PRE VERIACICH: Hovoria, že peniaze nie sú všetko, ale všetko nasvedčuje tomu, že SÚ

Príspevok v téme: PRE VERIACICH: Hovoria, že peniaze nie sú všetko, ale všetko nasvedčuje tomu, že SÚ
aodjf

Nebudem dnes a zajtra odpovedať, pišem seminarku. ALE.

Peniazmi sa naozaj dá kúpiť všetko.

Akonáhle ich máte, ľudia s vami začnú zaobchádzať INAK. A je to okamžitá zmena. Vedia kúpiť hodnotu, rešpekt, popularitu, uznanie. Ľudia sa začnú meniť, ak ich máte. Takí ľudia väčšinou aj zmenia priateľov.

Máte možnosť cestovať, robiť čo chcete, dovolenkovať, zabávať sa, stretávať viac ľudí a tým máte aj väčšie šance stretnúť svoju lásku,

Môžete si nimi dať opraviť auto či pokazené zuby.
A s krásnymi zubmi sa potom zas ľahšie hľadá práca, alebo sa mýlim?

Môžete si predĺžiť mladosť rôznymi omladzujúcimi prostriedkami, stravovať sa a žiť zdravo.

Nemusíte od rána do večera drieť, každý deň vstávať, počuvať arogantneho šéfa, len aby ste žili z ruky do úst.

Vaše dieťa má rakovinu? Môžte mu zaplatiť špičkovú liečbu v zahraničí a tým bude mať oveľa väčšie šancu sa z toho dostať.

Máš veľký nos, odstávajúce uši? Môžeš si zaplatiť plastiku a tým sa budeš cítiť lepšie =sebavedomejšie = ľudia ťa budú hodnotiť a zaobchádzať s tebou INAK ako predtým.

Krasa, peniaze, uspech, zisk = ľudia tomu dávajú hodnotu, netvvárme sa že nie, ja som s tým nápadom neprišiel. Celý svet dáva tomu hodnotu. A nie ste ničím, ak tieto veci nemáte. Len bezvýznamným čislom, bezvýznamnym otrokom, kt. sa nehodi nikam inam ako na podradnú prácu, kt. mu zniči zdravie a šťastie. Ktorá ho spravi znechuteným, zavistlivym a zatrpknutym.

Krásou/peniazmi sa dá získať lepšia práca, lepšie možnosti, šťastnejší a slobodnejší život. Vdaka NIM máte aj dobré známosti.

Prečo potom ľudia klamú, že nie sú všetko a Boh tresce a neznáša tých, kt. si len chcú naplniť v tomto povrchnom svete potrebu uznania, potrebu šťastia, lásky, ocenenia, liečby (ak som chory), potrebu BYT NIEKYM. Prečo nás vhodil do povrchneho sveta, kde si niečim len ak niečo máš a zaroveň od nás vyžaduje žiť zviazane v pravidlách a utešovať sa frázou "peniaze nie sú všetko"?

Nie sú? Zoberte si AKUKOLVEK životnu oblasť a zistite, že treba k nej PENIAZE. Prečo je to teda vraj satanov nástroj, koreň všetkeho zla a neviem čoho? Ja som stvoril povrchný svet, povrchne hodnoty a povrchnych ludi? Alebo Boh? Prečo chce, aby som žil ako človek bez hodnoty, bez uznania, bez šťastia, bez liečby, bez zažitkov, bez lásky, bez slobody, s obmedeniami, nonstop tyranizovany šefom a chradnucim zdravim?

Nenastupujem na túto lod, Bože, lebo taký život považujem za otrocký a hrozný.

Vdaka Bože, že ma odsúdiš a budeš sa mi vyhrážať peklom za potreby, kt. si mi dal Ty sám.

Vdaka Ti, že si ma poslal na takýto svet.

Vdaka Ti za život a slobodnú vôľu, ktorú si mi daroval násilím a ktorá má vdaka mojej malosti, hriešnosti a človečenskosti predurčuje dostať sa tam.

Marosko-n

Ste na veľkom omyle .
Boh existuje bez peňazí !
A má všetko, ovláda hmotu aj Duchovno.
Od nás nechce peniaze ,ale úctu a Lásku.
Láska milenecká je bez hmoty, neni to chémia, nepodlieha peniazom.Aj matka má svoje deti rada, aj keď jej občas robia zle.
Boh nás tiež má rád a nehľadí na zlo čo všetko vyvádzame tu na Zemi za celú históriu. Nepletie sa nám do života .
Pomôže len tým čo prosia a potrebujú to.
Dnes je svet pomýlený, láska je sex. Genetické postihnutie je dano na roveň manželstva.
Všetko sa zmenilo na peniaze !
Ale dá sa žiť s láskou, jeden pre druhého, bez peňazí,niekde bez televízora, počítača aj telefónu.
Idú Vianoce skúste nemyslieť na peniaze a prežite bezsexovú Lásku Vianoc a malého Ježiška.

Houp

No s tym nickom "Chudera" som to prehnala, tak teraz len "Houp". Dakujem za povzbudive slova :) nie je to tak, ze by som sa za seba hanbila pred priatelom ale chcem aby bol stastny a trha mi to srdce ked vidim ako sa trapi. Netrapi sa kvoli mne ale... chcem proste aby bol stastny lebo potom som stastna aj ja. Uz si asi nevieme predstavit zit jeden bez druheho. Nechcem ho stratit a ani opustit a on mna tiez nie. Chcem aby bol stastny on aj ja. A viem, ze by sme jeden bez druheho uz nevedeli byt stastny. Radsej umrieme spolu ako bez seba.

Buki

Nevim co blaboces. Staci nieco vediet robit a mas aspon 700E co je upne dost na to aby si mala na cokolvek a nemusela si ratat centy. Si tipicky rimokatolik, nied divu ze nik nema rad rimokatolikov. Rozpravaju tie svoje nezmysli o Bohu, myslia si ze ked zivoria a postia tak su lepsi ludia a pritom len dookola kopu a ohovaraju a seju nenavist.

Moireal

Chudera, je mi blbe ta tak oslovit ale pekne si napisala, co si napisala. Je mi luto ako trpis, tiez mam tazky zivot. Drzim ti velmi palce, aby sa vam aj s priatelom konecne trochu polepsilo, ako financne aj zdravotne. Neopustaj priatela len preto, ze sa hanbis za seba ale az ked ho prestanes mat rada.
..
Ja ako uplne najhorsie vnimam to, ze bez penazi si clovek nemoze kupit ani zdrave potraviny. Postupne si tak zhorsuje zdravie a vsetci vieme kam to potom smeruje.

Chudera

Peniaze su dobry sluha ale zly pan. A vacsina ludi im podlahne lebo je to proste jednoduche. Jednoduchsie ako driet v automobilke za pasom. Ked cloveku neukazes chudobu, nepochopi ani bohatstvo. Preto treba vzdy poznat obe strany mince. Ono to nie je o peniazoch ale o ludoch. Peniaze nie su zlo ale ludia. Peniaze len ukazuju aky v skutocnosti sme a podla vsetkeho sme velmi zly. Ked vidime, ze niekto tie peniaze ma, vzbudzuje to v nas zavist a neprajnost ale to z nas lepsich ludi nespravi............ My sme ti, co su zli a nie peniaze. Najlepsie je vzdy hadzat vinu na niekoho alebo nieco ine ale len malokto sa zvykne pozriet na seba. Je to smutne.

bodka1

Su. Hlavne na Slovensku je to hroze moc citit . Ake rozdiely medzi vami budu ludia robit.A je to fakt pravda ze peniaze su uplne vsetko. Lebo ani zdravie bez nich nemas...

Chudera

Nie som veriaca a ani som nikdy nebola. Mozno ked som bola este mala ale k tomu nas s bratmi viedla iba nasa babka ale nikdy som k niecomu ako BOH neprikladala velky vyznam a riadila som sa svojim srdcom a pocitmi, vzdy som konala tak ako som si myslela, ze je to spravne len z vlastneho presvedcenia. Nie som zly clovek, snazim sa zachovat spravne za kazdych okolnosti, nech uz sa deje cokolvek. Ale mam velmi ale velmi tazky zivot, no snazim sa zostavat silna, vzdy som sa snazila. Ale pravdupovediac najradsej by som zomrela, uz vcera som sa pomali chcela rozist s priatelom lebo to uz nezvladam, sice milujeme jeden druheho ale zijeme ako uplne trosky a chudaci. Nemame skoro nic, iba jeden druheho. Ja mam roztrusenu sklerozu a kopec inych problemov. On na tom nie je o nic lepsie... Viac konkrerne ani nemozem pisat aby nas tu niekto nespoznal... Nemame peniaze, zijeme z ruky do ust. Kolkokrat sa nam stalo, ze sme nemali co jest. Nemame priatelov a skoro ani rodinu. Tych co sme aj mali, tak zomreli alebo su psychicky chory ci bezdomovci. A aj ked nieco mame alebo sme mali, tak nam to zobrali zly, hlupy ludia bez chrbtovej kosti. Vcera som skoro priatelovi naznacila aby ma opustil, ze sam by mozno mohol niekam odist prec a zarabat peniaze... Lebo uz nevidim vychodisko z celej tejto situacie a najradsej by som spachala samovrazdu. A nie sme zly ludia. Ani jeden z nas. No peniaze by nam pomohli. Ale radsej umriem ako ich ziskat nepravom alebo sposobom, ktory by niekomu inemu neferovo ublizil. Hanbim sa za seba a aj za svoj zivot.

Godslove

ani Bohu nevadí, ak človek má veľký majetok, ak si ho zarobil poctivo, svojou šikovnosťou a dokáže z neho rozdávať tým, ktorí to potrebujú....