Prosim iba o slusne a normalne komenty, som mlada baba 23 rocna,zaspavam uz rok a pol s myslienkami na to,ze odidem pracovat k moru do tepla,kdesi na juh europy.iba europa.moju vasen pre cestovnaie a prirodu pri mori som ovjavila uz ako male deita,ked som tam bola s rodicmi na pravid.dovcach,potom som sla studovat aj jazyky,viem anglicky a tiez sa ucim nemecky inu pracu si ani pre seba neviem velmi ptedstavot ale ako sa k tomu nievomu serioznemu dostanaem?mam bakalara z cestovneho ruchu a gastro,viem,ze skola mi je na prd asi,ale chcem strasne sialene tuzim odist k moru eobit aspon na jun,jul..alebo jul august..a mozno aj zostat ak si tam najdem dakoho,chcem si plnit svoje sny.moja praca by mala byt nejaka nenarocna,prrtoze mam epilepsiu,a tiezine este problemy a prekonala som nador mozgu,atd.velmi sa ale bojim ist sama,prosim pomozte,nemozem robit nocne,a tiez animatorka to je onicom,musim si cez den aj oddychnut .coraz viac tuzim ze musim odist a uplne z toho az panicke stavy ale nemam kamosku s kt.by som sla a kakosovi sa nechce,.ked som bola pri mori tak som spoznala take cesky kt.ponukali vecer na promenade plavby pripadne robili v pozicovni alebo cestovke tam,alebo vitali klientov na letisku a potom sa o nich starala delegatka.mam aj kamosku co zo slovenskej ck bola na mesiac robit delegatku sa jej psotastilo do talianska.ale neviem ako sa k tym jobom clovek dostane.a zas nechvem tam ist iba na nejaky jazykovy pobyt,nemam nam a ptave chcem si tam zarobit nemam peniazky,co pozetam profesiu iba letusky a potom pracovnici ck na svk ale ja chcem prec.nasla s om aj agenturu,co spros.tobotu ale len ako casnicky a chyzne,ale to tiez nie...mate s tym nejake sksuenosti,?vdaka moc
Ako ziskat pracu pri mori?
Najdi si pribehy uspesnych Slovakov, ktori sa uchytili v zahranici pri mori a otvorili si tam vlastnu prevadzku - penziony a pod. Je toho plny internet a potom ich oslov, ci by nepotrebovali pomoc, lebo sa zvycajne stazuju, ze ti miestni ludia nic moc na pracu. Ja tiez uvazujem, ze by som sa takto prestahoval, len mam tu este nejake povinnosti, ktore si musim vyriesit. Ale tato cesta je asi najlepsia na co som prisiel.
Napr. www.aktuality.sk
Melisa dakujem,viem, ze je tam drina,ale tej slecny som sa pytala,co rozdavala letaky o plavbach na mole,a povedala,ze nic in e neorbi iba to,ale nechcela mi povedat, ako sa tam dostala robit to :( am take zmiesane pocity, lebo ako sa dostanem k nejakej slusnej seniorke,?ja chcem pracu iba tak na dva tri mesiace maximalne,nechcembyt zase dlho "prec", iba cez to leto si tak odyychnut pri mori a daco aj zarobit, aby som tam prezila, nemusim zarabat 1000 ku, staci mi uplne 500-600 e, aby som si odlozila na cestu spat letenku a aby som tam vyzila, jedlo a tak..
velmi by ma zaujimala aj praca pomocnej delegatky,ktora vita klientov ked pridu do letoviska,poskytne prvotne informacie, ale zase je pravda,ze oni pracuju v noci,ako chodia lety,alebo skoro rano, (:( to v noci by mi trosku vadilo...ale nevadilo, skor aby som robila nieco, co k tomu mam aj vztah k casnicke naprikladvobec nemam vztah,lebo rozlievam vsetko , takze by som toho moc nedoniesla, a druha vec animatorka nie, deti nie, naozaj...a vsade co kukam iba na nete casnicka a animatorka,ale ja toto nechcem...
Prava v zahranici je "drina", nechcem ta sklamavat, ale tam sa neoddychuje.... ak niekto rozdava letaky, to je len vedlajsi dzob, z toho neprezije.. kto maka v hoteloch tak 10-14h denne........ skus spolocnicku seniorke ale ostatne joby su driny bez oddychov.. pre pravhy, lacna pracovna sila.. za dlhe roky vonku viem o com hovorim
Prava v zahranici je "drina", nechcem ta sklamavat, ale tam sa neoddychuje.... ak niekto rozdava letaky, to je len vedlajsi dzob, z toho neprezije.. kto maka v hoteloch tak 10-14h denne........ skus spolocnicku seniorke ale ostatne joby su driny bez oddychov.. pre pravhy, lacna pracovna sila.. za dlhe roky vonku viem o com hovorim