Nebudem dnes a zajtra odpovedať, pišem seminarku. ALE.
Peniazmi sa naozaj dá kúpiť všetko.
Akonáhle ich máte, ľudia s vami začnú zaobchádzať INAK. A je to okamžitá zmena. Vedia kúpiť hodnotu, rešpekt, popularitu, uznanie. Ľudia sa začnú meniť, ak ich máte. Takí ľudia väčšinou aj zmenia priateľov.
Máte možnosť cestovať, robiť čo chcete, dovolenkovať, zabávať sa, stretávať viac ľudí a tým máte aj väčšie šance stretnúť svoju lásku,
Môžete si nimi dať opraviť auto či pokazené zuby.
A s krásnymi zubmi sa potom zas ľahšie hľadá práca, alebo sa mýlim?
Môžete si predĺžiť mladosť rôznymi omladzujúcimi prostriedkami, stravovať sa a žiť zdravo.
Nemusíte od rána do večera drieť, každý deň vstávať, počuvať arogantneho šéfa, len aby ste žili z ruky do úst.
Vaše dieťa má rakovinu? Môžte mu zaplatiť špičkovú liečbu v zahraničí a tým bude mať oveľa väčšie šancu sa z toho dostať.
Máš veľký nos, odstávajúce uši? Môžeš si zaplatiť plastiku a tým sa budeš cítiť lepšie =sebavedomejšie = ľudia ťa budú hodnotiť a zaobchádzať s tebou INAK ako predtým.
Krasa, peniaze, uspech, zisk = ľudia tomu dávajú hodnotu, netvvárme sa že nie, ja som s tým nápadom neprišiel. Celý svet dáva tomu hodnotu. A nie ste ničím, ak tieto veci nemáte. Len bezvýznamným čislom, bezvýznamnym otrokom, kt. sa nehodi nikam inam ako na podradnú prácu, kt. mu zniči zdravie a šťastie. Ktorá ho spravi znechuteným, zavistlivym a zatrpknutym.
Krásou/peniazmi sa dá získať lepšia práca, lepšie možnosti, šťastnejší a slobodnejší život. Vdaka NIM máte aj dobré známosti.
Prečo potom ľudia klamú, že nie sú všetko a Boh tresce a neznáša tých, kt. si len chcú naplniť v tomto povrchnom svete potrebu uznania, potrebu šťastia, lásky, ocenenia, liečby (ak som chory), potrebu BYT NIEKYM. Prečo nás vhodil do povrchneho sveta, kde si niečim len ak niečo máš a zaroveň od nás vyžaduje žiť zviazane v pravidlách a utešovať sa frázou "peniaze nie sú všetko"?
Nie sú? Zoberte si AKUKOLVEK životnu oblasť a zistite, že treba k nej PENIAZE. Prečo je to teda vraj satanov nástroj, koreň všetkeho zla a neviem čoho? Ja som stvoril povrchný svet, povrchne hodnoty a povrchnych ludi? Alebo Boh? Prečo chce, aby som žil ako človek bez hodnoty, bez uznania, bez šťastia, bez liečby, bez zažitkov, bez lásky, bez slobody, s obmedeniami, nonstop tyranizovany šefom a chradnucim zdravim?
Nenastupujem na túto lod, Bože, lebo taký život považujem za otrocký a hrozný.
Vdaka Bože, že ma odsúdiš a budeš sa mi vyhrážať peklom za potreby, kt. si mi dal Ty sám.
Vdaka Ti, že si ma poslal na takýto svet.
Vdaka Ti za život a slobodnú vôľu, ktorú si mi daroval násilím a ktorá má vdaka mojej malosti, hriešnosti a človečenskosti predurčuje dostať sa tam.