Ahojte...Chcela by som sa opýtať ľudí trpiacich sociálnou úzkosťou, navštevujúcich psychológa, čo konkrétne im poradil - tipy, metódy, techniky, ktoré sa dajú aplikovať, priamo, keď to na človeka príde. Ja som chodila ku psychologičke rok a pol a za celý ten čas, som sa nedozvedela nič, iba to, že mám v takejto situácii pomaly a zhlboka dýchať do brucha...čo však nestačí a veľmi nepomáha...V dôsledku toho sa stále takýmto situáciám radšej vyhýbam, a točím sa tak v jednom bludnom kruhu a mám z toho depresie...Preto som si povedala dosť, a tento týždeň chcem ísť na jedno dlho odkladané stretnutie, avšak, očakávam úzkosť a netuším v akej intenzite to na mňa príde, to zistím, až priamo tam. Veľmi mi však na tom stretnutí záleží.
Preto ma zaujíma, čo poradili vám, prípadne vaše vlastné tipy, ktoré vám zaberajú priamo na mieste činu.
Čo pomáha na akútnu úzkosť?
Skúste si kúpiť HypnoX StressPro (účinná látka lactium).
Nenávykové, mne to pomáhalo. A hlavne nebrať veci príliš vážne, nič nie je také, dokonalé, ako sa to javí,,,
A hlavne si musis povedat, ze kde na teba vacsinou ta uzkost pride... podla toho sa mozes potom odvijat... ja som si to sama pre seba napisala, normalne datum, priblizny cas a miesto a hlavne intenzita ludi v okoli...a vzdy ked to na mna prislo, tak som to predychala a hned som chytila mobil do ruky a zapisala to.. od vtedy viem, ze kde sa mam viac ukludnit, hlavne dychat a zaujat sa na nieco ine ako na danu situaciu...uvidis, mozno ti to pomoze
Hlavne sa zbytocne nestresuj... presne ako napisal prispievatel podomnou, ako mozes vediet, ze co bude o tyzden... nesmies strasit sama seba.
Ja mam problem ked cestujem napriklad v plnom autobuse a uz sa mi stalo ze som aj odpadla aka uzkost na mna prisla, ale takto ti napisem, ja som ani u ziadneho psychiatra/psychologa nebola, lebo mi to pride zbytocne.. viem ze to mam len v hlave, na druhy den som zasa normalne cestovala a nic som z toho nerobila. Dala som si sluchatka do usi, zobrala knihu a zamerala som sa na to. Ked si v tlacenici a stojis v autobuse, tak si daj sluchatka a zameraj sa napriklad na podlahu v autobuse, ja viem ze to znie cudne, ale napriklad mozes pozerat na topanky inych a tak si v hlave hovorit ze ci sa ti pacia alebo nie... ja vzdy ked som v takejto situacii tak toto urobim a som v pohode. Ani sa nenazdam a vystupujem. Ale keby si isla dlhsiu cestu a fakt by ti doslo zle tak radsej vystup.
Treba s tym hlavne bojovat, robit pokroky kus po kusku..
čo sa čuduješ....? na pochopenie treba asi vyššeie IQ alebo čo..
psycholog ani nikto ti nepomoze,..ked nepočuvaš čo ti hovorí...
ty už teraz očakavaš ze budeš mat o tyzden uzkost...
ako vies co bude o tyzden...?
dopredu sa stresujes zbytocne.. a toto ti povie kazdy psycholog...
tym ze sa budes doma zatvarat medzi 4 steny si nepomozes, len to zhorsís... strachu treba čeliť.. treba dvyhnut rit a ist medzi ludí...
ked to na eba príde na niečo sa zameraj , sama si musis niečo najst...
ja mam problem so statim v rade v pokladni,.. vtedy si citam cenovky na pokladni, reklamy co maju na stene, predstavujem si more, plaz,..nieco ine.... to mne pomáha... aj ty si musis niečo take najst...
Mne psychiater hneď predpísal Lexaurin.
No nikdy som ho neužívala, takže sa doteraz trápim úzkostnými stavmi. Každý deň.