Ahojte, prosím vás pomôžte mi. Mala by som nosiť okuliare, dioptrie 5, viem je to dosť ale bez nich vidim dobre, aj čítať viem aj všetko. Už od začiatku školskeho roka ich nenosim, nikto si to nevšimol, samozrejme doma ich nosim, rodičia na tom trvajú. Chcela som aj šošovky ale rodičia povedali že je to drahé že mi radšej kúpia nové okuliare. No a proste teraz o týždeň idem k očnej a neviem že či sa to dá na tých prístrojoch zistiť že som ich nenosila, pomôžte mi, je to fakt súrne.
Mala by som nosiť okuliare, ale nenosím
mandolinka- Ja som to tak tiez robila, ked som mala 0,5 a 0,75 a zrak sa mi teda zhorsil....
Asi potom nemaš 5 ked vidíš. Chod inemu lekárovi
tak ja mam dioptrie -2.25 a -2.00 a neviem si predstavit, ze by som isla niekam bez sosoviek alebo okuliarov... a nehovorim o tebe, to ako mozes vidiet a fungovat??? Pekne nos okuliare a ked tak chod k ocnej aj sama, alebo ked pojdes na kontrolu opytaj sa jej na sosovky, ked pojdes s mamou tak vytiahni tu temu ked tam budete a mozno ze jej to ocna povysvetluje ze co ako funguje (je toho vela aj na internete tak skus to ukazat mame) a mozno ze zmeni nazor...ved by jej malo zalezat na tom, ako sa citi jej dieta..inak ocna ti da skusobne sosovky(na mesiac) + roztok zadarmo. Tak chod a uvidis :) a porozpravaj sa s mamou a vysvetli jej ze okuliare nechces..
Ahoj ja ich nenosim od mala a tiez mi rodicia volakedy tvrdili ze ich musim nosit lebo sa mi inak pokazia oci. Lenze oni sa mi nepokazili a v daka tomu namahaniu si myslim ze mi oci leniveju pomalsie ako ludom ktori tie okuliare maju stale na ociach. Radsej si mrkni na google ocnu jogu a mozno ti to pomoze trosku zlepsit zrak aj ked okuliare su obcas dobra vec ked dlho citas napr. Tak ich urcite uplne nezatracuj.:P