Mala by som nosiť okuliare, ale nenosím

Príspevok v téme: Mala by som nosiť okuliare, ale nenosím
Lilusa62783

Ahojte, prosím vás pomôžte mi. Mala by som nosiť okuliare, dioptrie 5, viem je to dosť ale bez nich vidim dobre, aj čítať viem aj všetko. Už od začiatku školskeho roka ich nenosim, nikto si to nevšimol, samozrejme doma ich nosim, rodičia na tom trvajú. Chcela som aj šošovky ale rodičia povedali že je to drahé že mi radšej kúpia nové okuliare. No a proste teraz o týždeň idem k očnej a neviem že či sa to dá na tých prístrojoch zistiť že som ich nenosila, pomôžte mi, je to fakt súrne.

nicollette12

gabona1 - kolko ma vas syn rokov? Ked nechce nosit okuliare, tak mu ked tak zaobstarajte sosovky, ja ich nosim dlho a nemam ziaden problem...dokonca mam kamaratku a jej sestra ma 14 rokov a nosi uz 2 roky sosovky..a pocula som ze davaju kludne aj mladsim detom sosovky, len sa musia potom naucit hygiene a spravnemu zaobchadzaniu..ked sa sa informujte u ocnej:)

gabona1

Ani moj syn nenosi okuliare a mal by. Snažím sa ho prehovárať, aby ich nosil, keď je so mnou tak ich má, ale v škole podľa mňa ich nemá.

Lilusa62783

No ja neklamem ja naozaj vidim, rano keď idem do školy tak si ich dam dole a nemam ich až kým nepridem domov, a som to aj doktorke povedala pred polrokom že aj bez nich vidim normálne a ona mi na to povedala že to nie je možné, že ja nemôžem vidieť bez okuliarov skoro normalne, že určite vidim rozmazane ale proste ja neviem no, rozmazane nevidím.

0vecka

ak mas naozaj 5tky Dioptrie tak ti garantujem ze nevidis... ale nenosenie okuliarov nejako zvlast nevadi pochybujem ze to zistia.

zuzi74

Bud mas zle namerane hodnoty, alebo klames samu seba. Zrak sa ti moze zhorsit aj pri noseni okuliarov, takze to by som moc neriesila ci nieco zistia. Radsej by som si dala zrak riadne premerat u ineho ocneho.
Ja som kratkozraka, ale okuliare bezne nenosim, iba na citanie, soferovanie a pozeranie tv. Zrak sa mi uz roky nezhorsil. Oci treba cvicit, tak ako to tu uz niekto pisal. Okrem toho parovym zmyslovym organom pecene su oci. Takze treba posilnit pecen ak su problemy s ocami.
Sosovky zasadne odmietam, nicia oci.

NaRovinu

Ani ja už asi rok nenosím okuliare, pritom mám dioptrie -3,25 a 4,5. K tomu ešte astigmatizmus (v jednom oku silný). Vôbec nevidím dobre, nerozoznávam z trochu väčšej diaľky tváre, ale rozmýšľam, že si ich znova kúpim, pretože takto sa nedá žiť.

DlVERGENCIA

ten zrak sa zhoršuje prirodzene.. zvlast je to dedične, ze ak ma okuliare mama aj oco, aj stary rodičia tak vysoka pravdepodobnosti ze aj vnuča bude mať postupne...
u nas je to tak... mama ma - 4 ci -5 neviem uz...
ja mam -1 a - 0,5 podla Dr mi to lepsie oko "vyrovnava" tak nemam problem...
ked to bude horsie pojdem na OP..

okuliare nosiť nebudem...