Čo pomáha na akútnu úzkosť?

Príspevok v téme: Čo pomáha na akútnu úzkosť?
Monami

Ahojte...Chcela by som sa opýtať ľudí trpiacich sociálnou úzkosťou, navštevujúcich psychológa, čo konkrétne im poradil - tipy, metódy, techniky, ktoré sa dajú aplikovať, priamo, keď to na človeka príde. Ja som chodila ku psychologičke rok a pol a za celý ten čas, som sa nedozvedela nič, iba to, že mám v takejto situácii pomaly a zhlboka dýchať do brucha...čo však nestačí a veľmi nepomáha...V dôsledku toho sa stále takýmto situáciám radšej vyhýbam, a točím sa tak v jednom bludnom kruhu a mám z toho depresie...Preto som si povedala dosť, a tento týždeň chcem ísť na jedno dlho odkladané stretnutie, avšak, očakávam úzkosť a netuším v akej intenzite to na mňa príde, to zistím, až priamo tam. Veľmi mi však na tom stretnutí záleží.
Preto ma zaujíma, čo poradili vám, prípadne vaše vlastné tipy, ktoré vám zaberajú priamo na mieste činu.

linda ernova

Dostala som kontakt tu na fore na jedného pána. Už som skúsila všetko, ale jedine tento človek mi skutočne pomohol. Má atypický prístup ku klientom. Je to jasnovidec a liečiteľ, ktorý mi pomohol so psychickými problémami. Pomáha mi stále a spolupracujem s ním. Netreba sa hanbiť ak prijmete pomoc od človeka s takýmto darom. Posuniem vam jeho c., skuste sa mu ozvať. 0902044010. Je to pre mňa veľká vec, že som konečne šťastná a zdravá.

Lion454577

Zuzana - uz len Bibliu budem citat. co by ma nacisto drblo... :D

Ked tak tak kamasutru precitat, to budis... ale lepsi ten subwoofer a V turbobenzin, to zabera na 100 percent.

Defcon

Mne tiez pomaha biblia . Kazdy den si nou vytriem zadok a uz mi zmizli hemoroidy. Aj depresia zmizla, len teraz neviem ci zmizla preto, ze som ziadnu nemal, alebo kvoli tomu kazdodennemu vtieraniu biblie do pokozky zadku po velkej potrebe. To este presne neviem.

Zuzana209

Ahoj Monami, nemám skúsenosti s liekmi ani psychiatrami ale poznam svedectva ľudí, ktorí boli "oslobodení" z takýchto stavov ako ty. Udravili sa tým, že čítali Bibliu. Ja viem, že to možno znie trochu zvláštne a netuším či si alebo nie si veriaci človek, ale osobne ti radím - začni čítať napr. Evanjelium Jána, každý deň jednu kapitolu - a to nahlas. Nenechaj sa ničím odradiť - ani tým, že nerozumieš tomu čo čítaš. Proste to prečítaj, pokiaľ možno pomaly. Existujú ľudia ktorí sa takýmto čítaním uzdravili z alkoholizmu, úzkostí a vážnych chorôb. Tiež ti radím vytlač si žalm 23 a každý deň si ho nahlas prečítaj. Pred spaním sa skús krátko pomodliť k Bohu a poprosiť Ho o pomoc. Nenechaj sa odradiť a skús to - uvidíš sama, že ťa BOH nesklame.

Ninkaleh

Ahoj, mně osobně pomáhaly antidepresiva, ale nechtěla jsem je brát celý život tak za dobu uzivani antidepresiv jsem se ucila to prekonavat i priordni cestou :) chodim behat, joga, zdrava strava a doplnky
Já používám drkh.cz. Koukni na to , v tomčlánku toho píší více :) postupem casu jsem byla schopna vysadit i ty antidepresiva))

Jana Lukacova

Monami: to, čo je označované ako "sociálna úzkosť" je iba prejav potlačovaných emócií, ktoré v sebe hromadíte..dýchacie techniky, pozitívne myslenie, lieky Vám ich neodstránia, potrebujete ich zo seba dostať von a sociálna úzkosť sa prestane prejavovať (ak by ste mala záujem pošlite mi email a pošlem Vám bližšie info, čomu sa venujem ;).

Tomas12345

To dychanie ti ale dobre poradila to ak clovek vykonava spravne tak naozaj to zabera. Taktiez treba zamestnat niecim mozog napriklad pri uzkosti nesustred sa na uzkost ale zacni premyslat o hocicom a je uplne jedno co to je len sa nesustred na uzkost.

Dakedy pomoze dat si aj facku , mozog sa vtedy zacne sustredit na bolest z facky a nevnima uzkost.

Dolezite je tiez pozitivne myslenie, aj ked na teba pride uzkost vzdy ver v to ze zachvilu to prejde vzdy mysli pozitivne .

Velmi mne osobne proti uzkostiam pomohla aj viera v Boha. Verím že mi pomoze a ze ma neopusti a ze nado mnou bdie a dava na mna pozor.

A kebyze fakt ti nic nezabralo tak vyskusaj pri sebe nosit daky otlmovak benzodiazepin, netvrdim ze ho musis pri akutnej uzkosti pouzit, ale mnohym ludom uz len myslienka ze maju pri sebe okamzity liek proti uzkosti ktory zaberie hned dava pocit pokoja.
Benzodiazepiny naozaj sa pouzivaju ako lieky prvej volby na akutnu uzkost pokial nedokazes sa zbavit nijak inak uzkosti, no taketo lieky ak sa uzivaju dlhsie su navykove a preto by sa mali brat len naozaj prilezitostne z casu na cas .