a tam boli miestne CK, ktoré ponúkali turistom večer ked sa prechádzali letáky dávali o plavbách, o výletoch atd v rámci kréty.To by ma bavilo,ale ako sa napríklad dostať do miestnej CK gréckej, na ostrove kréta? je to nereálne, ke´d ani neviem grécky, že by som im tam napísala, ani tú ich azbuku neviem, a keď na nete cosi najdem, tak všetko je v ich azbuke :( každý názov atd,a ako môžem len tak dakomu veriť z tej ck, že ked tam dojdem, dajú mi prácu? a že budú seriozny?:(
neviemuž fakt,čo robiť,a najradšej by som tam išla vo dvojici, aj s kamoškou dajakou,aby sme sa spoliehali jedna na druhu:/v pripade problémov, a tak..chapeme sa..nie,že opatrovať dieťa napoly, bože, divergencia, trepeš somariny,ale kebyže robíme aspon v jednom meste, a pomáhame si navzájom nejako:(

verbena

tekvicaa to áno ale ked chce pracovat v inej krajine pri mori, treba vediet aj ich jazyk , napriklad ak by opatrovala deti v Španielsku tak s angličtinou nepochodí, ... alebo keby robila časníčku v Taliansku tak talianskych zakaznikov bude ako obsluhovat? angličtinou..?
Ja tiež plánujem v buducnosti mozno o 3-5 rokov odísť niekam k moru, možno Španielsko tak musim sa začať učiť španielsky..
akurát si chcem kúpiť španielsky slovník.. :-)

tekvicaaa

@verbena, ved pise uz na zaciatku ze vie anglicky. Ak by aj mala nejake nedostatky tak predsa nie je problem sa to doucit. Dolezite je hlavne vytrvat a nenechat sa odradit pripadnymi neuspechmi, ak ma o to skutocny zaujem tak to raz vyjde.

verbena

delegátka musí vedieť jazyk.. zakladatelka temy za celý den nebolá schopná niečo bližšie napísať, či vie jazyk, ?

tekvicaaa

Posielaj zivotopisy do cestovnych kancelarii ze chces pracovat ako delegatka. Hlavne to nevzdavaj a nenechaj sa odradit ak je to tvoj sen

DlVERGENCIA

rok a pol snívaš...? si uvedom že čoskoro to môže byť snívanie 10 ročné... treba sa rozhýbať, máš už 23, čas rýchlo letí, čoskoro budeš mať 30 ani nevieš ako...

sú agentury ktore sprostedkuvaju prácu, nie je na škodu si urobiť opatrovatelsky kurz, mozes opatrovat starych ludí, alebo by si mohla robiť babysiterku, -to su nenáročné práce, relatívne,
kamoška v USA sa stará o 3 deti ,
hlavne si vygoogli destináciu, hlavne musíš vedieť jazyk,
ked chceš isť na juh tak predpokladam že si za ten rok a pol nespala ale učila si sa španielsky alebo taliansky.. - tam by si mohla niekde pri mori byt, podla googla si najdes lokalitu a mozes tam hladat prácu , najlepsie cez nejaku agenturu ktora ti vsetko zabezpečí, v prípade problemov pomoze..
kamoška by ti nepomohla , pomoze ti len človek ktorý sa vyzná, -agentura,.. v 23 rokoch sa musíš spoliehať sama na seba..
s kamoskou by ti asi nedali jedno decko opatrovat to ako? rozdelili by ste si ho napoly ci ako?